OANA OZMEN: "Politica administraţiei Biden care îşi propune reducerea consistentă a emisiilor de carbon este o veste bună pentru întreaga planetă"

S.B.
Politică / 9 august 2021

"Politica administraţiei Biden care îşi propune reducerea consistentă a emisiilor de carbon este o veste bună pentru întreaga planetă"

Preşedintele american, Joe Biden, a semnat zilele trecute un decret prezidenţial care stabileşte un obiectiv clar în privinţa reducerii poluării şi anume ca până în 2030 jumătate din maşinile vândute în Statele Unite să contribuie la reducerea emisiilor cu efect de seră, însemnând automobile pe baterii electrice, cele hibride plug-in sau pe hidrogen.

Administraţia a propus noi standarde privind emisiile vehiculelor care vor reduce poluarea începând cu modelele din 2023 pentru a putea fi atinsă ţinta pentru 2030.

"Declaraţia politică a preşedintelui Joe Biden, precum şi decretul prezidenţial semnat anterior privind decarbonarea prin implementarea obiectivului de creştere a numărului maşinilor electrice în Statele Unite ale Americii sunt semnale extrem de bune şi încurajatoare pentru întreaga lume. Politica administraţiei Biden care îşi propune, în baza tratatului de la Paris, reducerea emisiilor de carbon este o veste bună pentru întreaga planetă şi sper că se vor alătura acestui demers cât mai multe ţări din întreaga lume în încercarea de a salva mediul înconjurător cât încă nu este prea târziu.

Totodată, atât industria constructoare auto, cât şi cea a construcţiilor civile, trebuie să încurajeze dezvoltarea proiectelor care cresc eficienţa energetică. Este necesară, de asemenea, consolidarea politicilor privind electro-mobilitatea.

În acest context, România are o şansă uriaşă prin accesarea fondurilor preconizate în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Implementarea integrată a măsurilor prevăzute în Componenta "Valul Renovării şi Eficienţa Energetică", cu un buget prognozat de 2.200.000 de euro, şi în Componenta privind fondul local verde şi digitală, cu un buget total prognozat de 2.120.000.000 de euro, reprezintă soluţia pentru mobilitatea urbană durabilă, mai întâi, prin schimbarea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziţia de vehicule curate), apoi prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, amplasarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice şi, nu în ultimul rând, prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde." a declarat deputata USR PLUS Oana Ozmen.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La cratitza, spurcaciune bolsevica!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb