O nouă moţiune de cenzură marca PSD

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2006

Alegeri anticipate în 2007. Aceasta este, în optica liderului PSD Mircea Geoană, soluţia pentru redresarea ţării noastre, pe care domnia sa o consideră dezastruos guvernată. Social-democraţii au depus, ieri, o moţiune de cenzură intitulată "Guvernarea Tăriceanu - fapte şi minciuni", în care au criticat dur activitatea Executivului. Actualul Guvern vrea să distrugă mica proprietate ţărănească pentru a concentra agricultura în mari proprietăţi funciare astfel încît micul producător va fi nevoit să-şi vîndă pămîntul şi să plece "la căpşuni în Spania", a afirmat, de la tribuna Parlamentului, vicepreşedintele PSD Mihai Tănăsescu. Fostul ministru de Finanţe conisderă că realizarea principală a ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, este "plasarea României pe harta gripei aviare". În opinia domniei sale, şi celălalt sector economic de maximă importanţă, industria, este aproape mort pentru că "Executivul pilotat de motoristul Tăriceanu a depus mari eforturi pentru distru-gerea industriei româneşti", "obiectivul ferm" al Guver-nului fiind acela "de a de-zindustrializa România".

Moţiunea PSD a abordat şi problema politicilor sociale duse de actuala guvernare care, susţine vicepreşedintele Tănăsescu, au fost abandonate aproape complet în detrimentul unor interese obscure. Mai mult de jumătate din pensionari nu au beneficiat de nicio mărire de pensie în urma recalculărilor, a mai afirmat liderul social-democrat. Moţiunea constată şi că "pentru prima dată în ultimii 5-6 ani" fondurile acordate educaţiei nu depăşesc 4% din Produsul Intern Brut. Concluzia extrasă de PSD este că guvernul Tăriceanu "creează discri-minări, susţine discrepanţele şi inechitatea socială".

Premierul Tăriceanu a apreciat că moţiunea de cenzură nu are nicio şansă să treacă de plenul Camerelor reunite şi a acuzat discursul "populist şi demagogic" al liderilor PSD. Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a calificat, la rîndul său, moţiunea drept un colaj format din celelalte moţiuni ale PSD de pînă acum şi a acuzat frazele "şocante şi fără acoperire" rostite de parlamentarii social-democraţi la adresa guvernului. În rîndul Alianţei domneşte certitudinea că niciun partid membru nu va aproba moţiunea de cenzură şi că nici PRM nu o va vota. Ea va fi dezbătută peste o săptămînă şi votată într-o şedinţă reunită a Camerelor Parlamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb