Operaţiunea Jupiter, a patra zi de percheziţii

A.D.
Miscellanea / 24 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă astăzi Operaţiunea Jupiter, în cadrul căreia, se desfăşoară 36 de acţiuni operative, fiind efectuate 232 de percheziţii, şi emise 51 de mandate de aducere în diverse oraşe din ţară, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Acţiunea se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară şi reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracţiunilor de fals, precum şi al contrafacerilor, infracţiunilor de mediu şi fraudelor informatice. Totodată, sunt vizate şi infracţiunile de obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Potrivit comunicatului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Timiş, pun în executare 23 de mandate de percheziţie (Timiş-19, Caraş-Severin-2, Hunedoara-1, Bucureşti-1) în 8 dosare penale, privind infracţiuni prevăzute de art. 6^1 din Legea 241/2005, pe temeiul că mai multe societăţi comerciale au reţinut şi nu au achitat în termenul de cel mult 60 de zile de la scadenţă, obligaţii fiscale cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 8.345.256 lei.

In Prahova, parchetul de pe lângă Tribunal, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Prahova, pun în executare 17 mandate de percheziţie (Prahova - 14, Bucureşti - 1, Ilfov - 1, Braşov - 1) şi 7 mandate de aducere în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 7.194.337 lei.

Sursa citată menţionează că, în perioada decembrie 2020 - ianuarie 2023 şi ianuarie - iulie 2024, între conturile a 7 persoane fizice şi 5 persoane juridice, s-au derulat multiple tranzacţii de tip circuit, cu suspiciuni privind caracterul real al acestora şi raţionamentul economic, în scopul de a ascunde sau disimula adevărata natură, provenienţa, situarea, dispoziţia, circulaţia sau proprietatea bunurilor, cunoscând că sumele de bani proveneau din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scopuri contrare intereselor acesteia sau în folos propriu ori pentru a favoriza alte societăţi.

Persoanele implicate au creat un circuit infracţional cu scopul de a înregistra în contabilitate cheltuieli fictive sau de a omite înregistrarea veniturilor încasate, urmate de transferuri succesive ale sumelor provenite din activitatea infracţională, prin tranzacţii de tip circuit, pentru a ascunde sau disimula natura şi provenienţa acestora.

S-a stabilit că prejudiciul preliminar este estimat la 7.194.337 lei, compus din 5.778.170 lei pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi 1.416.166,51 lei pentru spălarea banilor.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, pun în executare 4 mandate de percheziţie şi 2 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală şi contrafacere. În perioada 2022-2023, două persoane au comercializat online produse de parfumerie contrafăcute, obţinând încasări de aproximativ 4.200.000 lei.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pun în executare 6 mandate de percheziţie în judeţul Bihor, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală. În acest caz, se reţine că, în perioada 2018-2024, mai multe societăţi comerciale, toate reprezentate de acelaşi administrator, au obţinut venituri din prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi amenajării terenurilor de sport, în baza unor contracte de execuţie lucrări încheiate cu diferite unităţi administrativ-teritoriale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 3.500.000 RON.

Într-o altă cauză, se reţine că, în perioada 2019-2024, administratorul unei societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile documente de achiziţie fictive (facturi şi bonuri fiscale), fără justificare economică sau comercială, simulând achiziţii de carburanţi auto în valoare de aproximativ 1.150.000 RON. Scopul acestei manevre a fost diminuarea bazei impozabile şi sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, cauzând un prejudiciu de 350.000 RON.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Cluj, pun în executare 12 mandate de percheziţie (Cluj - 6, Bistriţa-Năsăud - 4, Maramureş - 1, Satu-Mare - 1) şi 9 mandate de aducere în dosarul penal pentru infracţiuni de obţinere ilegală de fonduri, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu un prejudiciu de 1.600.000 lei.

S-a reţinut că mai multe societăţi comerciale au fost implicate în crearea unui circuit comercial suspect de a fi fictiv, constând în realizarea unor achiziţii şi livrări de bunuri în scopul obţinerii unor finanţări nerambursabile prin programul START UP 2018. În perioada 2018-2022, reprezentanţii legali ai 14 societăţi comerciale au înscris firmele în acest program şi au solicitat fonduri guvernamentale nerambursabile. Opt dintre aceste societăţi au obţinut astfel de fonduri, însă ulterior, în urma verificărilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, s-au conturat suspiciuni privind realitatea tranzacţiilor care au stat la baza obţinerii fondurilor.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, împreună cu ofiţerii SICE Caraş-Severin, pune în executare 3 mandate de percheziţie (Mehedinţi - 1, Bucureşti - 2) într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală legate de comerţul cu cărbune, cauzând un prejudiciu de 2.345.000 lei.

De asemenea, sunt puse în executare 4 mandate de percheziţie (Caraş-Severin - 2, Hunedoara - 2) într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest dosar se reţine că administratorul unei societăţi comerciale nu a evidenţiat în totalitate veniturile obţinute din vânzarea mărfurilor produse şi a falsificat rapoarte de producţie. Deşi societatea a înregistrat o pierdere fiscală de 1.519.000 lei în perioada 2019-2023, aceasta a fost creditată de asociat cu peste 5 milioane lei.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, împreună cu ofiţerii SICE Sibiu, pun în executare 1 mandat de percheziţie (în judeţul Sibiu) şi 2 mandate de aducere privind infracţiuni de delapidare cu prejudiciul de 914.535 lei.

 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Suceava, pun în executare 19 mandate de percheziţie în 4 dosare penale, privind infracţiuni de contrafacere şi evaziune fiscală, ambele înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, precum şi infracţiuni de contrabandă înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

În fapt, într-una dintre cauze se reţine că, la data de 14.05.2024, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), în urma unui control efectuat la o întreprindere individuală din incinta Complexului Comercial Bazar din municipiul Suceava, au constatat că faptuitorul, în calitate de administrator, oferea spre comercializare produse de curăţenie mărcile Fairy şi Ariel, fără a deţine certificate de conformitate pentru aceste produse.

În altă cauză, se reţine că, la aceeaşi dată, faptuitorul oferea spre comercializare, în acelaşi complex, detergenţi lichizi inscripţionaţi cu mărcile Ariel, Dash şi Lenor, fără certificate de conformitate, existând suspiciunea că produsele erau contrafăcute.

În dosarul de evaziune fiscală, se reţine că, în perioada 01.01.2023 - 30.09.2023, o societate comercială a efectuat livrări fictive în valoare totală de 1.466.552 lei către alte două societăţi comerciale.

În dosarul de contrabandă, se reţine că, în urma cercetărilor desfăşurate în perioada aprilie-octombrie 2024, pe baza informaţiilor colectate prin mandatele de supraveghere tehnică, s-a constatat că în municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, mai multe persoane sunt implicate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, în formă asimilată, şi deţinerea, în afara antrepozitului fiscal, a alcoolului nemarcat, peste limita legală, cu scopul de a fi revândut pe piaţa neagră prin intermediul chioşcurilor din Complexul Comercial "Bazar" Suceava şi prin intermediul magazinelor mixte rurale pe care acestea le deţin.

Pentru continuarea cercetărilor, se desfăşoară acţiuni de identificare şi contracarare a activităţii infracţionale a furnizorilor şi vânzătorilor de alcool şi ţigări nemarcate sau de contrabandă, cu scopul de a recupera prejudiciul adus bugetului de stat.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Argeş, pun în executare 20 de mandate de percheziţie (Argeş - 17, Dâmboviţa - 2, Prahova - 1) şi 4 mandate de aducere în 6 dosare penale, privind infracţiuni prevăzute de Legea minelor, Codul fiscal, contrabandă, exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune, toate înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, se reţine că, în perioada ianuarie - septembrie 2024, făptuitorul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis, cu intenţie şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, să evidenţieze în actele contabile achiziţiile şi vânzările ulterioare de bunuri constând în alimente, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, precum şi produse de uz casnic, bunuri provenite de la un furnizor de tip cash & carry.

În cauzele instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti având ca obiect infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii, prev. de art. 348 din C. Pen. s-a retinut ca, in perioada 2021-2023, suspectul a pretins si primit diverse sume de bani, cu titlu de onorariu şi taxe de timbru judiciar, folosindu-se de profesia de avocat, deşi în realitate nu deţine aceasta calitate. Va fi pus în executare un mandat de aducere.

Într-o altă cauză având ca obiect savârşitea infracţiunii de executarea de activitati miniere, fără licenta sau permis, prev. de art. 57, alin. 2 din L. 85/2003. În fapt, s-a retinut ca, in perioada septembrie-octombrie 2024, folosindu-se de utilaje specifice extragerii si transportului de agregate minerale din albia raului, transporta agregate minerale fara a detine permis/autorizatie, pe care ulterior le depoziteaza la adresa de domiciliu. Vor fi puse in executare 2 mandate de aducere.

Într-un alt dosar, având ca obiect infracţiuni de înşelăciune, fapta prev. si ped. de art. 244, alin 1 si 2 C.P., s-a retinut ca, făptuitorul a indus în eroare mai multe societăţi comerciale şi case de expediţie, încărcând cantitatea de 110.000 anvelope fără a mai executa în totalitate serviciile de transport.

În cauzele privind infracţiunea de contrabandă, se reţine că făptuitorii au oferit spre comercializare tigarete de diferite marci, fara a avea aplicate timbrele fiscale ale autoritatilor romane.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia-Mare, împreună cu ofiţerii SICE Maramureş, pun în executare 7 mandate de percheziţie în judeţul Maramureş, într-un dosar penal privind infracţiuni de contrafacere. Se reţine că un făptuitor a expus spre comercializare în mediul online, pe o platformă de social media, poşete, genţi şi rucsacuri inscripţionate cu mărci protejate pe teritoriul României (Guess şi Prada), cu suspiciuni de contrafacere, prejudiciind titularii mărcilor.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pun în executare 6 mandate de percheziţie în judeţul Harghita şi 1 mandat de aducere într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală. În această cauză, se reţine că la începutul lunii iulie 2021, o persoană a achiziţionat un autoturism marca Toyota Land Cruiser din 2012 de la o societate comercială din Miercurea-Ciuc, pentru suma de 85.000 lei. Deşi exista o înţelegere privind modalitatea de plată, administratorul firmei nu a respectat-o, emiţând o factură şi chitanţă pentru suma de doar 5.095 lei, în loc de întreaga sumă achitată.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, pun în executare 6 mandate de percheziţie în judeţul Botoşani, într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală. În acest caz, se reţine implicarea unor persoane în acţiuni de vânătoare ilegale pe timp de noapte, utilizând arme interzise şi fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţii, precum şi împrumutul ilegal de arme şi muniţie.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, împreună cu ofiţerii SICE Ilfov, pun în executare 2 mandate de percheziţie (Bucureşti - 1, Ilfov - 1) şi 1 mandat de aducere într-un dosar penal privind infracţiuni de înşelăciune şi fals. Totodată, sunt puse în executare 7 mandate de percheziţie (Ilfov - 5, Bucureşti - 2) într-un alt dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală. În acest caz, s-a reţinut că, în perioada 2019-2020, o societate comercială a înregistrat achiziţii fictive de bunuri şi servicii, diminuând taxele şi impozitele datorate bugetului de stat cu 348.080 lei.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pun în executare 6 mandate de percheziţie (Dolj-5, Braşov-1) într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală şi înşelăciune. În perioada 2022-2023, reprezentanţii unei societăţi comerciale din Craiova au încasat sume de bani de la mai multe persoane pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale, fără a înregistra veniturile în contabilitate. Lucrările respective, executate fără autorizaţie, au fost ulterior desfiinţate de operatorul reţelei de distribuţie. De asemenea, investigaţia vizează plata unor drepturi salariale în perioada 2018-2023 către un angajat fără evidenţiere în contabilitate şi fără plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, pun în executare 5 mandate de percheziţie în judeţul Hunedoara în două dosare privind infracţiuni de contrafacere şi evaziune fiscală. Se reţine că administratorul unei societăţi comerciale din Deva nu a înregistrat toate veniturile obţinute din abonamente şi vânzări la bar în perioada ianuarie 2023 - septembrie 2024, prejudiciul estimat fiind de 308.000 lei.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, pun în executare 5 mandate de percheziţie şi 2 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală. În perioada 2017-2020, doi suspecţi au desfăşurat activităţi de instructor auto fără a înregistra veniturile în contabilitate, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 228.394 lei.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pun în executare 4 mandate de percheziţie (Gorj-1, Bucureşti-1, Ilfov-1, Teleorman-1) într-un dosar privind infracţiuni de evaziune fiscală. În perioada 15 aprilie 2021 - 31 decembrie 2023, o societate comercială a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 220.892 lei, prin neplata impozitelor şi taxelor aferente.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pun în executare 4 mandate de percheziţie şi 2 mandate de aducere în două dosare privind infracţiuni de contrabandă.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu ofiţerii SICEF Constanţa, pun în executare 3 mandate de percheziţie (în judeţul Constanţa) privind infracţiuni de evaziune fiscală. În fapt se reţine că în perioada 2023-2024, suspecta, folosind aplicaţiile TicketSeap şi Facebook, a indus şi menţinut în eroare mai multe persoane prin oferirea spre vânzare de bilete falsificate la festivalurile organizate pe teritoriul României (Untold, Saga, Neversea), încasând contravaloarea acestora prin contul personal şi generând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, împreună cu ofiţerii SICE Mehedinţi, pun în executare 3 mandate de percheziţie (în municipiul Bucureşti) şi 3 mandate de aducere privind infracţiuni de înşelăciune şi fals informatic. Din cercetări a reieşit că, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, prin folosirea de mijloace frauduloase, prezentându-se ca reprezentanţi ai unei societăţi comerciale unde nu aveau nicio calitate şi întocmirea în fals a unor facturi, cei 3 suspecţi au indus în eroare persoana vătămată, determinând-o să efectueze 4 tranzacţii în 3 conturi bancare diferite, fără ca serviciul de transport să fie efectuat. Prejudiciul creat este de 14.177,66 lei.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţerii SICE Sector 1, pun în executare 3 mandate de percheziţie (Bucureşti-2, Dâmboviţa-1) şi 10 mandate de aducere privind infracţiuni de evaziune fiscală. În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada 2020 - 2022, au creat şi implementat un mecanism infracţional prin care au diminuat semnificativ taxele şi impozitele datorate către bugetul de stat prin evidenţierea în declaraţiile legale a unor achiziţii de bunuri ce nu au la bază operaţiuni reale de la mai multe societăţi furnizoare, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 675.121 lei (137.250 euro) reprezentând taxa pe valoarea adăugată stabilită suplimentar şi din impozit pe profit stabilit suplimentar. Astfel, persoanele vizate au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi au declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziţii fictive constând în prestări de servicii, în cuantum total de 3.886.325 lei, care nu reflectă operaţiuni comerciale reale, în baza unui număr de 652 facturi fiscale emise în numele a 12 societăţi comerciale a căror identitate a fost furată, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, împreună cu ofiţerii SICE Dâmboviţa, pun în executare 3 mandate de percheziţie (Bucureşti-2, Dâmboviţa-1) şi 4 mandate de aducere privind infracţiuni prevăzute de Legea minelor. Se reţine că, în perioada 06.06.2020-29.12.2023, administratorul unei societăţi comerciale şi angajaţii acestei societăţi comerciale au exploatat cu utilaje specifice, din perimetrul Potlogi Balta fără să deţină permis sau licenţă de exploatare, cantitatea de 308.880 m³ de agregate minerale (nisip şi pietriş), după care au valorificat resursele, creând un prejudiciu în dauna statului, reprezentat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, de 685.130 lei.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, împreună cu ofiţerii SICE Satu-Mare, pun în executare 2 mandate de percheziţie (în judeţul Satu-Mare) şi 1 mandat de aducere privind infracţiuni de înşelăciune.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, împreună cu ofiţerii SICE Bistriţa-Năsăud, pun în executare 1 mandat de percheziţie (în judeţul Bistriţa-Năsăud) şi 1 mandat de aducere privind infracţiuni de înşelăciune.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, împreună cu ofiţerii SICE Neamţ, pun în executare 1 mandat de percheziţie (în judeţul Neamţ) privind infracţiuni de evaziune fiscală. Se reţine că reprezentanţii unei societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi omis în parte să evidenţieze în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate în perioada 2022-2023. De asemenea, un angajat al societăţii şi-a însuşit sume de bani în urma anulării unor note de plată pentru care a încasat contravaloarea de la clienţi.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, împreună cu ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Teleorman, pun în executare 1 mandat de percheziţie (în judeţul Teleorman) privind infracţiuni de evaziune fiscală.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Hunedoara, pun în executare 2 mandate de percheziţie (în judeţul Hunedoara) şi 1 mandat de aducere privind infracţiuni prevăzute de art. 6 ind. 1 din Legea nr. 241/2005.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Arad, pun în executare 1 mandat de percheziţie (în judeţul Arad) privind infracţiuni de contrafacere.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău pune în executare 10 mandate de percheziţie (pe raza judeţelor Buzău şi Sibiu) privind infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu de 400.000 euro.

Se reţine că un grup infracţional organizat specializat în achiziţionarea în sistem leasing sau prin închiriere, de autoturisme de lux din afara ţării, care ulterior, prin falsificarea documentelor de provenienţă,sunt vândute către cumpărători de bună-credinţă fiind obţinute astfel sume însemnate de bani.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pune în executare 4 mandate de percheziţie (în municipiul Brăila) înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, privind infracţiuni de proxenetism, cu un prejudiciu de 500.000 lei.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pune în executare 1 mandat de percheziţie (în municipiul Slatina, judeţul Olt) înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, privind infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu de 140.000 lei.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti, împreună cu S.P.R. 10 Oneşti, pun în executare 4 mandate de percheziţie privind infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuşi, împreună cu Poliţia Oraşului Buhuşi, pun în executare 3 percheziţii domiciliare privind infracţiuni silvice.

 Tot in cadrul Operaţiunii Jupiter, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa-Năsăud, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Bistriţa-Năsăud - Biroul de Analiză şi Evidenţă a Securităţii Publice (B.A.E.S.P.), pun în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în cadrul unor cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, precum şi braconaj cinegetic. Se reţine că 6 persoane din zona de competenţă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean deţin ilegal arme de vânătoare şi desfăşoară activităţi de braconaj cinegetic pe fondurile de vânătoare din apropierea oraşului Beclean.

 De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, împreună cu I.P.J. Arad - S.A.E.S.P.., pun în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară în cadrul unor cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, trafic de produse sau substanţe toxice şi contrabandă calificată.

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Neamţ, împreună cu I.P.J. Neamţ - S.A.E.S.P., pun în executare 1 mandat de percheziţie domiciliară, în cadrul unor cercetări legate de săvârşirea unor infracţiuni referitoare la regimul deşeurilor. Se reţine că în curtea şi magazia imobilului aparţinând unei persoane fizice din comuna Urecheni se află aproximativ 100 de caroserii auto, întregi sau parţial dezmembrate, precum şi deşeuri, substanţe periculoase şi nepericuloase provenite din activitatea de dezmembrare ilegală a autovehiculelor.

Potrivit comunicatului Ministerului Public, operaţiunea JUPITER subliniază efortul autorităţilor de aplicare a legii în combaterea infracţionalităţii printr-o colaborare strânsă între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Operaţiunea JUPITER marchează un pas important în consolidarea statului de drept, în protejarea intereselor economice ale statului şi un angajament al autorităţilor judiciare de a proteja siguranţa cetăţenilor şi de a angaja răspunderea penală în cazul celor încalcă legea.

Ministerul precizează că va asigura transparenţă, prin informarea publicului în ce priveşte evoluţia acţiunilor întreprinse pe parcursul desfăşurării operaţiunii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trebuie un Jupiter din asta si prin port si prin vami...

    1. si la licitatiile de stat.

      si la angajarile la vbugetari

      dar cine sa faca asa un jupiteroi? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb