ONU, "şocată" de condiţiile de detenţie ale imigranţilor în SUA

D.V.
Internaţional / 9 iulie 2019

Michelle Bachelet (Sursa foto: Twitter)

Michelle Bachelet (Sursa foto: Twitter)

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet s-a declarat şocată de condiţiile de detenţie ale imigranţilor în Statele Unite, subliniind că copiii nu ar trebui să fie despărţiţi vreodată de părinţii lor, relatează AFP.

Această criticiă dură din partea lui Michelle Bachelet intervine la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că centre de detenţie a imigranţilor - criticate din cauza suprapopulării şi condiţiilor de trai - urmează să le fie deschise jurnaliştilor.

Înaltul Comisar s-a declarat "şocat" de condiţiile de detenţie ale imigranţilor şi refugiaţilor - "copii şi adulţi" - în Statele Unite.

"Ca pediatru, dar şi ca mamă şi fost şefă de stat (al Chile), sunt profund şocată de faptul că copiii sunt obligaţi să doarmă pe jos, în instalaţii suprapopulate, fără să aibă acces adecavt la îngrijiri de sănătate sau la hrană şi în condiţii sanitare rele", a declarat ea, citată în acest comunicat.

"Să încarcerezi un copil, chiar şi pe o perioadă scurtă şi în condiţii bune, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii şi dezvoltării sale. Gândiţi-vă la pagubele provocate zilnic lăsând această situaţie alarmantă să continue", îndeamnă ea.

Mai multe organe ONU însărcinate cu drepturile omului au subliniat că detenţia copiilor imigranţi poate constitui un tratament crud, inuman şi degradant, interzis de dreptul internaţional.

În mai, 144.000 de persoane au fost arestate şi plasate în detenţie de către poliţia frontierelor (CBP). Însă nu există locuri suficiente în structuri şi în centre de primire în care sunt transferaţi de obicei minorii şi familiile.

Departamentul american al Securităţii Interne (DHS), în subordinea căruia se află CBP, a recunoscut într-un raport, săptămâna trecută, o "suprapopulare periculoasă" în numeroase centre în care se află imigranţi clandstini, privenind în majoritate din America centrală, care fug din calea violenţei sau sărăciei din ţara lor.

Bachelet subiniază că "orice privare de libertate a imigranţilor şi efugiaţilor adulţi ar trebui să fie o măsură de ultim recurs".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 'naltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet e ori cretina, ori manipulativa, pentru ca ori stie ca imigrantii respectivi nu se deranjeaza sa aduca acte care sa ateste ca sunt intr-adevar parintii copiilor pe care ii pun iresponsabil in pericol, si ca procedurile respective au fost puse in loc pentru prevenirea traficului de copii, ori nu stie. Deasemenea, putem spune cu 100% siguranta ca ziarul bursa nu face jurnalism. In cel mai bun caz, se fac vinovati de incompetenta jurnalistica crasa, iar in cel mai rau caz cunosc faptul ca presedintele Donald Trump impreuna cu partidul acestuia au votat in favoarea maririi bugetului in regim de urgenta pentru rezolvarea acestei crize (de care anuntau cu saptamani in urma) numa pentru a fi blocati de Alexandria Ocasio-Cortez, membru al partidului democratic, pentru ca ceea ce-si doresc acesti neo-comunisti de fapt este eliminarea granitelor si nu tratamentul umanitar a imigrantilor ilegali, caz in care ziarul bursa este o pubilcatie de propaganda pentrul noul val de comunisti.

    Apropo: "orice privare de libertate a imigranţilor şi efugiaţilor adulţi" Cred ca vreti sa spuneti "refugiatilor"

    Macar editare sa faceti daca jurnalismul e prea greu 

    1. Usor cu enervarea, ca nu face bine.

      Din ce am citit, e putin mai complicat cu votul la care faci referire.  

    Unde, in SUA? Pai pentru sua nu se aplica regulile generale, astea sunt pentru prostime! Ati uitat ca tribunalul penal international a arestat zeci de persoane din diverse razboaie, dar cand doar au incercat sa ainvestigheze crimele de razboi comise de americani, au fost amenintati, inclusiv de un general cretinoid american ca vor fi bombardati? America face regulile si le aplica pe altii! Ia sa fie un copil american detinut undeva , se duc cu armata sa distruga tot

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb