OLEKSII ARESTOVICI: "Ucraina poate rezolva problema transnistriană cât ai pocni din degete"

G.D.
Internaţional / 27 aprilie 2022

"Ucraina poate rezolva problema transnistriană cât ai pocni din degete"

Ucraina este în stare să rezolve problema transnistreană ''cât ai pocni din degete'', dar mai întâi autorităţile din Republica Moldova trebuie să-i ceară ajutorul, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski, într-un interviu video acordat ieri seară pentru Feigin Live, citat astăzi de portalul Deschide.md, conform Agerpres.

"Aici trebuie să spunem că R.Moldova este un vecin al nostru, care nu ne este indiferent, am fost întotdeauna apropiaţi. Astfel, ei pot veni şi la noi după ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială, pentru că Transnistria e totuşi oficial teritoriu care aparţine Moldovei. Dacă va fi cazul, cât ai pocni din degete noi putem rezolva problema transnistreană" a declarat Arestovici, fără a da detalii.

Oficialul ucrainean a mai declarat că, pe lângă Ucraina, o altă ţară care poate ajuta R. Moldova în cazul unei eventuale agresiuni militare din partea separatiştilor proruşi este România. Arestovici a vorbit despre apropierea dintre Bucureşti şi Chişinău, menţionând că vorbeşte despre practic acelaşi popor, notează Deschide.md.

"În Transnistria sunt circa 1.600 de soldaţi ruşi, plus aşa zisa armată a regiunii, încă vreo 5.000-7.000, să spunem. Republica Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Şi cel mai bun lucru pe care-l poate face R.Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina şi România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt acelaşi popor. Există şi mulţi moldoveni care nu ar fi de acord cu mine, ei au poziţia că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeaşi. E cert că sunt apropiaţi cu românii", a declarat Arestovici.

El a comentat şi ameninţările Moscovei la adresa R. Moldova. Potrivit lui, oficialii de rang înalt ai Rusiei deja au demonstrat că scopul lor este să ocupe R. Moldova.

"Idioţi. Primele persoane de la Moscova declară că Rusia trebuie să ocupe R. Moldova. Super, mai deschid un front când nu se pot lămuri cu cel existent deja. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce vor face. Noi credem că ei de fapt vor să se mişte către Odesa, pentru a vinde ceva poporului rus", a apreciat consilierul lui Zelenski.

Deschide.md aminteşte că aşa-zisele autorităţi de la Tiraspol au instituit cod roşu de alertă teroristă după producerea mai multor explozii în cursul zilelor de luni şi marţi. Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar. Iar preşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii, Leonid Kalaşnikov, a declarat că aceste provocări au scopul de a atrage Rusia în noi ostilităţi.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ucrainienii sunt mai civilizati decat rusii (si in vremea URSS Kievul dadea clasa Moscovei, inclusiv oamenii obisnuiti erau mai ca europeanul obisnuit) , dar cand e vorba sa le raspunda cu acelasi tupeu, imi place ca o fac.

    In Transnistria etnicii romani si etnicii ucraineni sunt apropiati ca numar, fiecare putem zice ca doar ne aparam fratii. Eu inca am incredere in conducerea Transnistriei ca vor pace. Sunt avantajati de legaturile cu UE si Ucraina, ca nefiiind rupti complet de Moldova fac comert serios si cu tarile astea. Ar putea sa intoarca complet armele. 

    1. Schimba medicamentele, clar nu te ajuta sa fii in lumea reala.... esti intr-o lume paralela.

    Politrucii ucraineni nu stiu ce sa mai faca pentru a ingloba cat mai mult occidentul si NATO in borsul lor rusesc in care isi au in mod cert partea lor de vina .Poate reusesc pe linia Transnistria - Moldova -Romania sa momeasca NATO sa intre SI PE FATA in acest conflict !

    1. Au pe dracu parte de vina, nu te mai fa de ras pe aici, rade lumea si cu curu de tine

      Asta si vor,agita spiritele,poate,poate,atacuril e din Transnistria sunt numai in avantajul Ucrainei,uite-te sa vezi cine are interes pentru a vedea cine le-a comis!

      Care lume? Aia spalata pe creier. Normal ca daca numai au creier, rad si ei cu ce au

    pai daca noi si moldovenii suntem acelasi propor vorbim aceeasi limba, ucrainienii si rusii ce mai sunt :)

    pe noi ne intereseaza ce zici de romanii din ucraina, aia care ii inrolati ca sa moara pentru "obligatia" de a invata in limba ucrainiana/rusa, fara o gradinita/liceu/universitate in limba romana.

    e interesant cum apar probleme si apoi va oferiti sa le rezolvati cat ai pocni din degete. 

    1. Mai documenteaza-te , mai asculta-le cum suna, mai ia la plezneala o fraza si pune-o pe google translate in rusa si ucraineana, sa vezi cat de la fel sunt . Daca nu stii, ai bun simt si taci.

      Si ce logica de doi bani ai, ia zi cum ar fi persecutati vorbitorii de rusa daca ar fi aceeasi limba?  

    Altfel, la tupeu și imbarligatura e tare.

    Câtă diplomație și p-ăsta. Unde s-a ajuns cu nivelul.

    Și găștilor din Ferentari le-ar fi rușine să iasă la înaintare cu astfel de declarații!  

    Politicienii ucraineni sa-si rezolve problemele proprii,se milogesc de toata lumea sa-i ajute cu arme dar rezlova problemele altora(create de ei),,cat ai pocni din degete,,!Pe unde a fost armata ucraineana in 1992 cand rusii au atacat Moldova?Cine i-a ajutat pe rusi efectiv si cine a permis sa li se foloseasca teritoriul?Exista trupe rusesti in Transnistria datorita ucrainenilor.

    se trezesc si ucrainienii, desi cam tarziu ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb