Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, a declarat luni, la Davos, că redeschiderea Chinei este "covârşitor de pozitivă" în lupta globală pentru combaterea inflaţiei, informează news.ro.
"Cu siguranţă salutăm foarte mult relaxarea restricţiilor legate de Covid în China. Pe termen scurt, va veni cu provocări şi observăm niveluri crescute de infecţie, care ar putea avea un impact pe termen scurt. Dar, pe termen mediu şi lung, acest lucru este foarte pozitiv în ceea ce priveşte asigurarea faptului că lanţurile de aprovizionare funcţionează mai eficient, asigurându-se că cererea din China şi, într-adevăr, comerţul în general se reia într-un model mai pozitiv", a declarat Cormann la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia.
China a încheiat brusc majoritatea controalelor legate de Covid, la începutul lunii decembrie, ducând la o creştere a infecţiilor în rândul populaţiei de 1,4 miliarde.
Beijingul a raportat sâmbătă că aproape 60.000 de persoane cu Covid au murit în spital de când ţara a renunţat luna trecută la restricţiile stricte legate de epidemie, o creştere bruscă faţă de cifrele anterioare.
Redeschiderea Chinei, alături de o serie de date pozitive surprinzătoare, a fost citată de economişti în ultimele săptămâni drept un motiv pentru a-şi îmbunătăţi previziunile anterior sumbre.
"Una dintre cauzele inflaţiei a fost în mare măsură şocul ofertei legat de faptul că oferta globală nu a reuşit să ţină pasul cu cererea globală... atât de rapid pe cât era necesar", a spus Cormann.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 10:01)
Asa de mult depindem deja de China ?!,
atunci inseamna ca se schimba narativa
anticomunista de confruntare
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 13:48)
Se umfla comunismul in tine? Se muta incet, incet, firmele in India si alte parti din Asia.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.01.2023, 22:03)
Informatii slabe si nereale,Germania deja muta BASF-ul in China,
si daca circul cu rusii continua,vor urma multe relocari din cauza
pretului mare la energie,ce face necompetitiv produsele europene,
vezi cat plateste un chinez pe MWatt/ora la electricitate