O nouă scrisoare semnată de mai mulţi militari avertizează în privinţa riscului unui război civil din Franţa.

G.B
Internaţional / 10 mai 2021

O nouă scrisoare semnată de mai mulţi militari avertizează în privinţa riscului unui război civil din Franţa.

Aproximativ 75.000 de persoane au susţinut o scrisoare deschisă semnată de mai mulţi militari care avertizează în privinţa riscului de război civil din Franţa. Mesajul, publicat într-o revistă de dreapta, acuză guvernul francez că a făcut "concesii" în faţa islamismului, relatează BBC, citată de digi24.

"Este vorba despre supravieţuirea ţării noastre", se arată în textul publicat iniţial anonim şi preluat de revista de extremă dreapta "Valeurs Actuelles".

Mesajul este asemănător cu un alt text publicat la sfârşitul lunii trecute şi semnat de circa 1.000 de militari, inclusiv 20 de generali.

Ministrul responsabil cu forţele armate, Florence Parly, a spus la acea vreme că autorii vor fi pedepsiţi pentru că au încălcat o lege care interzice membrilor armatei să-şi exprime opinii în public cu privire la religie şi politică.

Cu toate acestea, liderul de extremă dreaptă Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidenţiale de anul viitor, s-a pronunţat în sprijinul celor aproximativ 1.000 de militari care au susţinut scrisoarea.

Noul text a fost publicat tot în revista "Valeurs Actuelles", deşi numărul şi rangul semnatarilor originali - despre care se spune că sunt membri activi ai armatei - rămân neclare.

Autorii scrisorii spun că fac parte din "generaţia de foc", o generaţie mai tânără de soldaţi care au participat la misiuni în Afganistan, Mali şi Republica Centrafricană sau au participat la operaţiuni interne antiteroriste. Militarii spun că mulţi colegi ai lor au murit în astfel de misiuni.

"Ei şi-au dat viaţa pentru a distruge islamismul căruia voi îi acordaţi concesii pe pământul nostru", au scris autorii.

Mesajul a criticat răspunsul guvernului francez pentru "bătrânii" care au semnat scrisoarea de luna trecută: "Au luptat ei pentru ca voi să permiteţi Franţei să devină un stat eşuat?"

"Dacă va izbucni un război civil, armata va menţine ordinea pe propriul nostru pământ. Nimeni nu poate dori o situaţie atât de îngrozitoare- nici bătrânii noştri, nici noi - dar da, războiul civil se pregăteşte în Franţa şi ştiţi asta foarte bine".

Site-ul revistei spune că peste 75.000 de persoane au semnat scrisoarea de când a fost publicată.

Franţa a propus recent un proiect de lege controversat pentru a gestiona ceea ce preşedintele Emmanuel Macron a descris drept "separatism islamist".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Militarii au dreptate cutitul a ajuns la os. Neo marxistii francezi distrug Franta cu politicile pro LGBT si islam. Este timpul ca cineva sa spuna stop joc acestui curent primejdios si aceasta este armata franceza greu incercata....Atentie USR PLUS...

    ce m-as bucura ca ministresa florence sa le arda niste scatoalce generalilor , sa le scoata armata din cap , ahahahaha !

    Orice contravine politicilor comuniste este declarat de extrema dreapta, sau direct fascist. Comunismul a fost si este cea mai mare plaga din istoria umanitatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb