Obligaţiunile emise de BCR au intrat la tranzacţionare la BVB

A.I.G.
Piaţa de Capital / 19 decembrie 2019

Obligaţiunile emise de BCR au intrat la tranzacţionare la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că obligaţiunile senior nepreferenţiale emise de Banca Comercială Română, în valoare de 600 milioane lei, au intrat la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB, urmând ca de vineri obligaţiunile corporative emise de Golden Foods Snacks, care deţine brandul Elmas, să intre la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de BV, potrivit News.ro.

În ceea ce priveşte obligaţiunile BCR, aceasta este prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale din România şi din Europa Centrală şi de Est. Agenţia de rating Fitch a acordat emisiunii de obligaţiuni un rating final de BBB+.

Obligatiunile au o maturitate de şapte ani, respectiv în data de 16 decembrie 2026. Dobânda este fixă, de 5,35% pe an plătibilă anual. Emisiunea cuprinde 1.200 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 500.000 de lei.

În anunţul pe site-ul BVB se arată: "Cu această emisiune, BCR face un pas înainte şi se aliniază la noile reglementări UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi liniile directoare MREL în linie cu strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte".

Emisiunea de obligaţiuni a fost supra-subscrisă în registrul de ordine, astfel că BCR a majorat emisiunea de la ţinta iniţială de 500 milioane lei la 600 milioane de lei. Emisiunea a fost intermediată de BCR.

De asemenea, vineri, 20 decembrie, obligaţiunile corporative emise de Golden Foods Snacks, care deţine brandul Elmas, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare administrat de BVB. Golden Foods Snacks face parte dintr-un grup de companii active în România şi Grecia, fiind specializată în producţia şi ambalarea nucilor, alunelor, seminţelor şi fructelor uscate.

Obligaţiunile au o maturitate de trei ani şi o dobândă fixă, de 9% pe an plătibilă trimestrial. Emisiunea cuprinde 47.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 de lei, ceea ce înseamnă o valoare totală de 4,7 milioane de lei. Obligaţiunile sunt garantate cu marca "Elmas natura ne inspiră", care în anul 2019 devine "Elmas the natural choice" şi care a fost evaluată la aproape 4 milioane de euro de către firma CMF Consulting.

Obligaţiunile au fost vândute în cadrul unui plasament privat derulat în iunie 2019 şi intermediat de BRK Financial Group (BRK).

În ţara noastră, Golden Foods Snacks produce şi distribuie trei tipuri de produse: seminţe, alune şi fructe deshidratate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb