ONE a achiziţionat trei clădiri istorice în centrul Bucureştiului pentru o nouă dezvoltare, One Downtown

G.D.
Piaţa de Capital / 16 decembrie 2022

ONE a achiziţionat trei clădiri istorice în centrul Bucureştiului pentru o nouă dezvoltare, One Downtown

One United Properties (BVB: ONE) anunţă achiziţionarea a trei clădiri istorice din Bucureşti, în vederea restaurării acestora şi transformării într-o nouă dezvoltare a companiei - One Downtown, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele trei clădiri sunt situate pe strada Academiei nr. 19, 21 şi 23, lângă Teatrul Odeon şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu". Valoarea tranzacţiei se ridică la 3,73 milioane de euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 35 de milioane de euro. Suprafaţa totală a terenului este de aproximativ 1.300 mp, iar suprafaţa totală construita este de 7.100 mp. Dezvoltatorul intenţionează să renoveze complet cele trei clădiri istorice, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate de a investi în regenerarea urbană a monumentelor istorice abandonate şi repunerea acestora în circuitul public.

"Centrul Bucureştiului are un număr semnificativ de clădiri istorice abandonate, unele aflate într-o stare avansată de degradare, care necesită investiţii pentru reincluderea lor în circuitul imobiliar. Prin această tranzacţie ne propunem, într-o primă fază, să renovăm complet cele trei clădiri abandonate şi, ulterior, vom decide care este cea mai potrivită utilizare pentru acestea, fie rezidenţială, fie hotelieră sau chiar ambele. Achiziţia se înscrie în linia eforturilor noastre de a ne implica în regenerarea centrului Bucureştiului, demers iniţiat anul trecut prin cumpărarea cunoscutului imobil Casa Braikoff, care după restaurare va deveni One Athenee, o nouă dezvoltare de referinţă a companiei noastre. Vom continua aceste eforturi şi în 2023, deoarece suntem convinşi că regenerarea urbană este unul dintre pilonii strategiei noastre, de a dezvolta oraşele în mod responsabil", a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Anul 2021 a marcat o nouă etapă în istoria One United Properties, deoarece compania a investit pentru prima dată în restaurarea unor monumente istorice, în urma achiziţiei Casei Braikoff. Clădirea istorică este în curs de renovare completă şi va fi cunoscută sub numele de One Athenee. În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziţionat fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu de retail, One Gallery. Între 2023 şi 2024, One United Properties estimează investiţii de minimum 70 de milioane de euro în regenerarea urbană a unor monumente istorice abandonate din Bucureşti, cu scopul de a proteja şi regenera patrimoniul cultural al capitalei României, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Excelent! O initiativa laudabila!

    De ar face tot asa si securicii ce au spoliat alte fabrici/bunuri ale statului.... am fi depart!e 

    Macar pe unele le vor consolida.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb