OMER TETIK, BANCA TRANSILVANIA: "Ne bucurăm că Guvernul şi-a menţinut promisiunea de modificare a OUG 114"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 decembrie 2019

Omer Tetick

Omer Tetick

"Impactul taxei pe activele Băncii Transilvania este de circa 100 milioane de lei, în acest an", a spus directorul instituţiei de credit

Impactul taxei pe activele Băncii Transilvania (TLV) ca urmare a OUG 114 este de circa 100 milioane de lei, în acest an, sumă ce va fi inclusă în situaţiile financiare ale băncii aferente ultimului trimestru, a precizat, astăzi, Omer Tetik, director general al instituţiei de credit din Cluj, în cadrul evenimentului ce a marcat intrarea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor emise de BT Leasing (BTL).

Omer Tetik a spus: "Anul trecut, pe 18 decembrie, ne-am trezit cu OUG 114 care apoi a luat alte forme, a fost o dezbatere lungă şi cred că am pierdut primele trei luni din 2019 focusându-ne pe aceasta în loc să ne focusăm pe creşterea economică şi finanţare. Ne bucurăm că Guvernul actual şi-a ţinut promisiunea (...). Astfel, cumva ne bucurăm de predictibilitate şi continuitate. Adică, putem să avem încredere în mesajele din administraţia publică şi din zona politică, în sensul acesta".

Directorul Băncii Transilvania a adăugat: "Exact cum am anunţat atunci, forma finală a Ordonanţei nu ne-a schimbat planul sau strategia. Am spus că o să rămânem alături de clienţi, o să rămânem cel mai mare finanţator al economiei şi al statului. Am continuat şi asta ne-a adus şi rezultate bune, precum aţi văzut în primele trei trimestre. Probabil că anul viitor trebuie să avem mai mult curaj şi mai multă încredere, având în vedere că unul dintre obstacolele

importante a dispărut".

Totodată, Omer Tetik a subliniat că modificarea OUG 114 se va aplica începând cu anul 2020, pentru acest an Banca Transilvania plătind taxa pe active.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor de stat pentru anul viitor. Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când Guvernul îşi angajează răspunderea pe un astfel de pachet legislativ. Angajarea răspunderii pe buget şi pe modificarea OUG 114 va avea loc astăzi, la ora 16:00, în plenul reunit al Parlamentului, conform deciziei Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Parlamentarii au avut termen până astăzi, la ora 10:00, să depună amendamente, iar Guvernul s-a reunit într-o şedinţă pentru a decide ce amendamente acceptă, înainte de a veni în plenul Parlamentului la ora 16:00.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Stai sa o aprobe si pe urma sa te bucuri. Nu e nimic jucat in parlament.

    1. Aproba sigur.

    Noi oamenii de rind nu ne bucuram....SACALILOR!!!

    Sarba tori nefericite gastilor lui Ciorcila !!! 

    1. SI , DE CE LE URASC ??? PENTRU CA CER LA CREDITELE ACORDATE , O DOBANDA DE 8 - 9 - 10 % !!! POATE CA , TUTURORA , L-I SE PARE , CUM ZICEA SI TOVARASUL TARICEANU , CA , LA NIVELURILE ASTEA , DOBANZILE SANT , ''''' CAMATARIE CURATA ''''' !!! OARE ??? DACA VREI SA AI DE-A FACE CU CAMATARIA CURATA , DU-TE SI IA BANI DE LA INTERLOPI : SI SA VEZI ACOLO DOBANZI VREDNICE DE TOATA LAUDA : 300 % ; 500 % ; 700 % , etc ; SI CU ASTIA , NU MAI MERGE NENE , SA FACI CA CU BANCILE ; DACA TRECE TERMENUL , SI NU TE PREZINTI CU BANII , INCEP ADEVARATELE PRESIUNI : ORI A-TI FURA COPIII DE PE STRADA , ORI VIN LA TINE ACASA , SI A-TI SPARG USILE , ORI TE RUP IN BATAIE , ORI TE OMOARA , PUR SI SIMPLU !!! DE ASTIA NU MAI SCAPI !!! CU BANCA MAI MERGE , MAI CERI O RESCADENTARE , MAI AMANI , O RATA -DOUA ; MAI CASTIGI TIMP !!! PROBLEMA E , CA INDIVIZI CA SENIOR ZAMFIR , S-AU PIPEREA , S-AU VALCOV , DEMONIZEAZA MEREU BANCILE , SI INTARATA POPULATIA , PRIN INTERMEDIUL TELEVIZIUNILOR , IMPOTRIVA LOR !!! OAMENII , AR TREBUI , SA NU SE MAI LASE INFLUENTATI DE PROPAGANDA , SA JUDECE SI SINGURI , DACA POT S-AU NU SA IA UN CREDIT , DE CONSUM , S-AU DE NEVOI PERSONALE , SI , MAI ALES , SA VADA DACA SI POT RETURNA SUMELE LUNARE DE PLATA !!! E BINE CAND PLECI CU O SACOSE DE BANI DIN BANCA , DAR MAI ESTI IN STARE SA-I DAI SI INAPOI ??? S-AU DE FAPT , VII LA BANCA CU PLANUL FACUT , SA TRAGI UN TUN ??? SA PLATESTI , O RATA-DOUA , SI RESTUL BANILOR , SA NU-I MAI DAI , IN VECI ??? A FACUT ASTA , MULTA LUME , IN ANII TRECUTI , SISTEMUL BANCAR , AJUNGAND LA O PIERDERE , DE 29 % ! AU LUAT BANII , S-AU URCAT IN AVIOANE , SI , PE AICI TI-E DRUMUL !!! PLANETA PAMANT , E MARE , MAI CAUTA-I !!! DESIGUR CA , UNII AU AVUT CU ADEVARAT NECAZURI , SI N-AU MAI PUTUT PLATI RATELE , DIN IMPOSIBILITATE !!! PE ACESTIA , BANCILE TREBUIE SA-I INTELEAGA , Sa-I RESCADENTEZE , SA-I AJUTE INTR-UN FEL !!! RISCUL E ENORM , SA ACORZI CREDITE IN ROMANIA !!! PENTRU MULTI , E BUNA ZICALA : ''''' CAND IAU BANI , I-MI CRESTE VACA !!! CAND DAU BANI , A-MI MOARE MAMA ''''' !!!

      Nu te poti abtine ? Ai gresit situl unde sa te vaiti .

      DE CE SA MA ABTIN ??? NU-TI PLACE SA CITESTI ADEVARUL ??? ASTA ESTE ADEVARUL !!! CEL PE CARE L-AM SPUS EU , INAINTE !!! CE ZICI ??? GANDESTE-TE BINE !!! AM DREPTATE ??? EU ZIC CA AM !!!

      APROPO : BANCILE SANT TICALOASE , SI ROMANII , CINSTITI ??? HAI SA FIM SERIOSI !!! CUNOSC EU MARFA !!!

      E CLAR , CA NU ESTI UN OM CINSTIT , DAR TE POTI BUCURA !!! CA TINE , MAI SANT MILIOANE , IN TARA ASTA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb