OLANDA: Certificatul de vaccinare, obligatoriu pentru a merge la toaleta localurilor

J.P.
Internaţional / 21 septembrie 2021

Certificatul de vaccinare, obligatoriu pentru a merge la toaleta localurilor

Clienţii cafenelelor olandeze nu trebuie să prezinte un certificat de vaccinare atunci când savurează o băutură sau iau masa pe terasă, dar în curând vor fi nevoiţi să facă dovada unui astfel de document pentru a putea avea acces la toaletă, conform unui anunţ făcut luni de ministrul sănătăţii, informează AFP, citat de Agerpres.

Autorităţile olandeze au relaxat săptămâna trecută restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19. Printre acestea se numără şi încetarea respectării regulii de distanţare fizică. A fost însă anunţată introducerea unui certificat de vaccinare în cazul barurilor, restaurantelor şi festivalurilor.

Certificatul nu va fi obligatoriu pentru cei care doresc să savureze o masă sau o băutură afară, excepţie votată de Parlament, dar va fi totuşi necesar pentru a putea utiliza toaleta acestor localuri.

"Dacă doriţi să folosiţi toaleta, va trebui să arătaţi codul QR", a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, la postul de radio public NOS.

În Olanda, codul QR, care certifică faptul că persoana a fost vaccinată, este obligatoriu de la vârsta de 13 ani.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul Mark Rutte a afirmat că nu este înţelept să se facă o excepţie pentru clienţii care stau afară, întrucât oamenii vor intra, inevitabil, pentru plăti consumaţia sau pentru a merge la toaletă.

"De asemenea, ar putea începe să plouă şi toată lumea va dori să intre", a mai opinat premierul Rutte.

"Guvernul a dorit ca certificatul sanitar să fie prezent peste tot în industria hotelieră", a declarat pentru AFP Rinske Wieman, purtătoarea de cuvânt a ministerului sănătăţii.

Scopul său nu este acela de a "deranja oamenii". Este introdus pentru că "aceştia îşi doresc mai multă libertate. Din păcate, aceste libertăţi nu sunt fără limite", a adăugat ea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Festivalul cretinilor.

    Iată cum, acest document "care facilitează călătoriile" s-a transformat în permis de intrare la buda in lumea occidentală.

    Următorul pas va fi ca vesticii să-și vândă sufletul și libertățile pentru un sul de hârtie igienică. Deja se întâmplă în țări ca Australia și Noua Zeelandă unde regimul tiranic de Covid este draconic, de 10x mai apăsător că Hitler și Stalin luați la un loc. 

    1. "acest document "care facilitează călătoriile" s-a transformat în permis de intrare la buda in lumea occidentală."

      Bine punctat. 

      Cine ar fi prezis acest lucru in urma cu cateva luni, era clar un terorist ce trebuie cenzurat si cercetat penal.

      Asta inseamna sa servesti adevarul treptat, in portii mici care pot fi digerate de prostime.  

    Sau daca nu paote omul, e bine si in strada. Oricum prin tari mai bogate gen SUA oamenii strazilor mai lasa surprize din-astea.

    Apropo: Covid se transmite si prin rahat, deci interzicand oamenilor accesul la facilitati sanitare s-ar putea sa faca niste super-spreader events. Dar na, de unde logica? 

    Exista un adevar stiintific in ceea ce priveste masura olandezilor. Toaleta (ca si liftul) este o incapere foarte mica, volum de aer foarte mic, si nu prea bine aerisita. Daca in lift omul sta vreo 20 de secunde, in toaleta sta cateva minute si poate infecta toaleta. Dar, sa fim bine intelesi, si vaccinatii, si nevaccinatii o vor infecta aproape la fel, statistic vorbind. Au aceeasi incarcare virala (zice CDC-ul, nu eu).

    Raman tufisurile din parc pentru nevoile de baza. Pipi-ul la radacina unui pom este chiar un act ecologic si ecologist, este BIO. Ureea este foarte hranitoare pentru copaci. Faceti asta si copacul va va zambi fericit. Hai, mergeti cu totii sa udati copacii din parc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb