O maşină a explodat după ce s-a pus în mişcare, în Arad. Şoferul, un om de afaceri, a murit

G.U.
Miscellanea / 29 mai 2021

Sursă foto: Stirile ProTv

Sursă foto: Stirile ProTv



Actualizare - Poliţia a întocmit un cerc de suspecţi în urma exploziei de la Arad

Poliţia a întocmit un cerc de suspecţi în cazul bărbatului decedat, astăzi, în explozia de la Arad, cadavrul acestuia urmând a fi expertizat, informează IPJ Arad, conform Agerpres.

"La faţa locului a sosit echipa de anchetatori din cadrul IGPR. A fost întocmit un cerc de suspecţi. De la faţa locului au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere care urmează a fi analizate. Cadavrul a fost ridicat cu puţin timp în urmă şi va fi expertizat", a declarat pentru AGERPRES Livia Pescar, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Aceasta a precizat că ancheta cazului a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

---

Actualizare - Ludovic Orban, după explozia de la Arad: ''România este o ţară sigură''

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, astăzi, în contextul exploziei de la Arad, în care un om de afaceri şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte, că România a fost ferită de atentate, este o ţară sigură şi există instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor, informează Agerpres.

"România a fost ferită, o lungă perioadă de timp, de astfel de atentate. Avem instituţii care veghează la apărarea vieţii şi siguranţei cetăţenilor români şi este, din punctul meu de vedere, o ţară sigură. România are instituţii profesioniste care veghează la apărarea siguranţei. Nu se află despre câte astfel posibile evenimente, atentate sau alte lucruri au fost prevenite, dar în mod evident România a fost ferită de astfel de atentate", a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

---

Actualizare - SRI participă la ancheta exploziei de la Arad

Serviciul Român de Informaţii realizează, împreună cu specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică, expertiza pirotehnică în urma exploziei de la Arad, iar primele cercetări demarate exclud ipoteza unui atentat terorist, informează Agerpres.

Potrivit SRI, urmează a fi analizate în laborator probe de la faţa locului.

"SRI participă la ancheta desfăşurată de Poliţia Română şi, împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică, se realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea. Primele cercetări demarate de SRI exclud ipoteza unui atentat terorist", precizează sursa citată.

---

Bărbatul găsit decedat în maşina care a explodat şi care apoi a fost cuprinsă de flăcări, în municipiul Arad, este Ioan Crişan, acesta fiind un prosper om de afaceri care deţinea una din puţinele ferme de somn african din Europa de Est, transmite News.ro. Acesta a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bilcea.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Ioan Crişan este cel al cărui trup a fost găsit carbonizat în maşina care a explodat în Arad. Bărbatul ar fi fost într-un local din municipiu să bea o cafea, iar când s-a urcat în maşină să plece, aceasta a explodat, apoi a fost cuprinsă de flăcări.

Crişan era, potrivit presei locale, un prosper om de afaceri din Arad, care avea 66 de ani şi deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. Ferma a fost amenajată în apropierea unei foste fabrici de cânepă, situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Bărbatul a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exportă şi somn african.

Ioan Crişan a fost şi socrul deputatului PNL Sergiu Bilcea, notează sursa citată.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Anchetatorii nu exclud varianta unui dispozitiv exploziv montat pe autoturismul omului de afaceri.

"Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta", au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române.

Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Cu așa ,, ceva " se ocupă mega experții !!!

    1. Omule, daca scria ca era un cetatean sarac, cu o rabla nemteasca veche de 20 de ani si pe GPL, as fi inclinat sa cred ca a fost o defectiune tehnica.

      Dar vorbim de om de afaceri cu o masina Mercedes probabil destul de noua. Care este probabilitatea ca o masina Mercedes relativ noua sa explodeze si condusa de un om de afaceri. Probabilitatea este aproape zero.

      Sigur a fost un act criminal. 

      Masinile iau foc si numai apoi explodeaza,lucru e clar.pe de altasparte cercul de suspecti e deja format.Ancheta va fi dificila ,probabil si politicul isi va baga coada aici ca pete tot in romanica noastra.

      Cred ca cea mai tare declaratie despre uciderea afaceristului Crisan,a fost data de Ludovic Orban.Eu,cred ca attunci cand orban a dat declaratia erea atat de beat incat nu stia ce vorbeste.Pai un cetatean este ucis in stil mafiot si orban tocmai ce declara ca romania este o Tara sigura.Bre Orbane,ce vrei ma sa fie ucisi zilnic cate doi trei romani prin atentate facute de interlopi intre ei,ca sa declari si tu ca romania este o tara nesigura.? Nu trebuie sa fii mare specialist in Siguranta Publica pentru ati da seama ca judetele din vestul Tarii au devenit un fel de Afganistan.Increngatura este ca si un puroi.De o parte sunt TALIBANII din clasa poilitica impreuna cu Mafiotii dni Institutiile de forta,iar de cealalta parte sunt cetatenii obisnuiti.La o analiza simpla,se pune intrebarea: de ce SRI,care se ocupa cu Siguranta Nationala si cunoasterea zonelor si ,mediilor dni lumea interlopa din localitatile Tarii,nu fac absolut nimic pentru a documenta actiunile Interlopilor din marile orase. Despre poiltie nici nu mai poate fi vorba sa asigurea ordinea si linistea publica,intrucat Politia din mai toate colturile tarii,este SUBORDONATA Interlopilor.Peste toti,TRONEAZA Clasa Politica,care stapaneste atat Institutiile de forta cat si Interlopii,care COTIZEAZA la greu la Politicieni fie ei locali sau centrali. Intreb.Ginerele celui ucis,este deputat PNL.Oare ce il recomanda pe actualul parlamentar sa fie ales in parlamentul Romaniei. Pai sa o spunem pe cea dreapta,BANII cu care socrul a cotizat la MAHARII din PNL,ca sa fie ginerile parlamentar,iar socrul sa produca bani din afaceri ONEROASE .Daca cineva crede ca eu bat campii,pentru a se convinge trebuie sa mearga in toata Tara si sa vada ce BOGATII si VILOAIE au toti Politicienii,Sefii din SRI si Politie dar mai ales Interlopii. Din ce,din munca cinstita in nici un caz.Asa ca,Romania,este condusa de Mafiotii politicieni impreuna cu cei descrisi mai sus.Cine crede ca Romania este un stat de drept,poate sa mearga si prin salile de judecata si v-a observa cu usurinta ca in Romania nu domneste LEGEA TALIONULUI ci,LEGEA BANULUI.!

      Daca era ciuma rosie la guvernare ne spunea exact invers,in trecut si un accident de masina era vina psd ului,ce sa vezi mafie mare in localitatile "civilizate" ale tarii

    No comment

    ce mandre erau tutele de la tv , ca in sfarsit avem si noi atacuri mafiote . de fapt la tv , toate sint atacuri mafiote , si un par in cap la carciuma din sat .

    1. Ce mandri erati voi ca votand pnl usr avem o tara ca afara,teroristi avem,migranti avem in schimb nu avem bani de pensii,salarii,nu tu spitale ,autostrazi,ups acum nu mai trebuie construite ca avem dreapta la putere acum coruptia nu mai ucide,ipocritilor

      ai gresit adrisantul !

    Astia sunt liberalii de Arad, niste interlopi, intr-un cerc de interlopi. Totul e dubios in jurul lor.

    Romania este de la an la an,mai nesigura.Poate e o tara sigura pentru escrocii din fruntea tari,care,una spun si alta fac(vezi chefurile lui Orban,taierea padurii de Catu,etc.)

    De ce nu ati inchis granita imediat dupa explozie?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb