Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la şapte ani de închisoare

Andrei Stan
Anticorupţie / 2 august 2017

Puiu Popoviciu

Puiu Popoviciu

Actualizare 20:20 Puiu Popoviciu nu a fost găsit la domiciliu

Omul de afaceri Puiu Popoviciu nu a fost găsit în această seară la domiciliul său de către poliţiştii care au venit să îl conducă la închisoare. Potrivit unor surse consultate de Ziarul BURSA, Puiu Popoviciu nu se află în acest moment în ţară.

Antena 3 anunţă că autorităţile au emis mandat de urmărire naţională pe numele omului de afaceri.

------------

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", fiind găsit vinovat de dare de mită, transmit televiziunile de ştiri. Decizia instanţei este definitivă.

În prima instanţă, Popoviciu fusese condamnat la nouă ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Ioan Nicolae Alecu, judecat şi el în acest dosar, a primit şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, ICCJ menţinând astfel pedeapsa iniţială dispusă de Curtea de Apel Bucureşti, informează News.ro. Andrei Mihai Bejenaru, condamnat în prima instanţă la şapte ani de închisoare, a primit şase ani de închisoare, iar Ştefan Diaconescu a primit o condamnare de cinci ani, fiind menţinută astfel pedeapsa dispusă de Curtea de Apel.

Cornel Ilie Şerban, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, a primit doi ani şi şase luni de închisoare, la fel ca în prima instanţă, în timp ce Petru Pitcovici, fost şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, mai anunţă agenţia citată.

Instanţa supremă a judecat astăzi contestaţiile formulate de inculpaţii din dosarul "Ferma Băneasa" faţă de deciziile de condamnare dispuse de Curtea de Apel Bucureşti, care în iunie 2016 a dispus pedepse cuprinse între un an şi nouă ani de închisoare în acest dosar.

La termenul din 23 mai al procesului, omul de afaceri Puiu Popoviciu a refuzat să dea declaraţii, susţinând că deocamdată se prevalează de dreptul la tăcere. La ieşirea din sala de judecată, Puiu Popoviciu a spus că va cere continuarea procesului, chiar dacă consideră că faptele din acest dosar s-au prescris.

Judecarea în dosarul "Ferma Băneasa" a început în decembrie 2012. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, "în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale", a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC "Băneasa Investments" SA, societate controlată de Popoviciu.

În rechizitoriu, procurorii precizau: "În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. La anvergura mafiotului trebuia memtinuta pedeapsa initiala de 9 ani de inchisoare.

    1. Pentru detractorii justitiei si serviciilor secrete (de azi) trebuie observat ca Ro e una din f.putinele tari unde bogatani cu 9 (noua) zerouri ajung la scoala vietii: Becali, Copos, Voiculescu, Vantu,

      Inca in judecata un Cocos, Sarbu Adrian etc 

      La fel zeci de ministri 

      Desigur in alte tarisoare europene domneste o morala puritana si de-aia nu avem atatea cazuri. 

      Oare???

      DRAGI ROMANI SA FITI MANDRI DE VOI SI JUSTITIA ROMANA. AVEM UN SCRIITOR DE LUCRARI STINTIFICE IN PLUS. 1 USD=150 EUR. ERA CULMEA CA PE ACEL TEREN SA FIE AMBASADA RUSA

      Am uitat de raposatul Adamescu , de un Tender.

      Afaceristi de care e plini occidentul  

      Acolo isi sf.zilele in huzur.

      Aici , unii cel putin, devin academicieni. 

    7 ani-lucrari stintifice,buna purtare,bolnaviciuni programate,inseamna cam efectiv 3 ani. cat despre recuperarea pagubei....pauza. mai bine lasati omu liber. apropo cat a costat statul roman super sentinta....

    1. De ce sa il lase liber?

      De ce sa nu se faca dreptate , relativa e drept, dar dreptate. 

      Cum sugeram la1.1 inalte tari coruptia e in floare si zero condamnari.de multi milionari. 

      Un alt ex. zeci de primari sunt anchetati. 

      Credeti ca in occident nu sunt primarii corupte.? 

      Sau in Usa ? 

      Lucrari supraevaluate, firme de casa. 

      Oho sunt si acolo. 

      Da acolo NU e , ofsicial , coruptie.

      PUIU POPOVICIU SA RAMANA LIBER. MACAR NU PLATESC IMPOZITE PE CAZAREA LUI. DNA,CAUTA IN DICTIONAR ...RECUPERARE PREJUDICIU. AIA INSEAMNA DNA ADEVARAT.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb