OLAF SCHOLZ: "Întreruperea bruscă a importurilor de energie din Rusia va arunca Europa în recesiune"

G.B
Internaţional / 24 martie 2022

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

O întrerupere imediată a importurilor energetice din Rusia ar declanşa o recesiune economică în Germania, dar şi în Europa, a declarat, ieri, cancelarul german, conform Politico, citată de Digi24.

Germania este una dintre ţările cele mai reticente faţă de ideea renunţării la gazul rusesc, fiind de asemenea şi una dintre ţările europene care importă cel mai mult gaz din Rusia.

Cancelarul german a spus, într-un discurs în Bundestag, că ţara sa va încheia dependenţa de gazul rusesc într-un timp rezonabil, însă întreruperea imediată a importurilor din Rusia va lovi puternic şi în economia germană, nepregătită pentru o astfel de măsură.

"Vom încheia această dependenţă de gazul, petrolul şi cărbunele rusesc cât de repede putem, dar să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm ţara, dar şi toată Europa, într-o recesiune", a spus cancelarul Germaniei.

Şeful guvernului de la Berlin a adăugat şi că "sute de mii de locuri de muncă vor fi în pericol, iar industrii întregi vor ajunge la marginea prăpastiei".

"Adevărul este că aceste sancţiuni care au fost deja stabilite au lovit deja dur în unii cetăţeni, şi nu doar la benzinărie", a mai afirmat Scholz, care spune şi că sancţiunile "nu trebuie să lovească în ţările europene mai tare decât în regimul de la Kremlin".

Afirmaţiile lui Scholz reprezintă o respingere dură a apelurilor din partea unor ţări europene pentru întreruperea imediată a importurilor energetice din Rusia după războiul pornit de Putin împotriva Ucrainei.

Uniunea Europeană vrea să scape cât mai repede de dependenţa de gazul şi petrolul rusesc

La începutul lunii martie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că liderii UE s-au pus de acord să facă, în următoarele două luni, propuneri pentru eliminarea dependenţei statelor-membre de importurile de petrol şi gaze de Rusia până în 2027.

"Până la mijlocul lunii mai vom face propuneri pentru a elimina treptat dependenţa noastră de gazul, petrolul şi cărbunele din Rusia până în 2027, susţinuţi de resursele naţionale şi europene necesare", a spus Von der Leyen după summitul liderilor UE, convocat pentru a discuta despre războiul Rusiei din Ucraina.

Uniunea Europeană a mai promis şi în trecut că va diversifica resursele de energie, în mod notabil în 2014, când Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina.

Progresele făcute atunci au fost limitate, parţial din cauza Germaniei - cel mai mare consumator european de energie din Rusia - care nu a vrut să agite spiritele cu Moscova.

Statele Unite, în schimb, au luat măsuri mult mai dure faţă de importurile energetice din Rusia, pe care le-au interzis complet ca urmare a războiului din Ucraina.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. de ce v-ati opus vehement in ultimii 10 ani dezvoltarii energetice a Romaniei ?

    de ce ati alimentat continuu Rusia cu bani importand masiv petrol si gaze de la ei?  

    aveati alternativa la Rusia la voi in UE pe timp scurt (max 10 ani) - Romania - si pe timp mediu lung existau alternative in Orientul mijlociu !  

    de ce ati trenat in decizie pana cand Rusia a inceput sa actioneze ca o scelerata atacand militar vecinii ?????  

    De ce , Germania ????? 

    Acum trebuie intreaga UE sa intrerupa integral importurile de gaze, carbune si petrol din Rusia !  

    Acea tara trebuie izolata economic si militar integral!  

    Toate companiile din intreaga lume trebuie sa se retraga de acolo !  

    Lumea viitorului nu mai include in ea natiunile care nu mai stiu sa stea la masa negocierilor si pornesc razboaie ca ultimile animale lase care nici nu stiu sa se bata si ataca civilii (!) altor tari!  

    Animalele schizofrenice trebuie batute si lasate in balta de sange (economic vorbind) pana invata ca aceasta lume e una a pacii si nu te apuci sa iti ataci ca un cretin vecinii !  

    1. Si tarile din Orientul.Mijlociu sunt conduse de niste dictatori,nu te face ca nu stii.Mai lasa propaganda asta de doi bani,du-te la munca campului sau in constructii,castiga un ban cinstit!

      Rusia va fi demolata in 2022-2023!

      trolii rusi sa se duca la munca campului sa faca un ban cinstit!  

      Sa fie demolata dar nu pe spinarea noastra.Noi nu am impartit binele nici cu rusii nici cu ucrainenii cand lor le-a fost bine

      Corect

    Asta si vrea SUA fiindca sunt un inamic economic al UE.Ei gasesc alternative,fac compromisuri ,Europa sa nu faca.Dintr-o lovitura distrug si UE si Rusia fiindca nu le pasa lor de ucraineni,interesul poarta fesul.Daca le pasa de oameni nu bombardau in dreapta si in stanga si ei sunt niste criminali de razboi precum Putin si Zelenski.Despre ce vorbim,ne ascundem dupa coada de la matura?

    1. e si SUA pe lista lui Dumnezeu pentru ce a facut si pentru ce face , stai linistit... daca nu am zis nimic de SUA e pentru ca a fost alegerea mea, nu pentru ca nu am idee ce li s-a pregatit si lor in viitor... a fost doar o alegere (personala) de distribuire a informatiei, atat.

    Lasa ca o sa cumparam gaze lichefiate din SUA, care are supraproductie. O sa fie naspa, dar asta e cand vrei razboi cu cine nu trebuie.

    pai nu asta vreti ? cam asta se vede pina acum !

    Buna ziua ,domnul Scholz are perfecta dreptate : nu se poate renunta la aprovizionarea cu resurse rusesti de pe o zi pe alta .Leaderii europeni au luat atitudine corecta fata de agresarea Ucrainei ,ajuta refugiatii ,ajuta statul Ucraina cu ajutoare civile si medicamente .

    Dar intreruperea brusca a aprovizionarii cu resurse pentru toata Europa nu e fezabila imediat si acesta e motivul ca Europa sa nu renunte imediat la TOATE relatiile comerciale si de plati ,mai ales motivate strict ...politic . Adica din p d v al corectitudinii politice privind incalcarea dreptului international si demantelarea democratiei in Ucraina ,Europa are o pozitie foarte corecta .Razboaiele (inclusiv comerciale ) sunt neintelegeri extreme intre regimuri (nu intre popoare). Din acest p d v ,chiar recent si sub influenta starii de urgenta ,regimul Zelenski a luat si el masuri de restrictionare a democratiei,a liberei asocieri si a exprimarii politice libere :si e numai inceputul . O aplicare treptata ,graduala ca intensitate , a sanctiunilor si restrictiilor comerciale permite un raspuns mai corect calibrat la evolutiile din Ucraina ,care sunt impredictibile acum . Dar daca dupa acest razboi incepe un razboi civil acolo ,sau o dictatura etc ...cum vor justifica forurile europene si NATO un sprijin excesiv la acest moment si cu consecinte suicidale pentru Europa in viitor ? Administratia americana pluseaza cu masurile de retorsiune economica asupra Rusiei pt ca America e mai putin afectata de acestea si in plus acolo e inceputul de alegeri mid term . Dar institutiile Europei trebuie sa protejeze Europa si interesele ei ,nu sa aplice pedepse ...retroactive si cu efect de bumerang . Toate sanctiunile luate pina acum (cu efecte devastatoare deja ) au putut opri razboiul ? Aduc inapoi teritorii pierdute ? Impiedica fluxul de refugiati ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb