OFICIALII ARCADIA ENGINEERING: "Ne vom concentra în perioada următoare pe pieţele cu cel mai mare potenţial de pe glob"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 3 decembrie 2014

Prinţul Khaled bin Alwaleed, fondator al KBW Investments, a participat la ceremonia de semnare a tranzacţiei, împreună cu ing. Florin Nistor Chinole, fondator şi partener al Arcadia Engineering.

Prinţul Khaled bin Alwaleed, fondator al KBW Investments, a participat la ceremonia de semnare a tranzacţiei, împreună cu ing. Florin Nistor Chinole, fondator şi partener al Arcadia Engineering.

Fiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat, prin fondul de investiţii KBW Investments, 50% dintre acţiunile companiei româneşti

Prinţul Khaled bin Alwaleed, fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, a cumpărat, prin fondul de investiţii KBW Investments, 50% dintre acţiunile companiei româneşti Arcadia Engineering, care dezvoltă proiecte în domeniul construcţiilor.

Oficialii Arcadia Engineering ne-au declarat că nu pot anunţa valoarea deal-ului, din cauza practicilor pieţelor internaţionale. "Totuşi, legat de tranzacţie, putem preciza că intenţia din spatele realizării acesteia este aceea de a crea un brand internaţional în arhitectură şi design, printr-un parteneriat de lungă durată", ne-au precizat reprezentanţii companiei.

Modificările în structura acţionariatului se vor realiza ca urmare a finalizării tranzacţiei, implementându-se astfel prima etapă din planul de expansiune al societăţii, potrivit oficialilor Arcadia, care ne-au mai spus: "De asemenea, prin tranzacţia finalizată anul acesta, nu se schimbă viziunea companiei, partenerii externi având încredere în conducerea Arcadia, în abilităţile acesteia în ceea ce priveşte îmbinarea dintre resursele existente şi noile obiective ale societăţii".

În urma achiziţiei, prinţul va fi noul preşedinte al Arcadia Engineering.

Oficialii Arcadia ne-au mai spus: "Echipa şi know-how-ul reprezintă principalele atuuri ale companiei. Arcadia Engineering reprezintă echipa de ingineri şi arhitecţi, care colaborează pentru a crea proiecte unice şi care depăşeşte orice nivel de provocări cu care s-ar putea confrunta, coroborat cu know-how-ul echipei de management, viziunea ei în ceea ce priveşte utilizarea şi implementarea de noi tehnologii.

În urma întâlnirilor şi discuţiilor purtate începând cu primăvara anului 2013, moment în care a fost stabilit primul contact între Arcadia şi KBW, reprezentanţii celor două companii au pus bazele unei strategii de dezvoltare comune, având ca viziune inovaţia, realizarea de sinergii între business-uri şi crearea de valoare adăugată".

Prinţul Khaled bin Alwaleed a declarat, referindu-se la planurile de extindere viitoare ale companiei pentru Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite: "Date fiind experienţa de peste un deceniu pe piaţa europeană şi livrarea rapidă de soluţii personalizate în construcţii şi de arhitectură de înaltă calitate, sunt încântat de oportunităţile pe care Arcadia le aduce portofoliului KBW şi regiunii în general".

Datorită investiţiei făcute de KBW Investments, Arcadia vizează o creştere substanţială în Orientul Mijlociu şi America de Sud în domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanţa şi administrarea de proiecte în industria prelucrătoare şi construcţii.

Începând cu anul 2013, Arcadia şi-a început planurile de extindere, iniţial în America de Sud, prin Arcadia Engenharia do Brasil SA, companie cu sediul în Florianopolis, Brazilia, continuându-şi expansiunea în anul 2014, prin deschiderea filialei din Dubai, UAE, ARCADIA ENGINEERING UAE.

Reprezentanţii companiei ne-au declarat: "În continuare, se doreşte creşterea progresivă a echipei, în special în România, Arcadia România reprezentând epicentrul tehnic, de aici urmând să se furnizeze servicii sucursalelor de pe alte pieţe, devenind astfel, centrul de servicii de arhitectură şi inginerie.

Compania urmează să se concentreze în perioada următoare pe pieţele cu cel mai mare potenţial de pe glob; nu doar pe o anumită regiune, considerând pieţele dinamice şi profitabile în domeniul serviciilor de proiectare şi arhitectură".

În prezent compania Arcadia Engineering are ca proiecte Centrul Comercial MegaMall, Electronica Office Park, Centrul Comercial Deva, Centrul Comecial Turnu Severin, Centrul Comercial Timişoara, Centrul Comercial Vulcan, Modernizarea Patinoarului Flamaropol şi complexul Rezidenţial Orhideea.

Arcadia Engineering este furnizor de servicii de proiectare pentru Romstrade, în cadrul proiectului pentru obiectivul de investiţie "Infrastructură de bază în oraşul Otopeni".

Arcadia Engineering a fost înfiinţată în 1993, iar din 2010 compania şi-a extins operaţiunile în Europa de Est. Are 34 de angajaţi şi printre clienţii săi se numără Petrom, NEPI, OMV, Mega Image şi Procter&Gamble. În prezent, compania dezvoltă şi administrează proiecte în domeniul construcţiilor şi oferă servicii de consultanţă.

Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud are o avere estimată la 21,7 miliarde de euro, potrivit Forbes. Preluarea a 50% dintre acţiunile Arcadia reprezintă a doua achiziţie realizată de fondul KBW în Europa în acest an, după cumpărarea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb