OFICIAL BCE: ''Trebuie să ţinem cont de îmbunătăţirea condiţiilor financiare în deciziile de politică monetară''

G.U.
Bănci-Asigurări / 30 august 2021

Francois Villeroy de Galhau

Francois Villeroy de Galhau

Banca Centrală Europeană ar trebui să ţină cont de recenta îmbunătăţire a condiţiilor financiare când va discuta viitorul programului de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP), a declarat astăzi Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Villeroy, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, a apreciat că nu există nicio urgenţă în luarea unei decizii privind viitorul PEPP la reuniunea de politică monetară a BCE din septembrie deoarece, spre deosebire de Rezerva Federală a SUA, instituţia de la Frankfurt îşi poate ajusta achiziţiile lunare în funcţie de condiţiile financiare.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis în iunie că va continua programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie până în martie 2022 sau până se va încheia pandemia.

Vorbind la postul de radio BAM, Villeroy a dat asigurări că în zona euro condiţiile financiare s-au îmbunătăţit de la ultima reuniune a BCE din iunie.

"Discuţiile noastre ar trebui să ţină cont de această îmbunătăţire a condiţiilor financiare", a apreciat oficialul BCE.

Şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a anunţat recent că economia zonei euro începe să-şi revină de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar a avertizat că redresarea rămâne fragilă, notează sursa citată.

Oficialii BCE au început să dezbată când se va renunţa la programul de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP), cu o valoare totală de 1.850 de miliarde de euro.

Lagarde a indicat că nu este pregătită de retragerea măsurilor de stimulare.

"Am fost de acord să menţinem PEPP cel puţin până în martie 2022 şi în orice caz până când vom evalua dacă s-a încheiat criza provocată de pandemie. Deşi redresarea a început să prindă avânt, rămâne fragilă", a declarat şeful BCE.

Declaraţiile şefului Băncii Centrale Europene sunt menite probabil să oprească speculaţiile de pe piaţă potrivit cărora oficialii BCE vor decide încetinirea ritmului achiziţiilor din PEPP la următoarea reuniunea de politică monetară.

De asemenea, Consiliul guvernatorilor BCE a decis în iunie că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv, minus 0,50%. Dobânda de politica monetară este la cel mai scăzut nivel din istorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb