OFICIALI HUAWEI: "Nu există dovadă că Huawei este nesigur"

F.A.
Miscellanea / 2 septembrie 2020

"Nu există dovadă că Huawei este nesigur"

În 2019, savantul indian-american Paul Raj, profesor la Universitatea Stanford, a declarat la un seminar despre "conflictul tehnologic 5G şi China-SUA" că "afirmaţiile SUA că dispozitivele Huawei din China au un backdoor nu au fost niciodată confirmate oficial" (https://telecom.economictimes.indiatimes.com/news/us-claims-of-huaweis-5g-backdoor-not-testified-paulraj/71278499).

După cum a declarat Ciaran Martin, fostul CEO al National Cyber Security Center (UK), "Marea Britanie a adoptat cel mai dur şi mai strict mecanism de supraveghere pentru Huawei". Huawei este dispusă să coopereze cu guvernul Regatului Unit pentru a stabili noi standarde de securitate cibernetică în industria telecomunicaţiilor, astfel încât să asigure nu numai siguranţa capacităţilor de inginerie software, ci şi siguranţa procesului de dezvoltare. Raportul OB britanic (oversight board) din 2019 precizează clar că problemele identificate în raport "nu au nicio legătură cu interferenţele guvernului chinez" (dispozitivele Huawei nu au acces ascuns) - https://www.gov.uk/government/publications/huawei-cyber-security-evaluation-centre-oversight-board-annual-report-2019.

Orice concluzii şi suspiciuni cu privire la cine este o ameninţare de securitate cibernetică trebuie să fie susţinute de dovezi, subliniază oficieli ai Huawei, adăugând: "Fie demonstraţi că dispozitivul sau soluţia nu este sigură, fie demonstraţi că comportamentul companiei este incorect. Huawei a lucrat cu sute de operatori din întreaga lume în ultimele trei decenii şi poate demonstra că nu a existat niciodată un incident grav de securitate. Nu există dovezi că Huawei reprezintă o ameninţare la securitatea naţională a oricărei ţări. În SUA, utilizarea echipamentelor Huawei este aproape de zero. Cum poate SUA să dovedească că echipamentul Huawei este o ameninţare? În ultimele trei decenii, Huawei a operat în 170 de ţări şi a servit peste 3 miliarde de oameni. Nu există dovezi că Huawei a acţionat în mod necorespunzător. Din perspectiva securităţii, politica simplă şi rigidă a SUA cu privire la securitatea cibernetică nu abordează cu adevărat problemele de securitate. Infrastructura noastră digitală se bazează pe lanţul global al industriei şi pe cooperarea între mai multe companii. Dacă vă îngrijorează faptul că produsele Huawei sunt fabricate în China, puteţi privi companiile din întregul lanţ al industriei TIC astăzi. Este dificil să găseşti o companie care să nu aibă componente fabricate în China. Prin urmare, ar trebui să lăsăm deoparte considerente ideologice şi geopolitice şi să revenim la problemele tehnice şi de securitate. Soluţia finală este identificarea riscurilor şi găsirea de soluţii împreună".

Niciunul dintre atacurile malware, vulnerabilităţile şi incidentele de securitate cibernetică care au avut loc în ultimii doi ani, inclusiv incidentul de deconectare a reţelei care a avut loc în peste zece de ţări în decembrie 2018 (https://www.zdnet.com/article/ericsson-expired-certificate-caused-o2-and-softbank-outages/), nu a fost legat de Huawei. Acest lucru dovedeşte pe deplin că dispozitivele Huawei sunt fiabile în ceea ce priveşte rezultatele de rulare, mai spun sursele citate.

Aceştia subliniază că cel mai bun mod de a aborda orice îngrijorare este de a "lăsa faptele să vorbească de la sine". Vedem faptul că Huawei nu a avut incidente cibernetice grave, riscuri de securitate cibernetică şi faptul că în ultimii 30 de ani nu există dovezi că Huawei face ceva care dăunează securităţii naţionale, continuă oficialii Huawei.

Conform acestora, securitatea cibernetică este prioritatea nr. 1 a Huawei. Compania va construi şi va implementa un sistem global de asigurare a securităţii cibernetice end-to-end, aceasta fiind una dintre strategiile sale de dezvoltare-cheie. Pe baza respectării tuturor legilor şi reglementărilor naţionale şi regionale de securitate, a standardelor internaţionale de telecomunicaţii şi a celor mai bune practici ale industriei, este stabilit un sistem durabil şi fiabil de asigurare a securităţii în termeni de politici, organizaţii, procese, management, tehnologii şi specificaţii şi de colaborare cu guvernele, clienţii şi partenerii din industrie pentru a aborda provocările de securitate într-un mod deschis şi transparent, astfel încât să fie îndeplinite integral cerinţele de securitate cibernetică ale clienţilor.

În ultimii 10 ani, Huawei a aderat la strategia "respectării stricte". Cu alte cuvinte, Huawei înţelege că autorităţile de reglementare şi clienţii pot avea mai multe preocupări cu privire la companie şi este dispusă să facă un pas înainte şi să realizeze mai mult decât alte companii din industrie. Huawei a efectuat în mod activ certificarea independentă a hardware-ului, software-ului şi soluţiilor companiei prin intermediul unor organizaţii de securitate terţe independente. În urmă cu zece ani, Huawei a înfiinţat un centru independent de certificare a securităţii în Marea Britanie, urmat de un centru similar în Canada. În 2019, Huawei a înfiinţat un laborator de inovaţie în materie de securitate la Bonn, Germania şi un centru de transparenţă cibernetică la Bruxelles. Huawei oferă o platformă deschisă pentru clienţi şi guverne pentru a verifica securitatea dispozitivelor, extinde cooperarea şi depune activ eforturi pentru a se angaja în dialog şi cooperare cu guvernul pentru a aborda în comun problemele de securitate cibernetică.

"Huawei este o companie independentă. Suntem orientaţi spre clienţi şi nu vom face niciodată nimic pentru a dăuna intereselor acestora. Huawei nu a instalat niciodată un backdoor şi nici nu va instala vreodată un backdoor, nici nu va colecta niciodată informaţii pentru nimeni. Huawei acceptă verificări de securitate deschise, transparente, corecte, rezonabile şi nediscriminatorii şi este dispus să semneze un acord de tip «No SPY» cu orice ţară", au conchis sursele citate.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb