OBAMA:  "Mai am un an înainte, îmi voi face treaba"

Adina Lateş
Internaţional / 25 februarie 2016

Preşedintele SUA a promis miercuri să numească în următoarele câteva săptămâni un judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite şi a cerut membrilor Congresului să confirme candidatura sa, după ce Senatul a ameninţat cu un blocaj în această problemă, transmite AFP.

Liderul majorităţii republicane în Senat, Mitch McConnell, a reiterat marţi cu tărie că nu va trece de Senat niciun candidat propus de preşedinte, estimând că numirea ar trebui să fie făcută de către următorul preşedinte al SUA.

"Mai am un an înainte (...) Îmi voi face treaba", a declarat Obama din Biroul Oval, ca reacţie la avertismentul adversarilor republicani care au sugerat ca viitorul preşedinte ale SUA, care va prelua funcţia în ianuarie 2017, să-l desemneze pe judecătorul ce îl va înlocui Antonin Scalia, decedat cu 11 zile în urmă, la Curtea Supremă.

'Voi numi pe cineva şi voi lăsa poporul american să decidă dacă acesta este calificat pentru respectivul post şi dacă Senatul trebuie să organizeze o audiere şi un vot', a spus Obama. 'Din ceea ce văd, programul Senatului nu este supraîncărcat', a ironizat preşedintele american.

"Cel mai simplu (pentru republicani) va fi să cedeze vocilor celor mai extreme din partid şi să nu facă nimic. Dar munca noastră a tuturor este să ne îndeplinim îndatoririle constituţionale", a mai completat el, apreciind că situaţia s-ar putea schimba în săptămânile şi lunile următoare în tabăra republicană.

Cea mai înaltă instanţă din SUA are acum în componenţa sa patru judecători conservatori şi patru judecători progresişti, făcând să planeze riscul de egalitate în privinţa viitoarelor decizii, scrie Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb