O nouă ofertă a Guvernului pentru sindicate, dar cu o conditie: încetarea conflictului

T.B.
Miscellanea / 10 iunie 2023

O nouă ofertă a Guvernului pentru sindicate, dar cu o conditie: încetarea conflictului

Potrivit unui mesaj intern al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie, Guvernul a venit sâmbătă seara cu o nouă ofertă pentru sindicate, şi anume majorarea cu 25% a salariilor, conform news.ro. Condiţia pusă de Executiv sindicatelor ar fi ca acestea să anunţe duminică, la ora 9.00, încetarea conflictului.

"Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară", se arată în mesajul transmis pe grupurile sindicaliştilor. Anterior, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă. Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027. Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Pozitia de forta a guvernului e solutia conflictului ?!

    1. Ultima oferta este buna.

      Ar trebui acceptata. 

    Guvern f.slab.

    75% trebuia oferit.Minim 

    Și căte o casă cu piscină. 

    Și o vilă în Toscana,că vacanța e lungă. 

    Și bonus o Tesla. 

    Și un cont bancar în Virgin Islands ptr meditațiile la negru. 

    Și șofer personal,inclusiv ptr debutanți. 

    Și pensionarea să se facă înxepănd de la 40ani. 

    Și o pensie specială,mică,dar nu f.mică,mai degrabă mare. 

    Și voucher de vacanță la Monaco. 

    Și un voucher pentru nepoți.

    Și mai căte și mai căte. 

    A fost prea puțin important salarul debutantului.Dar cei 1000lei propuși de Guvern,erau o picătură în ocean la salariile nesimțit de mari ale majorității profesorilor.

    Marea majoritate au salarii de 5000lei net ptr 3ore maxim/zi,ptr neperformanță,sporuri de condiții grele,sporuri de ore de dirigenție,sporuri de sporuri. 

    Urmează pensionarea la 40 de ani și pensii speciale.Vouchere vor primi.Checked. 

    Bănuim că meditațiile la negru vor continua. 

    Majoritatea acestor tovarăși profesori stau în case scumpe și au multe alte investiții imobiliare sau financiare.Dacă le și pot justifica,e treaba ANAF.. 

    Apropo....am și eu amic profesor care are luate 4 apartamente și o casă,2 mașini,vacanțe scumpe. 

    Cei mai isteți ptr meditații si au înființat de frică PFA uri,unde declară minimul pe economie.Etic domle,etic.Sunt norocoși că ANAF doarme.Dacă ANAF le ar controla averile,ar face 13-14.....că nu ar ieși socoteala. 

    Singurii care merită salarii mai mari,da,sunt cei debutanți.

    Restul....șmeche ri cu diplomă. 

    Dacă pe lăngă bani,Guvernul le ar oferi și cate o găleată cu grăunțe de porumb/săptămănă și aia ar accepta o profesorașii.

    Dragi părinți....voi pregătiți ptr dragii profesori ai copiilor voștri plasele cu ciocolată,flori,cadourile de sfărșit de an....căci săracii o duc greu.Dar,nu aveți încotro,trebuie să încheie mediile și să dea girul de promovat. 

    1. ASA ESTE , D-LE !!!!!!!!!! VORBE , DE PUS IN RAMA .......DEBUTANTII , SI ATAT !!!!!!! DACA MACAR SI-AR FACE DATORIA , CAT DE CAT !!!!!!! DAR , VORBA E CA , DUPA 10 - 12 ANI DE SCOALA , ELEVII IES SEMI - ANALFABETI DIN LOCURILE ALEA ........ SI , CINE E DE VINA , DOAR ELEVII ??????? PAI , PROFESORII AIA , CE FAC ?????? CARE E , ROSTUL LOR ACOLO ??????? VAD CA , CER BANI CU NEMILUITA , DAR PERFORMANTE , CEVA ??????? AI CONTROLEAZA CAREVA , SA STEA SI SA ASCULTE LA ORELE LOR , DACA CHIAR SE PRICEP LA CEVA , S-AU SANT '''''''''' IN PLUS ''''''''' , IN DOMENIUL ALA ?????????? DE VRUT BANI , E DREPT CA TOATA LUMEA AR VREA BANI ......... DAR EI , CE FAC PENTRU BANII ASTIA ??????????????????? ASTA , E INTREBAREA ?????? DACA GUVERNANTII FAC TAMPENIA SA LE ACCEPTE TOT CE VOR EI , SE RIDICA ALTII , SI ALTII , SI ALTII DIN DOMENIUL ASTA BUGETAR , SI INCEP SA ZBIERE : DE CE LA AIA LE DA-TI , SI NOUA NU DE DATI ????????? FARAMAM TOTUL ...... OPRIM TRENURILE IN MIJLOCUL CAMPULUI ....... LASAM INFRACTORII PE STRADA , SA FURE SI SA OMOARE ......... AL LASAM PE PUTIN , SA AJUNGA PANA LA BUCURESTI ....... PUNEM OAMENII SA MEARGA PE JOS LA SERVICIU ......... FACEM ..... DREGEM ....... SPARGEM ........ ASTA , SE VA INTAMPLA , VA SPUN !!!!!!! CUM E VORBA AIA ROMANEASCA : AM FUGIT DE DRACUL , SI AM DAT DE TAC - SU !!!!!!!!!!!!! NU STIU : DUPA PAREREA MEA , TREBUIE DESFIINTAT SECTORUL ASTA BUGETAR , SI TRECUT TOTUL LA PRIVAT ......... DAR , ASTA AR INSEMNA , DOAMNE - FERESTE , CA ASTFEL V-OR TREBUI SA SI MUNCEASCA ........... SUPARARE MARE , NENE AR FI !!!!!! SUPARARE MARE ..............

      Stai liniștit,toate astea se intamplă cu un scop.

      Normal,ROTATIVA se va dezlănțui,vor veni și ceilalți bugetari să șll ceară drepturile.La răndul lor ei pot bloca activitațile:polițiștii,con trolorii de trafic,justiția,sănătatea etc. 

      Apropo de xe a ți spus.Fata noastră e asistent universitar si medic.Tot timpul a spus că în liceu nu s a făcut școală.De aceea a luat meditațiii.Doar la Universitate 

      a simțit că trebuie să muncească pe brănci.Majoritatea profesorioor de liceu sunt slabi pregătiți,prăfuiți,nemotiv ați,și atăta pot.Americanilor le plac proporțiile 80%-20%. 80% din profesori nu ar merita salarii atăt de mari.Dar să nu uităm ca și soția președintelui],președintele chiar au cochetat cu învătămăntul,asă că cei aflați înn grevă au avut susținători puternici. 

      Revenind...toate au un scop.Bugetarii vor primii salarii mai mari,bani mai mulți.Vorbim de un mare deficit bugetar.Și asta nu poate decăt să mulțumească și să facă jocurile pentru cei mari: FMI,Banca Mondială etc care î și vor impune politica în Romania,î și vor proteja interesele,vor avea de profitat de pe urma acestei situații . 

      Măririle sunt bucuria proștilor.Mariile de salarii vor avea un preț.

      Și profesorii continuu se vor plănge.Meditațiile la negru vor continua.Pentru că cei care merg la universități bune nu vor avea încotro. 

      Marea lor majoritate(profesorii) au gradații maxime.De ce?Ptr că examenele sunt de regulă o formalitate.De ce?Pentru că în comis e un prieten,un cunoacut,unul care va face lucrurile ușoare și examenul e promovat.

      80% sunt profesori cu gradație maximă,cu spor ptr dirigenție etc 

      E la fel ca la doctorate.Aproape au devenit o banalitate,toată lumea are doctorat.Că w plagiat,că e copy paste....

      Sistemul e corupt și plin de nulități. 

    ce se intampla acum nu inseamna ca se maresc salariile.

    salariile pe industrii mereu au tinut un raport de putere cumparare; pe anumite perioade unele salariii au putere de cumparare mai mare - dar se intorc iar la nivelul de baza. 

    Daca maresti din pix salarii pe o productivitate reala in scadere sau stagnare asta duce la inflarea costurilor si produselor pe lant. 

    De aici tot capitalistii castiga!!! 

    Profesorii se bucura doar 6 luni - 1 an 1 1/2 ani de nominalul primit - pe urma vine din urma taxele impozitele chiriile ipotecile traiul scumpit nominal si se alege praful de marirea primita. 

    Daca maririle din pix vor continua fara ca productivitatea reala sa creasca este posibil ca aceea categorie chiar sa saraceasca in fata in termeni reali. 

    Vedem cu balanseaza gov acest ciclu de crack up boom si cum imparte nemultumirea la toti. 

    Guvernul si banca centrala ar trebuii sa fie deja vigilenta in piata la anumite bule de pret real formate / in formare deja! 

    Avem deja bule in formare la rapoarte de pret: 1 zi cazare la mare in raport cu 1 zi venit net salariu minim muncit; mancare per 1 zi in statiuni in raport cu 1 zi venit net; cost bula chirii in raport cu 1 zi venit net; cost asigurari auto in raport cu venit net; cost taxe impozit vanzare/speculare locuinte in raport cu venit net (aceasta speculare de impozitare vanzare a mai fost introdusa intre 2000 si 2007-ce a urcat exact cu bula si a cazut exact cu ea); veniturile “crescute” acum se vor aplatiza si chiar prabusii in termeni reali de cumparare la categoriile ce nu cresc productivitatea reala, in fata. 

    Cand bula actuala de credit plesneste in fata (nu acum) tot ce e marit se va defla in raport de alte scumpiri parabolice de ca consuma tot discretionarul castigat acum ce da senzatie si iluzie de avutie. 

    Carnea va ajunge la 20-25 euro per kg adica minim 100-120 lei kg, ficateii se vor duce in tavan; ouale pe luna, laptele fie si el diluat se va scumpii; taxe impozite si etc legi se vor scumpii cu mult mai mult decat maririle primite din pix dupa alegetile din 2024 ; dar nu acolo sa sa fie problema… problema o sa fie dupa 2026-2027!! 

    s c cret 

    1. problema o sa fie cand deficitul ciclic atinge minim si anticipeaza salt deficit real!

      s c cret 

    Mult ,mult prea mult.Noua ce o sa ne mai dati?Avem si noi drepturi ca si profesorii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb