O nouă emisiune de obligaţiuni Bittnet Systems intră astăzi la tranzacţionare la BVB

T.B.
Piaţa de Capital / 2 februarie

O nouă emisiune de obligaţiuni Bittnet Systems intră astăzi la tranzacţionare la BVB

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listată pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), listează vineri, 2 februarie 2024, o nouă emisiune de obligaţiuni la bursă, în valoare de 10 milioane de lei, potrivit unui comunicat al BVB, remis redacţiei.

Instrumentele nou emise de Bittnet se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a BVB, sub simbolul BNET28. Alături de emisiunea de obligaţiuni listată astăzi, Bittnet mai are listate încă două emisiuni de obligaţiuni la BVB denominate în euro şi monedă naţională (simboluri: BNET26E şi BNET27A), transmite sursa. Cele trei emisiuni de obligaţiuni au o valoare cumulată de aproximativ 25 milioane lei, transmite sursa indicată.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată în urma unei oferte publice de vânzare desfăşurată în perioada 27 noiembrie - 12 decembrie 2023. Bittnet Systems a emis 100.000 de obligaţiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei, maturitate de 4 ani şi 6 luni şi scadenţă pe 15 iunie 2028, se mai arată în comunicat. Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A şi pentru oferta de obligaţiuni BNET28, investitorii au putut subscrie în interval de preţ, între 94 şi 106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de acţiuni, iar Emitentul a decis închiderea ofertei la preţul egal cu valoarea sa nominală, precizează sursa menţionată.

Rata dobânzii este fixă, de 9,6% pe an, plătibilă trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finanţare ale grupului, conform BVB.

Potrivit comunicatului, "Având în vedere interesul semnificativ arătat de investitori pentru acestă ofertă prin subscrierea sa în proporţie de 180%, avem în plan continuarea seriei noastre de obligaţiuni prin acelaşi mecanism. În consecinţă, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare specifice ofertelor publice, ne propunem să lansăm o nouă emisiune de obligaţiuni în primul trimestru al anului 2024 în condiţii similare cu cea pe care o listăm astăzi", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Conform sursei relatate, "Bittnet Systems a fost prima companie din sectorul IT listată la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2015, iar în ultimii nouă ani a devenit emitentul care a accesat periodic instrumentele de finanţare pe care piaţa de capital din România le pune la dispoziţie pentru dezvoltare, creşterea vizibilităţii şi extindere. De la o capitalizare de 8 milioane de lei la debutul tranzacţionării, Bittnet Systems are astăzi o evaluare din partea investitorilor de 174 milioane de lei, iar acţiunile sale sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internaţional de indici FTSE Russell", a declarat Adrian Tănase, Director General al Bursei de Valori Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni listată astăzi la Bursa de Valori a fost realizată prin intermediul BRK Financial Group.

Potrivit BVB, "Realizăm alături de Bittnet a 3-a emisiune de obligaţiuni, prin plasament privat sau prin ofertă publică, denominate în Euro sau RON şi de o valoare nominală echivalentă în lei, de aproximativ 25 milioane lei. Totodată este a 3-a emisiune pe care, împreună cu Bittnet, o listăm pe piaţa secundară în ultimele 12 luni. Dacă ne uităm pe volumele de tranzacţionare ale emisiunilor precedente deja listate, BNET26E şi BNET27A, observăm o lichiditate semnificativă a celor două instrumente. Este un semn ca investitorii sunt interesaţi de asemenea instrumente financiare, chiar şi după oferta iniţială", a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Bittnet Systems a realizat în anul 2020 transferul pe Piaţa Reglementată a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. În prezent, acţiunile companiei Bittnet Systems sunt incluse în indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului internaţional de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligaţiuni care se va tranzacţiona începând de astăzi, 2 februarie, la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier BNET28, este a opta de la listare şi până în prezent pentru companie. Dintre acestea, trei se află la tranzacţionare, celelalte fie fiind răscumpărate anticipat, fie rambursate la maturitate, se mai arată în comunicatul BVB.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Si cui sa traga teapa?!

    Fondurilor de pensii nu?! 

    Si cine complice?! 

    Administratorii. .. sa isi ia comisioanele... 

    s c c r e t 

    1. Teapa le este trasa tuturor detinatorilor de actiuni. Greu de inteles cum sau aprobat obligatiunile cu o dobanda fara justificare economica... in fine, daca ASF si alti supraveghetori nu fac nimic cel putin noi sa le explicam oamenilor ca aceasta companie este o teapa!

    Din ce am analizat si urmarit aceasta companie nu e de IT!!!

    Este pur si simplu un PE ce canibalizeaza si stoare treptat de resurse pe tot ce pune mana...  

    Este clar o companie Financiara /Financiarizata a carei scop este "drenarea" de capital a tot ce intalneste... 

    Un profil economic speculativ si cu valuare reala adaugata prea mica pe lantul economic social. 

    Companiile astea de timp PE nu fac decat sa se hraneasca din altii, din munca altora.... 

    PS: de si, ea nu s-a afisat initial asa investitorilor si nici azi nu isi dezvaluie adevarata "fata"... o companie poate buna de speculat in fata... dar nu ca si aducere de valuare reala societatii. 

    Nu imi aduc aminte sa fi "inventat/livrat" ceva... 

    s c c r e t 

    1. ce repede a uitat lume ade hipul lor.

      vai ce de articole frumoase erau pe aici... ce de lapte si miere... 

      s c c r e t 

      La Logo-fentzi, te referi? Nu cred ca i-a uitat nimeni !

    O sa dea faliment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb