OMS: Există o legătură între anumite probleme cardiace şi vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager

J.P.
Internaţional / 10 iulie 2021

Există o legătură între anumite probleme cardiace şi vaccinurile anti-Covid cu ARN mesager

Există o legătură "probabilă" între cazuri de inflamaţie la nivelul inimii şi injectarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu ARN mesager, dar avantajele depăşesc riscurile, a declarat vineri OMS, confirmând o expertiză americană, relatează AFP, citat de Agerpres.

Într-un comunicat, experţii Comitetului consultativ mondial ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru securitatea vaccinurilor explică că cazuri de miocardită - o inflamaţie a muşchiului cardiac - şi de pericardită - o inflamaţie a membranei care anvelopează inima - au fost semnalate în mai multe ţări, în special în SUA.

"Cazurile raportate sunt în general survenite în zilele care au urmat vaccinării, mai frecvent la tineri şi mai adesea după a doua doză de vaccinuri cu ARN mesager împotriva COVID-19", au precizat ei.

După examinarea informaţiilor disponibile până în prezent, experţii OMS concluzionează că "datele actuale sugerează o legătură de cauzalitate probabilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager".

Totuşi, subliniază ei, "avantajele vaccinurilor cu ARN mesager depăşesc riscurile reducând numărul de spitalizări şi de decese cauzate de infectarea cu COVID-19".

Experţii ONU mai indică şi faptul că datele disponibile sugerează că evoluţia imediată a miocarditei şi pericarditei după vaccinare este în general uşoară şi răspunde tratamentelor.

"O monitorizare este în curs pentru a determina efectele pe termen lung", precizează ei.

Experţii OMS vor continua să evalueze situaţia pentru a-şi actualiza recomandările.

Pe 23 iunie, autorităţile sanitare americane au anunţat deja că există o legătură "probabilă" între vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna - cele cu ARN mesager - şi cazuri rare de inflamaţii la nivelul inimii la adolescenţi şi tineri, dar beneficiile acestor remedii "depăşesc" în continuare cu mult riscurile existente.

Potrivit OMS, Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat, cu prilejul reuniunii sale dintre 5 şi 8 iulie, ultimele date provenind din Europa, şi a confirmat existenţa unei relaţii de cauzalitate plauzibilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager.

Miocardita este o maladie rară, despre care experţii cred că este în general declanşată de un virus. Simptomul cel mai frecvent este o durere în piept şi este de multe ori tratată prin administrarea de antiinflamatoare sau, dacă este nevoie, cu un aport de oxigen.

Primele cazuri de miocardită au fost semnalate în Israel, unde campania de imunizare a fost mai rapidă decât în majoritatea ţărilor.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Dragilor de la OMS, exista vreun alt vaccin care la tineri sa dea miocardita intr-o proportie de unul la 4000 de tineri? Nu cred. Nu exista un astfel de vaccin aprobat care sa fie atat de toxic.

    Apoi se dau rezultatele publicului! Cosmetizate! Medicul Răzvan Constantinescu a fost crucificat de Poliția Politica UMF Iași! Element dușmănos la adresa Sectei Vaccinului Ineficient! Candva, colaboraționiștii pandemiei trebuie judecați! Nu prea departe! Premierul Trudaux o sa ajungă și el acolo, in fata instanței!

    1. Efectele nocive ale rna mesager (nu mă refer aici la celelalte seruri aprobate) sunt, din păcate, muuult mai extinse și foarte vizibile: modificări fizice-aspectul feței, al pielii, dar și psihice: scăderea IQ-lui, pierderi grave de memorie-am deja câteva exemple în imediata proximitate de amnezici relativ tineri.

      Federer s-a vaccinat cu Pfizer. La fel si Simona Halep. Rezultatul? Esecuri pe toata linia.

      Djoko este nevaccinat si bate tot. 

      Doamne ce concluzii.... Saraci cu mintea sunt romanii....

      Trolul de Campanella sustine ca nu-ti mai trebuie operatii estitice, probabil si Loredana Groza arata asa de la vaccin nu de la operatii.

      Astalalt cu tenisul... Simona e lenesa, delasatoare, e romanca. Federrer e batran, cat sa-l mai tina...iar Djoko se dopeaza la greu. 

      Echipa Spaniei vaccinata.... iesita din competitie.

      Echipa Belgiei, peste jumatate vaccinata, antrenorul lor spune ca cealalta jumatate se temea de efecte secundare dar se va vaccina dupa Euro. Rezultatul? Antrenorul da vina pe oboseala pentru eliminarea din competitie. "Martinez eyes World Cup final, blames fatigue for elimination at the Euros" 

      Mbappe zero barat la campionat si venea in mare forma. S-a vaccinat si a devenit ambasador al vaccinarii. Capacitate de efort in meciuri? Minuscula.

      France 3 (adica televiziunea de stat franceza, cea conspirationista) raporteaza pe 25 iun 2021 ca inca un sportiv va abandona JO dupa vaccinare:

      Athlétisme: après une mauvaise réaction au vaccin anti-Covid, Christophe Lemaître s'inquiète pour les JO de Tokyo

      Médaillé de bronze du 200m à Rio en 2016, Christophe Lemaitre a été contraint de déclarer forfait pour les Championnats de France d'athlétisme. Ce forfait rend encore un peu plus incertaine la présence du Français aux JO de Tokyo (du 23 juillet au 8 août). 

      Antrenorul olimpic Jacques Borlee (de renume), a constatat ca dupa vaccinare, sportivii au caderi de pana la 20% din puterea de efort. Hai, stii tu mai bine decat un antrenor olimpic? Mars mai mincinosule.

      Jacques Borlée, entraineur Belge de renom, a constaté une baisse de la performance chez ses athlètes suite à l'injection d'une ou plusieurs doses du vaccin anti-covid. 

      ... 

      Borlée tire la sonette d'alarme 

      Entraineur du fameux 4*400m Belge, triple champion d'Europe, depuis le milieu des années 2000, Jacques Borlée prépare actuellement les Jeux Olympiques de Tokyo avec ses athlètes et l'ensemble de l'équipe nationale Belge. 

      Comme nombre de sportifs, beaucoup se sont fait vacciner pour partir au Japon et prendre part aux compétitions mais tout ne se passe pas comme prévu. 

      On a des gros problèmes avec la vaccination car sur le premier vaccin, pendant 10 jours, nous avons constaté une perte de puissance entre 10 et 20 % »explique Borlée sur le site du Soir. 

      « Pour la 2e dose prévue dans 3 semaines, on parle aussi d’une perte de puissance, mais sur une période allant jusqu’à 21 jours. 

      On est en ce moment dans la course aux minima pour les Jeux olympiques et c’est une grande difficulté pour les athlètes de voir leur performance diminuée. » 

      On n’a pas du tout été informé de la chose. Au départ, on n’avait pas d’explications, mais ensuite, on a vu que tous les athlètes vaccinés avaient cette perte de puissance. » 

      Vaccinul i-a furat din forta! MAi toti vaccinatii acuza o stare de decrepitudine fizica, lipsa de forta si de regenerare! Daca ar fi fost lenesa nu ar fi ajuns unde a ajuns! Exceptiile sunt putine, poate ca sunt mutantii rejectati de toti!

      Corect. Bravo. La obiect.

    Daca si OMS(Organizatia Mondiala a Satanitatii), cea mai mare sustinatoare a vaccinarii, recunoaste acest fapt, inseamna ca lucrurile sunt extrem de grave din acest punct de vedere, dar si din multe altele!

    1. Cel mai simplu e să mă acuzi că sunt trol, prost, etc. Uite, acuma sunt la un eveniment, unde o doamnă de la ,,masa rotundă nr.11" i-a relatat soției că a mâncat de 30 de ori după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Femeia asta nu-i trol, mincinoasă sau proastă și relata despre cea mai cumplită poftă de mâncare, de-a dreptul patologică, pe care a avut-o vreodată.

      Un alt simptom remarcat la unii dintre cei care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna, este acela ca au devenit mult mai irascibili si/sau inchisi in ei! Modificarea ADN-ului incepe sa-si faca efectele!

    Și altele care vor mai apărea pana se termina experimentul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb