OMV va creşte producţia la "Petrom" în 2008 şi ar putea să îşi majoreze dividendul pe 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 decembrie 2007

OMV va creşte producţia la "Petrom" în 2008 şi ar putea să îşi majoreze dividendul pe 2007

OMV, grupul austriac petrolier şi de gaze naturale, estimea­ză că în 2008 va majora producţia la subsidiara sa Petrom, va afişa rezultate foarte bune pentru anul financiar 2007 şi ar putea să îşi majoreze dividendele, a spus ieri directorul executiv al OMV, Wolf­gang Ruttenstorfer. OMV inves­teşte în modernizarea Petrom şi estimează că în 2008 va creşte producţia, a arătat şeful OMV, citat de NewsIn.

Ruttenstorfer, prezent la clubul jurnaliştilor economici de la Viena, a adăugat că în 2009 se aşteaptă la creşteri semnificative ale volumelor produse, după scăderea înregistrată în acest an.

"În 2008, vom asista la mici majorări ale producţiei. În 2009, volumele produse ar trebui să crească semnificativ", a explicat şeful OMV.

Cotaţia acţiunilor OMV a urcat ca urmare a declaraţiilor şefului companiei şi s-a tranzacţionat în creştere cu 1,6%, până la un nivel de 50,13 euro/acţiune. Creşterea cotaţiei acţiunilor OMV a depăşit-o pe cea a acţiunilor vedetă care intră în componenţa indicelui bursier austriac ATX şi a limitat o scădere de 0,8% a indicelui european al companiilor petroliere şi de gaze naturale, DJStoxx.

"Imaginea care descrie întregul an arată foarte bine", a declarat Ruttenstorfer, la Clubul jurnaliştilor economici de la Viena. "Ne vom descurca bine, mai ales în ceea ce priveşte profitul net şi, prin urmare, nu pot exclude o revizuire în creştere a dividendelor", a estimat şeful OMV.

OMV a plătit un dividend de 1,05 euro/acţiune pentru 2006. Analiştii chestionaţi de Reuters Estimates se aşteaptă la un dividend mediu de 1,20 euro/acţiune pentru 2007, în contextul în care estimează că profitul net va creşte cu 18%, până la 1,6 miliarde de euro (2,35 miliarde dolari).

Ruttenstorfer a mai arătat că se aşteaptă ca preţul mediu al petrolului să se încadreze între 60 şi 70 dolari/baril, în scădere faţă de actualele niveluri record înregistrate.

Şeful OMV a reiterat că grupul austriac petrolier şi de gaze naturale este gata să ofere 20 de miliarde de dolari pentru compania ungară MOL.

MOL s-a opus ferm ofertei de preluare de către OMV, iar şeful OMV a precizat că în prezent nu există discuţii directe în acest sens între reprezentanţii OMV şi cei ai MOL.

Ruttenstorfer a mai spus că nu consideră cererea Uniunii Europene privitoare la vânzarea rafinăriei Schwechat a OMV ca o condiţie pentru aprobarea preluării de către MOL, un argument pe care cei de la OMV l-au folosit ca să respingă prognozele celor de la OMV, potrivit cărora o fuziune a OMV şi MOL ar conduce la crearea unei entităţi cu sinergii posibile în valoare de 400 milioane de euro.

"Mingea este în curtea celor de la Bruxelles, dar nu anticipăm o vânzare a rafinăriei", a mai spus Ruttenstorfer.

OMV, care deţine deja un pachet de 29% dintre acţiunile companiei MOL, a anunţat că se gândeşte ca la o reuniune extraordinară a acţionarilor MOL să renunţe la o regulă care limitează la 10% drepturile de vot ale acţionarilor.

Ruttenstorfer a refuzat să spună când ar putea avea loc reuniunea generală extraordinară a acţionarilor şi a reiterat ideea că OMV nu este sub presiunea timpului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De trei ani scade intruna cine sa-i creada?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb