Oficiali europeni, interesaţi de stadiul progreselor înregistrate de România

Ziarul BURSA #Politică / 26 aprilie 2006

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, la o întîlnire cu o delegaţie a Grupului Socialist din Parlamentul European, că nu există nici un pericol privind steguleţele roşii în domeniile care ţin de responsabilitatea ministerului pe care îl conduce, precizează un buletin informativ al MAI.

Ministrul Blaga a prezentat luni oaspeţilor europeni, la sediul ministerului, măsurile luate la nivelul MAI pentru îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Capitolului 24 Justiţie şi Afaceri Interne şi a asigurat că, pînă la data de 1 iunie a.c., va fi completat în avans faţă de termenul stabilit numărul de poliţişti de frontieră la est, la viitoarea graniţă externă a Uniunii Europene (UE). De asemenea, el a menţionat că tot în avans, mai exact pînă la data de 1 noiembrie a.c., va fi realizată şi asigurarea unui înalt nivel de control la frontiere.

La rîndul lor, oficialii europeni s-au arătat plăcut impresionaţi de eforturile pe care autorităţile române le-au depus în special pentru securizarea viitoarei graniţe a Uniunii Europene. Totodată, membrii delegaţiei Grupului Socialist din Parlamentul European s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte raportul de ţară din luna mai a.c. şi aderarea României la UE la data de 1 ianuarie 2007.

Oficialii europeni au fost interesaţi de stadiul progreselor înregistrate de România în domenii precum securizarea frontierelor, combaterea crimei organizate, a migraţiei ilegale şi a traficului de fiinţe umane. Din delegaţia parlamentară au făcut parte Jan Marinus Wiersma (Partidul Muncii - Olanda), Hannes Swoboda (Partidul Social-Democrat - Aus-tria), Alexandra Dobolyi (Partidul Socialist - Ungaria), Miguel Angel Martinez Martinez (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol - Spania), Helmut Kuhne (Partidul Socialist Democrat - Germania). Vizita parlamentarilor europeni în România a avut loc în contextul pregătirii poziţiilor reprezentanţilor grupurilor politice din Parlamentul European faţă de raportul privind stadiul aderării ţării noastre la UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb