OMV şi-a vândut subsidiara din Italia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2009

OMV şi-a vândut subsidiara din Italia

Grupul energetic austriac OMV AG şi-a vândut subsidiara "OMV Italia" SRL către "San Marco Petroli". Tranzacţia, al cărei preţ este confidenţial, presupune cumpărarea, de către "San Marco Petroli", a unei reţele de 99 de staţii de distribuţie a carburanţilor din regiunea Triveneto (Nordul Italiei).

În luna februarie, OMV anunţa că intenţionează să iasă de pe piaţa Italiei până la finele anului curent.

Ca urmare a obţinerii aprobărilor prealabile din partea autorităţilor italiene de reglementare a concurenţei, încheierea tranzacţiei este planificată pentru începutul anului 2010.

"San Marco Petroli" este unul dintre cei mai importanţi furnizori ai "OMV Italia" şi va continua să opereze reţeaua de benzinării a acesteia.

OMV se va concenta în continuare asupra staţiilor de distribuţie a carburanţilor din regiunea Dunării, Sud-Estul Europei şi zona Mării Negre, urmând o strategie de dezvoltare calitativă. OMV activează în Italia din anul 1991, exclusiv în domeniul benzinăriilor. Prima staţie de distribuţie OMV din Italia a fost deschisă la Nalles (Tirolul de Sud), în 1991. În anii următori, reţeaua s-a extins, ajungând la un total de 99 de benzinării. În 2008, cota de piaţă a OMV era de aproximativ 3% în nordul Italiei şi 0,4% la nivel naţional.

"San Marco Petroli", cu sediul în Porto Marghera, Veneţia, este una dintre principalele companii din nordul Italiei în domeniul comercializării şi depozitării produselor din petrol rafinat.

Compania are o capacitate totală de depozitare de 150.000 de tone şi o staţie de andocare ce poate încărca şi descărca ambarcaţiuni cu o greutate de până la 30.000 de tone.

Achiziţionarea "OMV Italia" şi a reţelei de distribuţie a acesteia de către "San Marco Petroli" constituie un pas important spre integrarea activităţilor de downstream ale acesteia din urmă.

OMV a înregistrat, în perioada iulie - septembrie 2009, un profit net de 283 de milioane de euro, în scădere cu 37% faţă de cele 453 de milioane din trimestrul trei al anului trecut. Cifra de afaceri a scăzut cu 31%, la 4,719 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb