OANA-MARCIANA OZMEN, DEPUTAT: ''Eficienţa Energetică -Standarde Nzeb - o provocare privind adaptarea regulilor europene la realitatea din ţările central şi est-europene''

G.U.
Politică / 24 septembrie 2021

''Eficienţa Energetică -Standarde Nzeb - o provocare privind adaptarea regulilor europene la realitatea din ţările central şi est-europene''

În cadrul Conferinţei C4E Forum 2021, care a reunit asociaţii, specialişti din Polonia, Croaţia, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi România, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi alte oficialităţi într-un demers comun privind implementarea standardelor nZEB, însemnând case cu un consum de energie aproape zero, doamna Oana Ozmen, deputat USR PLUS şi secretar al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, a atras atenţia asupra provocărilor pe care noile reglementări europene le aduc societăţii româneşti, în actualul context economic şi pandemic, se arată într-un comunicat de presă.

Doamna Oana Ozmen a adus în atenţia participanţilor la acest eveniment problema alinierii cadrului legal la noile recomandări europene, care trebuie să se desfăşoare într-un efort comun transpartinic şi cu aplecare către specificul economic şi social al ţării noastre. ''Schimbările nu pot avea loc peste noapte, mai ales în actualul context complicat din piaţa energetică'', afirmă deputatul Oana-Marciana Ozmen

De asemenea, secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a vorbit despre provocările implementării programelor de renovare în zonele rurale, unde sărăcia financiară şi energetică sunt pregnante, precum şi în zonele si ariile protejate cum e Delta Dunarii.

''Finanţarea unor proiecte de eficientizare energetică în zona satelor româneşti este necesară şi, în egală măsură, trebuie desfăşurate campanii locale de informare asupra beneficiilor implementării acestor programe pentru nivelul de trai al oamenilor.

Tranziţia către Verde are nevoie de reforme structurale şi de investiţii în tehnologie. Componenta «Energie regenerabilă şi eficienţă energetică» a PNRR asigură dezvoltarea unui program de investiţii pentru operatorii economici din industria construcţiilor pentru a putea implementa măsuri de eficienţă energetică. Sprijinind inovarea prin finanţarea noilor tehnologii, digitalizarea capacităţilor ecologice, proiecte demo cu impact asupra creşterii eficienţei energetice şi reducerii gazelor cu efect de seră ne asigurăm că urmăm un parcurs previzibil, cu un rezultat benefic întregii societăţi.

Este necesară o pregătire temeinică a specialiştilor şi a industriei construcţiilor pentru executarea propriu-zisă a lucrărilor la standarde nZEB astfel încât implementarea să se producă în timp util şi la o calitate corespunzătoare. De aceea este nevoie de campanii susţinute de informare desfăşurate de către autorităţi privind fondurile existente şi cărui tip de renovare se adresează, precum şi educarea tinerei generaţii cu privire la beneficiile pe termen lung ale decarbonării'', a declarat deputatul Oana Ozmen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SĂ SE REALIZEZE PRIN ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ : CAUZA PREȚURILE ,D-ZEU ÎI FACE CUIB ȘI LA BARZA CHIOARĂ ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb