Olli Rehn:  Frânarea creşterii economice din Asia ar avea un impact negativ serios asupra Europei

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2010

Încetinirea creşterii economice din China, India şi alte economii asiatice ar avea un impact negativ serios asupra economiei Europei, a declarat comisarul european pentru Economie şi Politică Monetară, Olli Rehn, citat de Bloomberg. Potrivit Mediafax, el a afirmat, într-un interviu acordat Bloomberg Television, că frânarea relansării economice din Statele Unite şi turbulenţele de pe pieţele datoriilor de stat ar putea cauza de asemenea probleme în Europa.

Îmbunătăţirea condiţiilor economice globale a ajutat economia europeană să înregis­treze în trimestrul al doilea cea mai bună creştere din ultimii patru ani, după ce criza datoriilor de stat din Grecia a afectat încrederea la începutul anului şi a determinat guvernele să ia măsuri suplimentare de tăiere a deficitelor. Expansiunea economică a zonei euro are şanse mari să încetinească semnificativ în al doilea semestru, din cauza frânării din SUA şi China, care va afecta exporturile.

În Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, Departamentul Comerţului ar putea revizui în scădere creşterea economică din trimestrul al doilea până la cel mai redus nivel de la sfârşitul recesiunii, potrivit mediei estimărilor analiştilor. Totodată, creşterea economică a Chinei s-a redus la 10,3% în trimestrul al doilea, iar producţia industrială a înregistrat în iunie o retragere mai puternică decât se estima, potrivit datelor prezentate în iulie, care anunţă o nouă frânare a evoluţiei PIB în a doua jumătate a anului.

"Orice încetinire în Asia, în economiile emergente din Asia, în China, India şi alte ţări, ar avea un impact negativ serios asupra creşterii economice din Europa", a declarat Rehn. În timp ce relansarea economică este în derulare în Europa, Rehn a arătat că "este esenţial pentru ţări ca Grecia, Portugalia şi, de asemenea, Spania, să-şi rezolve problemele de competitivitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb