OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România

F.D.
Piaţa de Capital / 19 septembrie 2024

OMV Petrom utilizează în premieră o nouă tehnologie de foraj automat în România

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, derulează o nouă campanie de foraj, folosind o instalaţie de foraj automatizată de ultimă generaţie, deţinută de Foraj Sonde Videle, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Campania se concentrează iniţial pe mai multe zăcăminte din Oltenia, Muntenia şi Moldova, cu planuri de a continua în cadrul portofoliului OMV Petrom. Obiectivul campaniei este de a contribui cu noi resurse din zăcăminte mature, îmbunătăţind în acelaşi timp siguranţa şi eficienţa operaţiunilor de foraj. Până în prezent, două noi sonde de gaze au fost finalizate la timp şi cu respectarea bugetului, cu eficienţa crescuta în comparaţie cu metodele tradiţionale.

Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de Explorare şi Producţie: "Noile tehnologii ne ajută să creştem eficienţa producţiei din zăcămintele mature şi contribuie la minimizarea impactului asupra mediului. Suntem foarte mândri, alături de colegii de la OMV si de partenerul nostru, Foraj Sonde Videle, să folosim una dintre cele mai eficiente energetic instalaţii de foraj onshore din lume."

Instalaţia automata de foraj este un produs al programului de digitalizare DigitUP al OMV si subliniază sinergia dintre OMV şi OMV Petrom. Aceasta integrează gândirea inovatoare cu excelenţa operaţională.

Instalaţia de foraj este fabricată în Olanda, de către Huisman, o companie extrem de inovatoare care proiectează, produce şi întreţine echipamente pentru cele mai importante companii din lume din domeniul energiei regenerabile, al petrolului şi gazelor naturale şi al altor industrii. Automatizarea activităţii extractive reduce erorile umane, îmbunătăţind în acelaşi timp eficienţa şi siguranţa operaţiunilor de foraj deoarece operatorii pot monitoriza şi controla operaţiunile de foraj de la distanţă. Sistemul electric central de alimentare asigură o eficienţă îmbunătăţită a consumului de combustibil şi o amprentă de carbon redusă.

Instalaţia de foraj este concepută pentru a satisface cererea actuală pentru operaţiuni mai rapide şi mai flexibile - este o instalaţie extrem de mobilă, capabilă să se deplaseze rapid între mai multe sonde pe o platformă şi între diferite locaţii. În timpul funcţionării, sistemul colectează o cantitate mare de date despre procesul de foraj, care sunt analizate pentru a îmbunătăţi eficienţa producţiei şi pentru a preveni dificultăţile geologice, tehnice sau operaţionale.

Aplicabilitatea acestei noi tehnologii depăşeşte operaţiunile tradiţionale de petrol şi gaze, deoarece poate fi utilizată şi în proiecte geotermale şi de captare şi stocare a carbonului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb