One United Properties raportează o cifră de afaceri consolidată de 439,5 milioane de lei

A.F.
Piaţa de Capital / 12 mai 2023

One United Properties raportează o cifră de afaceri consolidată de 439,5 milioane de lei

One United Properties,investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, raportează o cifră de afaceri consolidată de 439,5 milioane de lei în T1 2023, în creştere cu 26% faţă de T1 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, profitul brut a ajuns la 177,9 milioane de lei, o creştere de 60% excluzând câştigul unic din achiziţia negociată Bucur Obor, recunoscută în T1 2022, în valoare de 97 de milioane de lei. Profitul net s-a ridicat la 151,7 milioane de lei, o creştere de 119% faţă de T1 2022 (o scădere de 9% faţă de anul anterior dacă se include impactul acestui bun). Compania a încheiat trimestrul cu o poziţie de numerar solidă de 462,4 milioane de lei, în scădere cu 18% de la începutul anului datorită activităţii investiţionale semnificative desfăşurate de la începutul anului. Prin urmare, indicatorul loan-to-value brut a fost de 28% la 31 martie 2023, în timp ce indicatorul loan-to-value, excluzând poziţia de numerar netă, a fost de 14%.

"One United Properties a avut un început de an 2023 deosebit de solid, fiind unul dintre cele mai bune trimestre din istoria companiei noastre în ceea ce priveşte vânzările şi prevânzările de apartamente. Aceste rezultate evidenţiază puterea şi reputaţia brandului ONE şi demonstrează perspectivele pentru piaţa imobiliară dinamică din Bucureşti. De la IPO-ul nostru, ne-am dovedit în mod constant capacitatea de a fi competitivi cu succes pe trei segmente rezidenţiale cheie - mediu, mediu-superior şi high-end - consolidându-ne poziţia de lider în sectorul imobiliar premium din România. Cu venituri anualizate pe acţiune de 0,16 lei, reprezentând un randament al câştigurilor de 19%, suntem încrezători că ne putem susţine ritmul şi ne putem întări în continuare poziţia de jucător important în industria imobiliară locală", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de o majorare cu 67% a veniturilor din vânzările de proprietăţi rezidenţiale, care au ajuns la 329 de milioane de lei în T1 2023, faţă de 197,2 milioane de lei în T1 2022. Venitul net din proprietăţi rezidenţiale a crescut cu 24% faţă de anul precedent, ajungând la 101,5 milioane de lei, creşterea fiind mai mică decât aprecierea veniturilor, ca urmare a recunoaşterii veniturilor noilor dezvoltări, în cadrul cărora construcţia a început între T4 2022 şi T1 2023. În consecinţă, marja netă a scăzut de la 42%, la nivelul T1 2022, la 31% pentru T1 2023, menţionează comunicatul.

În T1 2023, One United Properties a vândut şi prevândut 220 de apartamente de 18.490 mp, 488 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi, în valoare totală de 90,5 milioane de euro. Creşterea semnificativă a numărului de unităţi vândute în T1 2023 poate fi atribuită unui portofoliu mai extins şi mai divers de unităţi rezidenţiale în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La 31 martie 2023, 67% dintre apartamentele disponibile erau vândute, One High District fiind cea mai căutată dezvoltare pentru al doilea trimestru consecutiv. Contractele încheiate cu clienţii la 31 martie 2023 sunt estimate să aducă 260 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025.

"Performanţa noastră excepţională în T1 2023 este o dovadă a angajamentului nostru ferm de a dezvolta proprietăţi de înaltă calitate care să răspundă nevoilor şi aspiraţiilor clienţilor noştri. Suntem mândri de capacitatea noastră de a crea comunităţi care rezonează cu o gamă largă de cumpărători şi chiriaşi. Performanţa remarcabilă a echipei noastre de vânzări, coroborată cu rezultatele impresionante ale diviziei noastre de birouri şi retail, unde veniturile din chirii generate numai în primul trimestru au depăşit 40% din rezultatul nostru pe întregul an 2022, subliniază puterea brandului nostru şi capacitatea noastră de a concura pe toate segmentele pieţei. Pe măsură ce continuăm să valorificăm oportunităţile de pe piaţă şi să ne realizăm planurile strategice, suntem încrezători că One United Properties îşi va menţine ritmul şi îşi va consolida în continuare poziţia în industria imobiliară. Cu un portofoliu actual de 1.357 de unităţi disponibile pentru vânzare şi prevânzare, 3.372 de unităţi planificate pentru vânzare în cursul acestui an şi un portofoliu consistent de terenuri care se întinde pe o suprafaţă de 105.971 mp, suntem bine poziţionaţi pentru a profita de oportunităţile de pe piaţă şi a continua să oferim rezultate solide", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO la One United Properties.

Veniturile din chirie, care includ veniturile generate de divizia comercială şi veniturile din serviciile de închiriere, au înregistrat o creştere de 265%, ajungând la 31,5 milioane de lei. Efectul a fost determinat de veniturile provenite din întregul portofoliu, dar în special de la chiriaşii celor mai mari dezvoltări: One Tower, One Cotroceni Park 1, One Victoriei Plaza, precum şi de impactul rezultatelor generate de Bucur Obor, consolidate în cadrul diviziei de retail. În perspectivă, conducerea anticipează o creştere continuă de la trimestru la trimestru a veniturilor din chirii, susţinută de un portofoliu comercial semnificativ, în special ca urmare a finalizării One Cotroceni Park 2 în T1 2023, care era deja închiriat în proporţie de 54% la 31 martie 2023. La finalul lui T1 2023, portofoliul de birouri al companiei număra o suprafaţă închiriabilă brută (GLA) de 130.000 mp de spaţii de birouri, incluzând One Tower, One Cotroceni Park 1, One Cotroceni Park 2, One Victoriei Plaza, One North Gate şi Eliade Tower. Împreună cu portofoliul de retail, incluzând în principal Bucur Obor şi One Gallery, portofoliu total de închirieri comerciale al One United Properties are o GLA de aproximativ 172.000 mp, conform comunicatului.

La 31 martie 2023, One United Properties deţinea terenuri cu o suprafaţă totală de 105.971 mp pentru dezvoltări rezidenţiale ulterioare în Bucureşti, cu o suprafaţă brută a clădirii (GBA) de 434.939 mp. Toate aceste parcele incluse în portofoliul de terenuri se află în prezent în faza de planificare. Grupul estimează construcţia a peste 2.800 de apartamente şi unităţi comerciale în cadrul unor dezvoltări precum One City Club, One Herăstrău City şi One Cotroceni Towers, precum şi aproape 60.000 mp de spaţii de birouri în fazele 3 şi 4 ale One Cotroceni Park. De asemenea, One United Properties deţine aproximativ 40.000 mp de clădiri aflate în restaurare şi dezvoltare ulterioară, inclusiv dezvoltări importante de regenerare urbană, precum One Plaza Athenee, One Downtown, One Gallery şi One Athenee. În plus, portofoliul de achiziţii viitoare de terenuri este unul solid.

În T1 2023, ONE a fost a 10-a cea mai tranzacţionată acţiune de la BVB, înregistrând tranzacţii de 31,5 milioane de lei, la care se adaugă tranzacţii suplimentare de 24,5 milioane de lei executate prin piaţa POF, care nu sunt incluse în calculele de lichiditate. La data de 31 martie 2023, capitalizarea de piaţă a One United Properties era de 3,1 miliarde de lei. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunile ONE sunt incluse în indicele ROTX al Wiener Börse (Bursa de Valori din Viena). ROTX este un indice de preţ ponderat în raport cu capitalizarea, care cuprinde 15 acţiuni româneşti blue-chip tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, menţionează comunicatul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Hai ca a venit si stirea cu diluarea actionarilor marunti.

    :)) 

    Da,CEO ul e happy,va arunca pe piață 45mil.acțiuni.Clar ONE va coboră,dar discursul lui de acum căteva săptămăni deja justifica că acțiunea ONE e mai sus decăt altele de real estate din zonă.ONE la 0,80lei va fi o realitate.

    Despre ce diluare vorbiti? Care 45 milioane de actiuni?

    1. A publicat ONE acum, la inchidere. O majorare de capital social. Fondatorii vor primii 45mil actiune fiecare, te poti uita direct la ONE pe bvb, si vei afla toata detaliile despre aceasta diluare a actionarilori minoritari

      Verificați stimate domn,este real ce s a scris mai sus.

    Felicitări dnului CEO ptr cele 46,5 mil.acțiuni care reflectă munca bună depusă.CEO ul va revărsa pe piață marea de acțiuni.Așa că pregătiți cash ul ptr Mr.CEO.

    Sincere felicitări și celorlalți ghinioniști acționari care vor savura pierderile.ONE is the best. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb