OANA-MARCIANA OZMEN, DEPUTAT:  "77% din suprafaţa totală a fondului de clădiri va fi renovată până în 2050"

G.M.
Macroeconomie / 3 iunie 2021

"77% din suprafaţa totală a fondului de clădiri va fi renovată până în 2050"

România deţine un fond construit îmbătrânit, care necesită lucrări de renovare energetică şi consolidare seismică, cu accent pe intervenţii care să asigure atât creşterea performanţei energetice, cât şi stabilitatea structurală şi funcţională, din perspectiva unei abordări integrate care să asigure tranziţia către un parc imobiliar verde şi rezilient care să conducă la obiectivele de reducere a consumului de energie, a declarat deputatul Oana-Marciana Ozmen (USRPLUS), secretar al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

"Eficienţa energetică este o componentă importantă a Planului Naţional de Redresare şu Rezilienţă. Componenta numită Fondul pentru Valul Renovării propune două reforme şi patru categorii principale de investiţii cu scopul de a implementa modificări legislative şi programe precum şi un fond de renovare a clădirilor publice, rezidenţiale şi de patrimoniu. Bugetul total propus este 2,2 miliarde euro, din care rezilienţa şi eficienţa energetică în clădirile publice (sedii administrative, clădiri publice care deservesc servicii publice) au alocate 1,17 mld euro. Instrumentul financiar pentru implementare va fi gestionat împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în calitate de partener.

La finalul implementării reformelor şi investiţiilor vor exista circa 1.000 - 1.500 blocuri reabilitate energetic (4 milioane metri pătraţi clădiri rezidenţiale) şi circa 2.000 de clădiri publice reabilitate (2,5 milioane metri pătraţi), dintre care 30 de ambulatorii/unităţi medicale publice/alte structuri publice care furnizează asistenţă medicală ambulatorie reabilitate/modernizate/extinse/dotate", susţine Oana Ozmen.

Domnia sa a precizat că actualul guvern îşi propune îmbunătăţirea eficienţei energetice cu 32,5% până în 2030 şi că aproximativ 77% din suprafaţa totală a fondului de clădiri este în plan pentru a fi renovată din 2021 până în 2050, iar până în 2025 este planificată dublarea ratei de renovări.

Prin Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung (2020-2050) pentru sprijinirea parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, atât publice cât şi private, se estimează investiţii de 13 miliarde euro şi crearea de 234.000 noi locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De unde a mai aparut si paparuda asta ? de profesie politruca. Vad ca a absolvit mareata universitate crestina Dimitrie Cantemir. Nu le explica nimeni acestor excroci ca isi bat joc de un nume prestigios ????

    Astia conduc tzara. Tot felul de nimeni, in absolut toate partidele.

    Ii da cu renovarea in calitatea ei de extrem de priceputa in nimic.  

    1. lasa maestre ionel ca minte frumos pentru salariu primit si mai are si un zimbet profesional de Tampa de linga Brasov daca stii unde e....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb