"Operator Portuar" cere o comisie de lucru şi dezbatere a Master Planului Portului Constanţa

Elena Deacu
Companii / 19 martie 2015

Reprezentanţi ai Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar" vor participa mâine la prezentarea unei versiuni preliminare a Master Planului pentru Portul Constanţa, la invitaţia companiei care îl administrează - CN APMC, ocazie cu care reprezentanţii solicită constituirea unei comisii de lucru şi dezbatere a acestei versiuni.

Potrivit "Operatorul Portuar", pentru eficienţa dezbaterilor şi identificarea celor mai bune soluţii "este imperios necesar ca această comisie să fie alcătuită din reprezentanţi ai CN APM SA, reprezentanţi ai Consorţiului de consultanţă Ernst & Young SRL - INROS LACKNER SE, un reprezentant al Federaţei Naţionale a Sindicatelor Portuare, precum şi din 3 reprezentanţi ai Operatorului Portuar".

"Pornind de la obiectivul principal al strategiei maritime la nivel european, respectiv o bună gestionare în domeniu, care să reunească la un loc administraţia portuară şi operatorii privaţi în procesul de luare a deciziilor cu impact major, este evident că propunerea organizaţiei noastre vine în sprijinul dvs., în scopul elaborării unui Master Plan care să prezinte o viziune integrată şi sustenabilă", se arată în răspunsul "Operator Portuar" la invitaţia CN Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa.

Totodată, "în virtutea respectării principiului transparenţei decizionale şi a unui dialog constructiv", Operator Portuar cer, totodată, desemnarea Operatorului ca membru în cadrul Grupului de lucru constituit la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului - Agenţia Constanţa.

Necesitatea desemnării Operatorului Portuar ca membru în cadrul Grupului de lucru constituit la nivelul ANPM - Agenţia Constanţa - conform prevederilor HG 1076/2004, în vederea discutării tuturor aspectelor cu incidenţa asupra mediului sesizate cu privire la Master Planul Portului Constanţa, se impune ca o certitudine a evaluării de către toate părţile implicate a elementelor cu impact asupra mediuluim, transmit reprezentanţii Organizaţiei Patronale.

Solicitarea expresă a operatorilor portuari este ca, în cadrul întâlnirii de mâine, să fie luate în considerare toate aspectele invocate în mod recurent până acum în spaţiul public cu privire la documentul care "va pecetlui dezvoltarea pe termen scurt, mediu şi lung a unuia dintre cele mai importante porturi europene".

Într-o succintă abordare, problematica generală sesizată de Organizaţia Patronală "denotă un Master Plan prin care practic se intenţionează subminarea activităţii operatorilor portuari, cu implicaţii grave şi asupra interesului public general": nerespectarea principiului transparenţei decizionale în elaborarea Master Planului pentru Portul Constanţa; lipsa de concordanţă între Master Planul General de Transport al României şi Master Planul pentru Portul Constanţa; Master Planul abundă în date şi informaţii false, eronate, consultantul raportându-se la premise fundamental greşite în elaborarea lucrării; naţionalizarea operatorilor portuari care îşi desfăşoară activitatea în zona Portului Vechi; soluţiile propuse sunt desprinse de realitate şi lipsite de o viziune economică sustenabilă.

În sensul celor expuse, "Operator Portuar" reiterează propunerea referitoare la crearea unui cadrul reglementat în care să abordăm în mod constructiv varianta preliminară a Master Planului Portului Constanţa, în vederea remedierii tuturor viciilor şi carenţelor sesizate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In afara de faptul ca o sa ramana atatia angajati fara un loc de munca, va fi ingrozitor sa preia monopolul mafiotii aia trei Mazare, Constantinescu si Strutinsky.

    Cu un picior in inchisoare, si Mazare tot nu se poate abtine sa puna mana pe Portul Constanta. Visul lui.

    Cat o sa ii mai suportam pe acesti mafioti Mazare, Constantinescu si Strutinsky? Sa-i bage mai repede in inchisoare si sa scapam si noi si portul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb