One United vrea să distribuie dividende de 25 milioane lei sau 32,5 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 30 iulie 2021

One United vrea să distribuie dividende de 25 milioane lei sau 32,5 milioane lei

Compania mai doreşte să-şi majoreze capitalul prin alocarea de acţiuni gratuite

Fondatorii reiau iniţiativa înfiinţării unei clase de acţiuni cu vot multiplu, operaţiune ce a fost respinsă în trecut de Registrul Comerţului

Acţionarii One United Properties (ONE) sunt convocaţi, la data de 10 septembrie, la o adunare generală şi una extraordinară, în care se va supune la vot alocarea de dividende, majorarea capitalului social şi constituirea unei noi clase de acţiuni cu vot multiplu, după cum se arată în raportul companiei publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ceea ce priveşte dividendele, acţionarii au de ales între o alocare de 25 milioane de lei şi una de 32,5 milioane lei, bani proveniţi din profitul nerepartizat al societăţii din anii anteriori. Faţă de preţul de închidere al acţiunii ONE de ieri, de 1,87 lei, randamentul brut al celor două dividende propuse este de 1,75% şi 2,27%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor avea dreptul la dividende este 28 septembrie, în timp ce data plăţii propusă este 11 octombrie.

De asemenea, se va supune la vot majorarea capitalului social cu suma de până la 228,81 milioane de lei, prin emisiunea a 1,144 miliarde de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,2 lei/titlu, în urma încorporării a circa 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 - 2 iulie 2021. În cadrul operaţiunii, fiecărui investitori îi vor fi alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute.

Totodată, se va supune la vot aprobarea constituirii unei noi clase de acţiuni cu vot multiplu (Clasa B), cu o valoare nominală de 0,2 lei şi cu cinci drepturi de vot. Sub rezerva aprobării acestui punct, se va supune la vot conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale celor doi fondatori, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare.

În luna mai a acestui an, acţionarii One United au aprobat o operaţiune asemănătoare, dar Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a respins, de două ori, înregistrarea menţiunilor corelative ale deciziilor acţionarilor, motivând că legea societăţilor comerciale nu admite decât două clase de acţiuni, ordinare şi cu dividend prioritar şi fără drept de vot.

De asemenea, acţionarii One vor mai avea pe masă aprobarea numirii unui invitat permanent la şedinţele Consiliului în persoana lui Daniel Dineş sau a unui reprezentant al său, acceptat de membrii executivi ai board-ului.

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin fiecare câte 29,73% din One United, astfel încât împreună au controlul companiei. De asemenea, CC Trust Group are 6,23% din One United.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Nici de aceasta data nu o sa treaca propunerea cu actiuni cu vot multiplu de 5 pentru ca incalca legea.

    Pana cand legea nu se va schimba nu exista sanse. 

    Asta da "stabilizare" :)))

    Iarface misto Capitanu de noii actionari ???? le da maruntis dvd, isi securizeaza controlul cu alra clasa de actiuni cu vot special, dupa aia le ia din nou banii la majorari. Cand se scria pe aici ca numai scamatorii face, cu textele ca redirijeaza 5% de pe transa retail pe inst., dupa ce varsase cel mai mare procrntaj din istoria IPO la retail pt. ca inst. nu se inghesuiau, citeam o gramada de postari cum e treaba mare, ca doar a luat Dines!. Abia se tine ONE cu tot cu stabilizare. Sidaca aveti impresia ca e rau sa vinzi pebreakeven, stati sa vedeti ce scaderi urmeaza cand vor bubui niste mine ascunse ca lumea(zice Capitanu)

    1. Înainte sa investești, sunt de părere ca este imperios necesar sa înveți sa scrii.Știu ca se spune ca piața de capital e pentru toată lumea, dar tu ești excepția.

      Nu mai scrieti de rau de bidoanele SECU ca indata isi pun caporalii la bagat postari de sustinere si asmute Cisullo si tolontanimea Ringier.

      Oh wa it...  

      Au in strategie sa distribuie dividende semestrial, deoarece nici unul din cei doi fondatori nu are si nu vor avea salariu. Se intretin din dividende.Faptul ca dividendele sunt mici poate fi justificat de nevoia de a reinvesti profitul, cu randamente superioare, lucru ce va fi confirmat (sau nu!) de evolutia ulterioara a actiunilor.

      Salariu le trebuie! 'Salariul' sunt apartamente cu discount pe care si le aloca singuri. Asa se intampla cu mai multi care participa la runde de finantari. Se da si comision la atragerea sumei apoi au discount la X apartamente. Dar asteptati sa va zica fondatorii toate astea. Sau Cisullo care isi trage malaiul dublu, la doua capete, finantatorii adusi si discount la unitati.

      O sa apara astea in raportari cand si-or vedea ceafa actionarii!

      Bine, astea sunt mici detalii. Alte chestii o sa explodeze acolo. Pe LEGAL!  

      Mmmm

    Nimic nu se dă cu titlu gratuit,in SUA nu se dau acțiuni gratuite,se dau dividrnde,se face majorare sau diminuare de capital social,dar nici vorbă de acțiuni gratuite.În RO clar că majorarea cap.social si distribuirea de acț.gratuite ajută prea puțin micul investitor.

    Super tare, din banii noilor actionari (cei 10% din oferta) sunt remunerați imediat vechii actionari????.

    Sa tot subscrii in majorările viitoare. 

    1. Asta e bursareala damvoviteana cu pretentii:sa-i dai banii lui Dines inapoi pt. bacckup la IPO si sa-ti tragi bani din aia atrasi'pentru investitii in proiectele X, Y, Z'. Dupa aia mai servesti niste texte ca sa mai iei si banii altor fraieri. Pai daca te-au crezut o data si la nici o luna tu iti tragi bani din subscrierile lor, de ce nu te-ar crede si a cincea oara, ca doar nu par niste oameni prea isteti?! Pune biciul pe ei si ia-le banii capitanule pana nu-ti darama justitia sandramaua. La urma spui ca-s multi insi rai carora nu le plac constructiile'exclusiviste'. Le trimiti si o vedere de pe unde te fac scapat securistii foarte vechi, vechi si mai noi. La vremuri noi, tot noi! (pentru aparente bagam copiii la inaintare, boi dupa draperie)

    Existența acțiunilor cu vot multiplu e o practică des întâlnită la societățile listate la bursă de la NY. Prin intermediul acțiunilor cu vot multiplu acționarii majoritari, în speță fondatorii, își rezervă dreptul de a conduce neliniștiți compania(care până la urmă ei au fondat-o) și se protejează împotriva unor eventuale încercări de preluare forțată. Că să vă dau un exemplu, și Daniel Dines are la Uipath acțiuni cu vot multiplu. Dacă legea română nu permite, e că e prost făcută.

    1. Ai dreptate. Doar ca noi suntem in Romania unde nu exista astfel de actiuni. O sa aprobe degeaba actiunile cu vot multiplu, ca nu se poate pune in practica.

    Mai, eu am asa un feeling ca One asta va crapa ca business. Stiu ca acum nu sunt semne dar asa cred.

    1. e ceva putred in danemarca...darmite la one :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb