Din informaţiile scurse de la Pentagon, reiese că Volodimir Zelenski se pregăteşte de zor de o mare ofensivă. La capătul căreia armatele Federaţiei Ruse să fie împinse dincolo de graniţe. Dezinformare sau nu? Cert este însă că şi militarii lui Vladimir Putin au adoptat o poziţie de apărare. Pe un front liniar, de 800 de kilometri. Dar şi poziţii în adâncime, prin crearea unor perdele, fortificaţii, tranşee, şanţuri antitanc etc.. Semn că Putin e decis să ia foarte în serios ameninţările lui Volodimir Zelenski.
De aici încolo, dezinformările curg cu nemiluita. Pe de-o parte, aflăm chiar din declaraţiile preşedintelui ucrainean că, pentru a avea succes, are nevoie de avioane de luptă, pe care nu le-a prea primit, şi de un număr mult mai mare de blindate decât cele care au sosit deja pe teritoriul Ucrainei. Şi, fireşte, de sute de mii de obuze. Şi de rachete cu rază mică şi medie de acţiune. Care şi ele ar fi în număr insuficient. Să admitem însă ceea ce se întâmplă atât de frecvent în situaţii de război. Că, până la un punct, asemenea informaţii sunt menite să ascundă adevărul. Şi că armata ucraineană stă deci mult mai bine în realitate.
O altă categorie de informaţii care induc confuzie se referă la starea terenului. Iarna s-a spus că nu poate avea loc o ofensivă, întrucât terenul e îngheţat. Nici după ce temperaturile au mai crescut nu a pornit o ofensivă, pretextul fiind că terenul e mlăştinos. Iar acum ucrainenii aşteaptă să se usuce. Când anume se va întări terenul, nici meteorologii nu ştiu. Dar o parte lasă impresia că se pregăteşte de o mare ofensivă, cealaltă parte că se pregăteşte de o viguroasă apărare.
S-a scurs pare-se de la Pentagon o informaţie explozivă. La propriu şi la figurat. Cum că nu cu multă vreme în urmă, atunci când s-a împlinit un an de la invazie, Volodimir Zelenski luase decizia de a provoca mari explozii la Moscova. Şi că, la intervenţia Casei Albe, ar fi renunţat. Informaţia este de-a dreptul halucinantă. Ce interes ar fi avut Ucraina să organizeze o asemenea diversiune de mari proporţii? Cu ce ar fi ajutat-o în război? Cu ce ar fi fost mai motivaţi militarii ucraineni să lupte şi, pe de altă parte, în ce măsură ar fi fost descurajată armata Federaţiei Ruse? Informaţia a fost dezminţită promt de Volodimir Zelenski. Şi comentată pe întreg mapamondul, în sensul că un atac de proporţii asupra Moscovei ar fi avut un efect pervers. I-ar fi convins pe ruşi că sunt supuşi unei agresiuni a Occidentului prin procură ucraineană şi i-ar fi motivat să stea strâns uniţi în jurul lui Putin.
Îi urmăresc pe generalii noştri în retragere cum comentează pe marginea dilemei de mai sus. Nici unul dintre aceşti generali, toţi cu mult experienţă, nu a susţinut până în prezent că ar fi posibilă o ofensivă ucraineană de mare succes pe un front de 800 de kilometri sau o străpungere fulger a frontului, astfel încât fortificaţiile Federaţiei Ruse să-şi piardă eficienţa. Oare de ce sunt atât de pesimişti domnii generali?
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 11:06)
Doua armate conduse de guvernele lor corupte nu pot avea realizări mari pe front. Nici rușii, nici ucrainenii de rând nu uita ca în timp ce ei mor conducătorii lor au vile luxoase din furat. Deci, totul se va încheia fără nimic spectaculos, cu o remiză și milioane de oameni nenorociți.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 17:18)
Putler și-a aruncat în luptă soldați nepregătiți și prost echipați. I-a omorât.
Hai cu egalearea!!!! Vă spulberă ucrainenii, obiectivilor.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 23:43)
din moment ce moderatorul lasa mesajele tale inseamna ca tu esti moderatorul !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 11:08)
Marea contraofensiva nu va rezolva nimic,
dar din pacate vor murii foarte multi tineri nevinovati,
razboiul = esecul diplomatiei, pacea = victoria diplomatiei
3. Eh
(mesaj trimis de Oarecare în data de 27.04.2023, 12:06)
Așa cum bănuiam de la început, propaganda continuă de proastă calitate și fakenews-urile de doi lei au dus războiul în derizoriu, având un efect contrar celor așteptate.
La fel ca și în plandemie, s-a depășit nivelul de saturație, europenii dorind să-și continue viața așa cum este. S-au cam săturat de "senzațiile tari".
Probabil sunt tot mai puțini cei interesați de "soarta" acestui război frățesc transformat în tragicomedie.
Contraofensiva ucraineană care nu mai vine o să aibă probabil același efect "sigur și eficient" ca vaxul plandemic și nu va conține în niciun caz "viață" așa cum ne spunea celebrul Citu la o cafea în reclama aia penibilă la zeama vax.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 13:23)
Iar esti spiritual! Dar spirit, nimic-nimic.
3.2. Mda, văd că mă citești (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de Oarecare în data de 27.04.2023, 15:17)
Intepatule, experimentul continuă.
Hamsterii care se învârt pe rotita au rămas puțini.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 17:17)
Umblă zvonuri pe la tine prin casă că au murit 7 miliarde de oameni de la vaccin.
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 22:08)
Când se va inventa vaccinul pentru prostie să ți-l faci urgent. Direct în creier.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 17:21)
Rusnacii au umplut harta cu tranșee în sudul deltei Niprului. Nu se vede niciun rus prin ele pentru că deja s-au retras mai la sud. Se pare că dezinformarea privind contraofensiva mincinoasă a ucrainenilor i-a trimis pe ruși în bălării.
Evident, domnii generali sunt pesimiști pentru că va fi de ajuns o contraofensivă de câteva zile.