Obiectivele politicii fiscale ordoliberale pe termen mediu includ reducerea numărului de impozite şi taxe a nivelului de impunere, eliminarea contribuţiilor asigurărilor sociale de stat (CAS), precum şi eliminarea subvenţiilor, potrivit unui document al Institutului de Studii Populare (fundaţia oficială a Partidului Democrat Liberal).
Documentul mai prevede introducerea în legislaţie a unei reguli de limitare a cheltuielilor bugetului consolidat ca pondere în PIB (corelat cu reducerea numărului de servicii publice şi cu utilizarea fondului de rezervă la dispoziţia guvernului pentru echilibrare bugetară). De asemenea, potrivit documentului, CAS trebuie eliminat ca urmare a privatizărilor serviciilor publice.
Documentul subliniază ideea că în viziunea ordoliberală, apariţia crizei economice româneşti este rodul intervenţionismului etatist, în mare parte, şi că soluţia ieşirii ţării noastre din criză este reducerea rolului statului în economie.
Ordoliberalismul este un concept liberalist care subliniază ideea ca statul să asigure libertatea şi prosperitatea pieţei.
Documentul "Ordoliberalismul şi economia socială de piaţă - schiţa unui proiect de reformă a societăţii româneşti" a fost lansat la o dezbatere organizată de grupul de lucru "Ordoliberalism şi economie socială de piaţă în România", Institutul de Studii Populare şi Fundaţia Konrad Adenauer.