Oil Terminal vrea să distribuie dividende de 1,6 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 23 martie 2021

Oil Terminal vrea să distribuie dividende de 1,6 milioane lei

Suma reprezintă 50% din profitul anului trecut, fără rezerve

Operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră Oil Terminal (OIL) a convocat acţionarii la data de 26 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut de aproape 4,03 milioane de lei, suma de 1,6 milioane să meargă către dividende, după cum se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o distribuţie ce echivalează cu 50% din rezultatul net, fără rezerva legală şi alte rezerve reprezentând facilităţi fiscale prevăzut de lege, iar dividendul unitar este de 0,00276217 lei, ceea ce raporatat la preţul acţiunii OIL de ieri, de 0,191 lei, oferă un randament brut de 1,4%. Data de înregistrare propusă este 18 mai, iar data plăţii 7 iunie, se menţionează în raportul operatorului terminalului petrolier.

În afară de rezerve şi dividende, din rezultatul rămas, suma de 0,32 milioane lei reprezintă participarea salariaţilor la profit, în timp ce aproape 1,29 milioane lei vor fi surse proprii de finanţare, dacă propunerea board-ului companiei va primi votul acţionarilor.

Oil Terminal este singurul operator din portul Constanţa pentru primirea, încărcarea, descărcarea produselor petroliere, petrochimice, chimice, pentru import, export şi tranzit cu asemenea mărfuri. Secundar, compania asigură depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice, activităţi de servicii anexe transporturilor pe apă, testări şi analize tehnice, transport de marfă pe calea ferată, transporturi rutiere de mărfuri, alte activităţi anexe transporturilor, transportul energiei electrice, distribuţia energiei electrice, comercializarea energiei electrice.

Statul Român, prin Ministerul Economiei deţine 59,62% din totalul acţiunilor cu drept de vot ale companiei. Faţă de preţul de ieri al acţiunii OIL, capitalizarea bursieră a operatorul terminalului petrolier este de 111,24 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E un dividend bun fata de dobanzi + ca va fi ceva interes pe actiuni din partea americana daca va vinde mostenitorul actiunile mosului.

    1. 1,4%? Bataie de joc.

      Vin americanii? N'au ajuns deja?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb