OMS opreşte din nou testele cu hidroxiclorochină

G.U.
Miscellanea / 18 iunie 2020

OMS opreşte din nou testele cu hidroxiclorochină

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a decis miercuri să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină în calitate de potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, ajungând la concluzia că acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate, relatează AFP, conform G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a mai suspendat o dată testele, la sfârşitul lunii mai, în urma publicării unui studiu în prestigioasa revistă medicală The Lancet, însă studiile clinice asupra hidroxiclorochinei au fost reluate la nouă zile distanţă.

"Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina - când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 - nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi", a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.

Studiul european Discovery evaluează eficacitatea a patru tratamente împotriva COVID-19.

Conform Recovery, primul test clinic major - realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie - care a livrat rezultate, hidroxiclorochina "nu are efect benefic" în materie de COVID-19.

"Pe baza acestor analize şi a studiului probelor produse (...), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity", a spus miercuri doctorul Ana Maria Henao Restrepo.

Ea a subliniat totuşi că decizia de a opri testele asupra pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 nu viza folosirea sau evaluarea acestei molecule în calitate de tratament preventiv al bolii cauzate de noul coronavirus.

Anunţul survine la două zile după ce autorităţile sanitare americane au retras autorizaţia de a folosit în urgenţă două tratamente antipaludice contra COVID-19, clorochina şi hidroxiclorochina, promovate de preşedintele Donald Trump.

Franţa, unde un medic controversat, Didier Raoult, a apărat hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia la 28 mai împotriva COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E controversat doar în presă. Dacă s-ar obosi cineva să-i vadă biografia e un doctor adevărat (medic), nu doctor pentru că are un doctorat făcut cu copy paste. Singurul motiv pentru care e controversat e pentru că nimeni n-are interes să se rezolve așa zisa pandemie. Nici măcar OMS-ul. Starea asta de urgență permanentă e perfectă pentru politicieni. Nimeni nu mai crâcnește, adio Veste Galbene, etc. Dă Doamne să nu mă îmbolnăvesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb