OANA OZMEN, DEPUTAT: "Noile reglementări europene în domeniul eficienţei energetice trebuie să ţină cont de inegalităţile sociale din cadrul statelor membre"

G.B
Politică / 15 iulie 2021

Oana Ozmen

Oana Ozmen

Zilele acestea au fost adoptate de către Comisia Europeană propuneri importante vizând politicile UE în domeniul climei, al energiei, al exploatării terenurilor, al transporturilor şi al impozitării. Astfel, ţinta de 32% energie produsă din surse regenerabile până în 2030 a devenit 40%. Pentru ţara noastră este o veste îngrijorătoare dat fiind faptul că ne asumasem o ţintă oricum dificil de atins şi anume de 30.7% până în 2030, care acum, însă, va trebui mult ajustată, a declarat deputatul Oana-Marciana Ozmen (USRPLUS), secretar al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

"Implementarea Planului Verde European trebuie să ţină cont de realităţile economice ale fiecărui stat membru pentru ca ţintele alese pentru anul 2030 să fie sustenabile. Taxele propuse pe produsele energetice care nu sunt verzi pot pune în pericol dezideratul esenţial al marelui proiect european pentru că, spre exemplu, din păcate, realitatea socială din ţara noastră este chiar mai dură decât cifrele reci.

Sunt necesare investiţii substanţiale în vederea renovării şi eficientizării energetice ale clădirilor, şi, în egală măsură, în dezvoltarea capacităţilor de producţie a materialelor de construcţii care să corespundă exigenţelor de decarbonare.

Toate aceste propuneri trebuie însoţite de un cadru legislativ coerent şi de proiecte concrete guvernamentale. În lipsa acestor măsuri, plata certificatelor verzi de către populaţie se poate dovedi o povară fiscală mult prea mare pentru mulţi oameni. Acest lucru va duce, inevitabil, la o sărăcire energetică a populaţiei cu efecte economice şi politice pe termen lung", susţine Oana Ozmen.

Domnia sa a precizat că sistemul bancar va avea un rol important în acest proces şi trebuie concepută o strategie pe termen mediu şi lung care să vină în sprijinul dezvoltării investiţiilor în domeniul energiei şi al eficienţei energetice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamna IZMENE, vrea sa mai îmbogățească niște Bănci, ca să primească și ea un Parandarat, ca să scape de IZMENE, sa își poată cumpăra niște chiloți, dacă nu tanga, măcar tetra.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb