One United Properties, obligată să suspende lucrările de construcţie din Floreasca

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 martie 2019

Nicuşor Dan: "Obiectivul nostru final este anularea autorizaţiei de construire"

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de suspendare a autorizaţiei de construire a proiectului One Floreasca City, luni, în urma reclamaţiilor depuse de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, condusă de Nicuşor Dan şi Asociaţia SOS Oraşul. Părţile pârâte sunt Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Primarul Municipiului Bucureşti, Agenţia pentru protecţia mediului Bucureşti, societatea Primăverii Gardens SRL, Auchan România şi societatea One Mircea Eliade Properties SRL, potrivit informaţiilor de pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Conform informaţiilor, One United Properties, dezvoltatorul acestui proiect, are termen de cinci zile pentru recurs de la data deciziei.

Dezvoltatorul imobiliare, One United Properties, este, astfel, nevoit să oprească lucrările de construcţie ale proiectului din Floreasca.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a declarat: "Obiectivul nostru final este anularea autorizaţiei de construire, autorizaţie care prevede construirea pe o suprafaţă de peste 60.000 de metri pătraţi în condiţiile în care în zona respectivă se poate construi pe 10.000 de metri pătraţi".

Potrivit domniei sale, construcţia One Floreasca City a fost contestată şi de locuitorii din Floreasca prin protes­te în stradă.

One Floreasca City presupunea construirea a trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată şi modernizată, transformându-se într-un spaţiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A - One Tower- şi trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade. Reprezentanţii One United Properties declarau, anul trecut, la anunţarea proiectului, că noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunităţi, cu circulaţie exclusiv pietonală.

Lucrările de construcţie au început în 2018 şi au depăşit deja cota zero la finalul anului trecut, proiectul urmând să fie livrat în T3, 2020, potrivit informaţiilor din presă.

Investiţia necesară dezvoltării întreg ansamblului One Floreasca City era estimată la 100 de milioane de euro.

Până la închiderea ediţiei reprezentanţii One United Properties nu au putut fi contactaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb