OMS:  Cel puţin 17 milioane de europeni, afectaţi de COVID de lungă durată

G.D.
Miscellanea / 13 septembrie 2022

Cel puţin 17 milioane de europeni, afectaţi de COVID de lungă durată

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de tulburări pe termen lung legate de COVID în 2020 şi 2021, potrivit unei estimări publicate astăzi de biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la o mai bună îngrijire a bolnavilor, relatează Agerpres.

Această cifră reprezintă mai mult de 16% din cele 102,4 milioane de persoane care au fost infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei în cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS.

Oboseală, tuse, dificultăţi de respiraţie, febră intermitentă, pierderea gustului sau a mirosului, depresie, COVID de lungă durată (long COVID) se manifestă prin unul sau mai multe simptome dintr-o listă lungă, de obicei în decurs de trei luni de la infectare şi care persistă cel puţin două luni.

"Milioane de persoane din regiunea europeană a OMS, care include Europa şi ţări din Asia Centrală, suferă de simptome debilitante la câteva luni după infectarea iniţială cu COVID-19. Ele nu pot continua să sufere în tăcere", a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un comunicat.

"Guvernele şi partenerii din domeniul sănătăţii trebuie să conlucreze pentru a găsi soluţii", a subliniat el, constatând "necesitatea urgentă de analize suplimentare, a unei investiţii mai mari, sprijin sporit şi o mai mare solidaritate cu cei care suferă de această boală".

Numărul femeilor afectate de COVID de lungă durată este de două ori mai mare decât cel al bărbaţilor, conform estimărilor OMS, care se bazează pe calculele oferite de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME).

Potrivit IHME cu sediul în SUA, aproximativ 145 de milioane de persoane din întreaga lume au suferit de COVID de lungă durată în 2020 şi 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vorbim deci de 20% dintre infectati, iar asta este un numar mic pentru ca sunt multi nediagnosticati inca fiindca nu se duc la medic sau medicul nu stie ce este aia Covid-lung. Este ceea ce va spuneam de peste un an de zile.

    Vaccinul nu protejeaza impotriva Covid-lung. Imunitatea naturala de a lua virusul in piept nu protejeaza la asa ceva. Purtatul corespunzator al mastii de buna calitate, FFP2 sau FFP3, igiena mainilor, a fetei dar si a mucoaselor, sunt singurele masuri care va protejeaza de infectie si de sechele. 

    1. Va asigur ca nu am avut Covid si nici nu intentionez sa am. Mai ales ca un studiu recent arata ca SARS-CoV-2 a invatat, ca si virusul Epstein-Barr sau al hepatitei B, sa reduca pentru cel putin 24 de saptamani, prezenta in plasma infectatilor a proteinei p53, o proteina importanta in apararea anti-virala innascuta a organismului. Si care apara si contra cancerului.

      A se citi:Journal of Infection "Is SARS-CoV-2 an oncogenic virus?" Este SARS-CoV-2 un virus cancerigen? 

      odata inectat masurile enumerate nu este clar in ce masura ar avea impact asupra posibilelor sechele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb