O firmă care acţionează concertat cu un membru CA al SIF Banat-Crişana a preluat încă 3% din acţiuni

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 aprilie 2012

Firma Aktra Holdings, care acţionează concertat cu Dragoş Geo­r­ge Bîlteanu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, a cumpărat vineri 2,98% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) şi a ajuns să deţină peste 3,4% din titlurile SIF.

Titlurile au fost preluate prin trei deal-uri, în valoare de 17,5 milioane lei (4 milioane euro) şi au fost intermediate de firma de brokeraj Gold­ring, potrivit unei raportări transmisă de intermediar Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Firma Aktra Holdings este înregistrată în Cipru.

Tranzacţiile negociate au fost realizate între orele 12:33 şi 12:34, la preţul de 1,07 lei/acţiune. Cotaţia este cu 3,48% peste ultimul preţ înregistrat joi de titlurile SIF Banat-Crişana şi cu 2,4% peste cea mai recentă cotaţie de vineri din piaţa principală, de 1,045 lei.

Cu 15 minute înainte de închiderea pieţei a mai fost cedat un pachet reprezentând 0,83% din titlurile SIF Banat-Crişana, pentru 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro). Acţiunile au fost transferate tot la preţul de 1,07 lei.

Directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci, a declarat, citat de Mediafax: "Mişcările de pe acţiunea SIF Banat-Crişana nu sunt altceva decât nişte consolidări de pachete, care ar putea duce la modificări în structura de vot la o viitoare AGA. Cred că în acest an se pregătesc voturile pentru modificările din Consiliul de Administraţie ce vor avea loc anul viitor. Este clar că legea cu privire la creşterea pragului de deţinere de la 1% la 5% a dat aripi unor investitori dornici să ajungă la cârma administrării unui SIF".

La mijlocul lunii februarie, firma Romenergo, condusă de Bîlteanu, a anunţat că deţine concertat 5% din acţiunile societăţii de investiţii financiare. Titlurile au fost cumpărate de la Banca Transilvania şi cinci firme controlate de instituţia de credit.

Aktra Holdings a cumpărat şi joi titluri SIF Banat-Crişana, când a preluat 0,43% din acţiuni pentru 2,5 milioane lei (581.000 de euro). Titlurile au fost transferate la un preţ similar celui la care au fost realizate deal-urile de vineri.

Astfel, Aktra Holdings a ajuns să deţină peste 3,4% din acţiunile SIF Banat-Crişana.

Exceptând deal-urile de vineri, în luna aprilie, au mai fost realizate cinci tranzacţii negociate prin care au fost transferate 3,11% din acţiunile SIF Banat-Crişana. Toate deal-urile din luna aprilie au fost efectuate la acelaşi preţ, de 1,07 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb