OMV, interesată de explotarea gazelor naturale în Emiratele Arabe Unite

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 3 februarie 2010

OMV, interesată de explotarea gazelor naturale în Emiratele Arabe Unite

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, se află în negocieri preliminare cu compania de stat Abu Dhabi National Oil Company pentru exploatarea unor zăcăminte de gaze naturale în Emiratele Arabe Unite (EAU), a afirmat marţi Klaus Angerer, director res-ponsabil cu dezvoltarea afacerilor în Orientul Mijlociu, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Emiratele Arabe Unite sunt pe locul cinci în lume la rezervele de gaze naturale deţinute dar exploatarea lor avansează lent iar furnizarea de gaze naturale a rămas în urma cererii din industrie.

"Avem câteva idei de proiecte. Credem că vom primi un răspuns pozitiv. Este un stadiu foarte, foarte preliminar al discuţiilor. Abu Dhabi este interesat de discuţii cu firme ca a noastră", le-a declarat ziariştilor Klaus Angerer, care participă la o conferinţă pe teme de energie.

OMV este deţinută în proporţie de 20% de guvernul din Abu Dhabi, prin divizia de investiţii a emiratului, International Petroleum Investment Corporation (IPIC). În ianuarie a fost majorată participaţia IPIC, de la 19,6%.

OMV şi IPIC au semnat un memoramdum în 2007 privind o posibilă cooperare în sectorul producţiei de gaze naturale şi petrol pe plan mondial. Cele două companii examinează posibilităţile de cooperare în Nordul Africii, zona caspică şi Orientul Mijlociu, a explicat directorul responsabil cu dezvoltarea afacerilor în Orientul Mijlociu.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb