''Spitalul de copii din Mariupol, cel puţin al treilea distrus în Ucraina''

ONU: ''Spitalul de copii din Mariupol, cel puţin al treilea distrus în Ucraina''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 martie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Înaintea bombardamentului rus de miercuri asupra spitalului de copii din Mariupol, alte două maternităţi au fost atacate şi distruse în Ucraina, a declarat ieri responsabilul din această ţară al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Jaime Nadal, citat de AFP, informează Agerpres.

Cel din Mariupol "nu este singurul. La Jitomir (nord-vest), maternitatea a fost complet distrusă. La Saltivka, în aglomeraţia Harkov (nord-est), de asemenea a fost distrusă maternitatea", a declarat responsabilul în cadrul unui videointerviu cu jurnaliştii de la sediul ONU din New York, fără a putea spune cine a fost la originea bombardamentelor şi dacă au provocat victime.

Jaime Nadal nu a precizat când au avut loc atentatele de la Jitomir şi Saltivka.

Maternitatea de la Mariupol "este a treia maternitate" bombardată "din câte ştim", a ţinut să precizeze ulterior un purtător de cuvânt al agenţiei ONU, fără a exclude faptul ca alte unităţi similare să fi fost lovite de focuri de armă în ţară de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

În Ucraina, există "69 de maternităţi şi centre prenatale", a adăugat Jaime Nadal, indicând că UNFPA "a estimat la 80.000 numărul femeilor însărcinate care vor da naştere în Ucraina în următoarele trei luni". În total, aproximativ 240.000 de femei sunt însărcinate în Ucraina, iar între 24 februarie şi 7 martie, 4.311 femei au născut, a spus el.

La Mariupol, bombardamentul rus împotriva spitalului de pediatrie a provocat trei morţi, printre care o fetiţă, potrivit primăriei acestui oraş-port. Precedentul bilanţ publicat miercuri de autorităţi a raportat 17 persoane rănite.

Atacul împotriva acestui spital a provocat indignarea autorităţilor ucrainene şi occidentale, mai scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DAR , ONU ASTIA , CHIAR SANT BATUTI IN CAP , S-AU CE ??? MAI NENE !!! SANTETI ATAT DE INCULTI ??? ASTA I-ASI INTREBA EU !!! TREBUIE SA VA DAU EU LECTII , EU , UNUL DE PE STRADA ??? ATAT DE OBTUZI SANTETI ??? VOI CHIAR NU AVETI NICI CEA MAI MICA IDEE , DESPRE CE SE INTAMPLA ACOLO ??? NU STITI CA TRAGATORII UCRAINIENI , S-AU INFILTRAT PESTE TOT , IN ORISICE CLADIRE , INDIFERENT CARE ESTE EA , TRAG DE LA FERESTRE IMPOTRIVA MILITARILOR RUSI , APOI SE DEPLASEAZA LA UN ALT ETAJ , TRAG SI DE ACOLO , INTRA IN APARTAMENTELE LOCATARILOR , DESCHID FERESTRELE , TRAG SI DE ACOLO , COBOARA S-AU URCA LA ALT NIVEL , SI TOT ASA , SCOPUL E SA HARTUIESTI INAMICUL IN ORICE FEL , PUTIN LE PASA LOR DE CE SE INTAMPLA CU LOCATARII , CU FEMEILE GRAVIDE S-AU CU COPIII CU CANCER CARE RAMAN IN URMA CA SA PLATEASCA POLITELE IN LOCUL LOR !!! E RAZBOI , CICA !!! SI STITI VORBA AIA : SCOPUL , SCUZA MIJLOACELE !!! CARE MOARE , SA MOARA !!! DECI : ONU , ASTIA , CHIAR NU STIU DESPRE CE ESTE VORBA ??? PAI , RUSII NU VAD CA SE TRAGE ASUPRA LOR , DIN CLADIREA CUTARE ??? SI RIPOSTEAZA SI EI , CU CE AU LA INDEMANA !!! RUSII TREBUIE SA STIE EI , CA IN CLADIREA AIA SANT COPII CU CANCER SI METASTAZE ??? E TREABA LOR , ASTA ??? UCRAINIENII TREBUIE SA EVITE SA TRAGA ASUPRA LOR , DIN ACESTE CLADIRI , CA ASTFEL SA LE PROTEJEZE !!! DAR UCRAINIENII , SMECHERI , CRED CA FAC ASA IN MOD SPECIAL , CA RUSII SA TRAGA ASUPRA CLADIRILOR , SI EI SA POATA ZBIERA INAINTEA INTREGII LUMI : IA UITATI LA CAINII DE RUSI , CE FAC !!! DA ' , VOI CE FACETI , MA ????????????

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb