Oferta publică derulată de Aquila s-a încheiat cu succes

A.I
Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

Oferta publică derulată de Aquila s-a încheiat cu succes

Compania a vândut 66,67 milioane de acţiuni noi, la preţul de 5 lei/titlu, minimul din ofertă

Aquila vine la BVB cu o evaluare de circa 1,1 miliarde de lei

Oferta publică iniţială derulată de Aquila Part Prod Com, prin care compania de logistică şi distribuţie a bunurilor de larg consum a vândut 66,67 milioane de acţiuni noi, echivalentul a 50% din titlurile existente, s-a încheiat cu succes, conform anunţului de astăzi al intermediarului, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă s-a încheiat la preţul de 5,5 lei, minimul intervalului la care titlurile Aquila au fost scoase la vânzare, ceea ce ridică valoarea ofertei la 366,67 milioane de lei.

Preţul a fost dat de instituţionali, cărora le-au fost alocate 56,67 milioane de acţiuni, echivalentul a 85% din total. Pentru retail, oferta a fost croită în două tranşe, respectiv cu

alocare garantată pe principiul "Primul Venit - Primul Servit" şi cu alocare "Pro - Rata". În urma realocărilor dintre tranşe, celei cu alocare garantată i s-au atribuit 4,18 milioane de acţiuni noi, echivalentul a 6,27% din ofertă, iar celei cu alocare pe principiul "Pro - Rata" i-au fost atribuite 5,82 milioane de titluri, echivalentul a 8,73% din ofertă.

Faţă de preţul la care s-a închis oferta, compania va veni în piaţă cu o evaluare bursieră de 1,1 miliarde de lei.

În urma operaţiunii de piaţă, directorul general Cătălin-Constantin Vasile şi preşedintele Alin-Adrian Dociu vor deţine fiecare câte 33,3% din capitalul companiei.

Aquila este liderul pieţei de distribuţie a bunurilor de larg consum din ţara noastră după cifra de afaceri de anul trecut, cu segmente complementare de activitate în domeniul logisticii şi al transportului, cu acoperire naţională şi în Republica Moldova (prin filiala Trigor AVD).

Pentru 2020, vânzările totale ale Grupului s-au ridicat la circa 1.795 milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de cele din 2019, cu un profit net de 60 milioane de lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane de lei şi un profit net de 21 milioane de lei.

Intermediarul ofertei a fost Swiss Capital, iar din grupul de distribuţie au facut parte TradeVille şi BRK Financial Group.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Vom vedea cum se vor tranzactiona efectiv.

    Nu-mi aduc aminte sa fi fost o participare așa slabă în ultimă perioada, probabil vor avea lichiditate în primele zile, după care vor ajunge la câteva tranzacții pe zi.

    Prețul, chiar și la 5,5 este umflat la greu! 

    1. Cum crezi că se vor tranzactiona? Ca toate intermedierile marelui elvețian, pe scara de sus în jos. Pun pariu că până la sfârșitul anului vor pierde min 25% din valoare

      Cum ati calculat dvs o participare slaba?

      S au atras totusi din piata aproximativ 74 mil euro

      Mie mi sr pare un succes in nici un caz o participare slaba 

      vezi ca "marele elvetian" a intermediat TTS care acum este +25% fata de pretul in IPO, dupa doar cateva luni ;)

    AQ a fost un succes.Faptul ca s-au subscris integral demonstreaza acest fapt.Pentru unii strugurii sunt acri.

    1. Fugi. Fugi tare!

      Se numeste "spalare de bani, pe fatza". Din aia, cu tupeu. De brokeri cu epoleti, gen BRK si SwC. 

      Cand discutam despre "investitori institutionali" care cumpara de 5-10 milioane de euro la un singur telefon...  

      Daca era o oferta curata, fara o agenda, erau 85% la persoane fizice si 15% la institutionali.  

      Deci dispari!

      Nu ar fi rau (pentru noi) sa va organizati intr-un club toti frustratii postaci pe aceasta publicatie si nu numai. Acolo puteti sa deveniti impreuna si mai frustrati si sa va sustineti unul altuia incultura financiara. Puteti sa folositi termeni a caror semnificatie nu o cunoasteti pe ideea ca nici ceilalti nu ii cunosc si sa deveniti adevarati profeti ai inculturii financiare. Va puteti extinde si spre politica, ca si in acel domeniu este plin de frustrati, astfel incat clubul dumneavoastra sa atinga cele mai inalte culmi ale frustrarii nationale. Referitor la "spalare de bani, pe fatza" puteti sa il puneti ca si slogan la club.

      Vezi ca incurci 'clubul frustratilor' cu 'clubul hotzilor' - adica voi, hotzii. Unii ii mai spun si 'beciul domnesc' :) Despre ala este vorba, lasa tacticile militienesti de diversiune si schimbare a subiectului.

      Minciuna are picioare scurte - si daca-ti place si daca nu. Ar fi trebuit sa stii asta.

    Este acest IPO una din culmile ironiei?

    As fi curios sa vad din cele 1.8 miliarde de lei vanzari in 2020 ce % sunt produse romanesti. Si ce % sunt vanzari de produse din import - au fost destule articole/reportaje despre mancarea 2nd hand a celor din Europe de Est. 

    Deci unul dintre cei mai mari contribuitori la im-bol-na-vi-rea romanilor o duce nemaipomenit, se listeaza la bursa. Ca sa ce? ....... 

    Asta in contextul in care ieri (16.11) a fost la Digi un reportaj despre cum fermierii romani isi arunca rosiile pe camp pentru ca nu au cumparatori. Ar fi vandut si la 1leu/kg...dar ce sa vezi? nu erau cumparatori.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb