One United Properties derulează lucrări de restaurare pentru fosta hală Ford din Bucureşti

R.S.
Companii / 2 septembrie

One United Properties derulează lucrări de restaurare pentru fosta hală Ford din Bucureşti

One United Properties derulează în prezent lucrări de restaurare pentru fosta hală Ford din Bucureşti, care va fi modernizată într-un spaţiu mixed-use sustenabil. După restaurare, aceasta se va deschide sub numele One Gallery şi va include, pe lângă birouri moderne şi un concept de food market unic pe piaţa locală, şi o zonă de muzeu, care va celebra istoria acestui imobil. Luminatorul istoric care va acoperi etajul oferă, prin deschidera lui amplă şi înălţimea crescută o diversitate de spaţii neuzuale, de la birouri foarte luminoase, la zone culturale şi de petrecere a timpului liber. Astfel, One Gallery vă gazdui o sală multifuncţională pentru spectacole de teatru, evenimente culturale, concerte, conferinţe, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, One United Properties îşi propune să contribuie la revitalizarea zonei Floreasca prin conceptele comerciale lansate odată cu inaugurarea One Gallery. Spaţiul alocat sălii multifuncţionale are rolul să anime viaţa culturală a cartierului şi să îi atragă deopotrivă pe locuitorii Capitalei şi pe turişti. În plus, pentru a celebra istoria valoroasă a acestui imobil de patrimoniu, compania va amenaja şi un spaţiu-muzeu, care va cuprinde documente ale vremii, fotografii de arhivă, precum şi singura maşină de epocă asamblată chiar în fosta fabrică ce mai există în Europa.

"Restaurarea fostei fabrici Ford reprezintă un demers deosebit de valoros pentru oraş, pentru istoria moştenită a acestui loc şi pentru oportunităţile viitoare pe care le creează. Ne propunem să readucem la viaţă acest reper urban şi să îl transformăm într-un spaţiu comercial modern, o adevărată agoră contemporană care va anima viaţa culturală şi socială, exact aşa cum vedem în marile capitale europene. Scopul nostru declarat este să ne implicăm în revitalizarea cartierelor în care construim, oferind facilităţi şi beneficii pentru întreaga comunitate", a declarat Andrei Diaconescu, cofondator şi co-CEO One United Properties.

One Gallery va găzdui un supermarket Auchan concept store, un food market şi spaţii office la etaj. La începutul verii, compania a anunţat încheierea unui parteneriat cu Tomcat Hospitality pentru a opera în cadrul One Gallery un concept modern de food market, care va adăposti 47 de operatori diferiţi, cu produse premium, în diverse formate integrate sub acelaşi acoperiş. Acest concept modern va poziţiona Bucureştiul alături de alte oraşe europene de prestigiu prin premiera acestui concept gastronomic inovator şi premium.

Clădirea fostei fabrici Ford, situată în cadrul dezvoltării One Floreasca City a One United Properties, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operaţională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajaţi. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate în fabrică an de an, până în 1948, când fabrica a fost închisă după ce România a intrat sub influenţa sovietică.

One United Properties a achiziţionat clădirea în 2022, cu scopul de a o restaura şi readuce în circuitul public. Odată finalizate lucrările de restaurare, One Gallery se va deschide ca un spaţiu retail şi office, parte integrantă a dezvoltării multifuncţionale One Floreasca City, completând oferta de servicii comerciale atât pentru rezidenţi, cât şi pentru întreaga comunitate locală. Data estimată de livrare a imobilului restaurat este trimestrul al treilea din 2025. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este estimată în prezent la 100 de milioane de euro, cea mai mare investiţie privată din România în restaurarea unui imobil istoric, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb