Oferta publică Purcari s-a închis la preţul de 19 lei/acţiune

A.I.
Piaţa de Capital / 9 februarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Acţionarii Purcari au obţinut 186 milioane de lei pentru pachetul de 49% scos la vânzare, minimul acceptat în ofertă

Actualizare 11:10 Grupul Purcari îşi extinde prezenţa pe segmentul premium şi mediu+ din China

Grupul Purcari îşi consolidează prezenţa pe segmentul premium şi mediu+ din China prin extinderea gamei de produse disponibile pe această piaţă, se precizează într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Grupul Purcari îşi consolidează prezenţa pe segmentul premium şi mediu+ din China prin extinderea gamei de produse disponibile pe această piaţă, se precizează într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

În document se menţionează cp Grupul Purcari aduce cosumatorilor din China 14 sortimente produse de Bostavan şi Bardar, din gamele DAOS Reserve, Ice Wine DAOS, spumantele DAOS şi brandy-ul DAOS.

Artur Marin, Director Comercial, Grupul Purcari, a declarat: "Piaţa din China reprezintă unul din punctele noastre de interes, iar succesul înregistrat până în acest moment cu gama mainstream DAOS ne-a convins de potenţialul pe care produsele noastre îl au în această zonă. Pornim încrezători acestă nouă etapă de consolidare a prezenţei noastre pe piaţa din China şi suntem nerăbdători să vedem primele reacţii ale iubitorilor de vin din această ţară legate de noile game oferite".

Conform sursei citate, prezentarea produselor va avea loc în cadrul a două expoziţii dedicate în China, în luna martie, şi vor fi disponibile la raft, pentru început, în partea estică a acestei ţări.

În comunicat se mai arată că Asia/China reprezintă o cotă de 4% din vânzările vânzările produselor finite ale Grupului Purcari, în primele nouă luni din 2017. Astfel, conform statisticilor, China este printre cele mai mari pieţe ale vinului din lume, situându-se la 4.582 milioane de litri în 2016, potrivit Euromonitor, iar importurile de vin au înregistrat un avans anual de 45% în 2016, conform Euromonitor. Datele Euromonitor mai relevă şi un potenţial de consum semnificativ pentru vin în China, în 2016 consumul per capita fiind în această ţară de 3.3 litri.

(D.I.)

----------------

Oferta publică de vânzare pentru cele 9,8 milioane de acţiuni Purcari Wineries s a încheiat ieri, preţul final stabilit fiind de 19 lei/titlu, minimul din ofertă, potrivit anunţului societăţii publicat pe site ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, valoarea totală a ofertei pentru 49% din acţiunile companiei se ridică la 186,2 milioane de lei, în timp ce compania este evaluată la 380 de milioane de lei.

Oferta, ce a demarat pe 29 ianuarie, a fost formată din două tranşe, investitorii de retail, care au trebuit să subscrie la preţul fix de 28 lei/acţiune, având dedicată 10% din ofertă, în timp ce instituţionalii au putut face acest lucru într-un interval cuprins între 19 şi 28 de lei.

În cazul tranşei de retail oferta a fost suprasubscrisă de peste patru ori, alocarea pro rata fiind stabilită la 0,2422433314.

Ofertanţii nu au exercitat dreptul de realocare între tranşe.

Preţul final din ofertă este aplicabil ambelor tranşe, intrarea titlurilor la tranzacţionare la BVB, cu simbolul WINE, urmând să înceapă în jurul datei de 14 februarie 20118.

Purcari a înregistrat o rată medie de creştere a veniturilor de 34% în perioada 2014 - 2016. Nivelul creşterii s-a menţinut în primele nouă luni ale anului 2017, în care compania a crescut cu 35% pe an.

Purcari Wineries nu îşi va majora capitalul social în cadrul ofertei publice şi nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din ofertă, conform anunţului companiei.

Anterior ofertei, societatea era deţinută de Horizon Capital (prin Lorimer Ventures Limited), în proporţie de 63,55%, International Finance Corporation, cu 6,41%, Victor Bostan (fondatorul şi director general al Purcari, prin Amboselt Universal), cu 30,03%. Prin ofertă, Horizon Capital îşi reduce deţinerea la 22,69%, IFC, la 3,27%, iar Victor Bostan, la 25,03%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oare este bine pentru cei care au subscris sau pentru cei care n-au subscris, si spuneau ca este scumpa?

    1. daca o compasri cu ce avem la BVB. Are un P/E de 20 si P/B mai mare de 4, ambele mult peste media de la noi. Daca mai sunt si trase de par sa dea bine la IPO...

      Pe piețele externe e panica. Au prea multi bani și in sus nu se mai pot duce.

      Un context prost pt listarea Purcari. Avea un potențial mult mai bun de 19. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb