OPINIA CITITORILOR  "România, vacă de muls"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 septembrie 2017

Articolul "Creditele neperformante «Cemacon» şi «Ambient» cedate de BCR pe 2 euro - reevaluate de ANAF", publicat, ieri de ziarul BURSA, a generat o serie de opinii interesante din partea cititorilor. Redăm, mai jos, o parte dintre aceste comentarii.

Cititorul care îşi spune "Van de la Lupan" consideră că ţara noastră reprezintă o vacă de muls pentru străini.

Ziarul "BURSA" a scris, ieri, că creditele neperformante de 16,5 milioane de euro ale companiilor "Cemacon" şi "Ambient", cedate de BCR pe 2 euro, se numără printre problemele identificate de ANAF, în urma controlului efectuat la bancă, în perioada 3 mai 2016 - 9 iunie 2017, încheiat cu un impozit suplimentar de peste 100 de milioane de lei impus instituţiei financiare. Creanţele respective au fost preluate de fondul Business Capital for România Opportunity Fund (BOF), din care "Erste" are o participaţie de 83,33%, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

Mesaj trimis de Van de la Lupan în data de 18.09.2017, ora 10:19

Ce-am avut şi ce-am pierdut

Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Şi în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa' carton, ca şi ăla din cofrajele de ouă. Pământul e şi el vai steaua lui! Ce au vesticii e din furat - colonii şi teritorii de la vecini - e la mintea cocoşului. De ce au colonii?! Pentru că s-au dus peste alţii la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, aşa că au stat cum stau şi azi: ca tâmpiţii şi proştii, ca să-i jefuiască străinii! Ce e istoria? O poveste cu tâlhari şi criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, acelaşi rahat: expediţii de jaf. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să meargă pe mare la furat, azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat şi cică-s de mâncat... Nişte mizerii, dar musai să plăteşti firma, brandul. Cum sună, de pildă: "Cârnaţi de Turingia"? WOW! O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poţi să faci aşa ceva nici din greşeală. Nici un amărât de cartof păi nu au ăia pe acolo - zici că-s peleţi. De ciolan afumat nici nu au auzit, ca urmare fasolea lor - insipidă oricum! - devine inutilizabilă.

Aşa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat! N'şpe zeci de kg de cartofi, 200 kg de burtă de vită, 200 de ciolane afumate, saci de mere, ceapă - groaznic! - oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză Nasal (net peste orice au ăştia!) 30 bucăţi de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnaţi, un braţ de salam de Sibiu, o canistră de ţuică de prune, 50 de table de slănină şi... mai văd eu. Şi (...) în dietele lor de figuranţi, de hoţi, de zgârciţi, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă şi de fapt e net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceauşescu!

Mesaj trimis de Van de la Lupan în data de 18.09.2017, ora 10:20

Dar... nu ei, "civilizaţii", sunt proşti! Românii sunt proştii. Au vrut "o ţară ca afară" - ca afară o să fie! Băi mototolilor, fosta armată română cânta: "Nu vom ceda o palmă de pământ, chiar de vom intra-n mormânt!" E cel mai bun pământ din lume. De aceea îşi rescriu istoria toţi vecinii noştri, ca să pună laba pe el - şi nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea!

Vine pămpălăul ăla de Charles şi îşi pune ceapă aici şi face dulceţuri din fructe adevărate! Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pă'şepte, e prezentă şi ea aici la furat. Şi românii?! Românii... ciotca la şaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor. Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică "lapte din Alpi" - (...). Vorbe, reclamă! Imperiul Roman a venit aici pentru că-şi băteau unii călători gura: "În Dacia curge lapte şi miere, iar vesela e din aur." România există ca ţintă fixă pentru orice altă ţară sau concern multinaţional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Vacă de muls, atât şi nimic altceva. NI-MIC! Mai mult, ţara e locuită de proşti uşor de păcălit şi manevrat. Să fii popor sărac într-o ţară ca România, în mod cert nu meriţi ceea ce ai!

Mesaj trimis de Van de la Lupan în data de 18.09.2017, ora 10:21

De ce, m-a întrebat un marinar, deşi are ieşire la mare, România nu a însemnat mare lucru în istoria navigatorilor şi a vaselor de tot soiul? Căci, în afară de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii româneşti nu ştia. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucişătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. - nimic în afară de bărci de pescuit şi plute pe Bistriţa!

Caravelele portugheze şi spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânaţi de foame, tot până în America. În 1722, olandezii au descoperit Insula Paştelui şi au sărbătorit asta măcelărind populaţia! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii... Toţi cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogăţiile lumii. În realitate, mergeau la furat! Toată istoria navală este un concurs pentru supremaţie şi descoperirea de noi rute comerciale. Mulţi şi-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari - au forţat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele şi întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani şi ani, pe o rută reuşită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheaţă atomic. Dracii de englezi au înhăţat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ŞI LĂCOMIA! Mergeau la furat şi spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-şi cărau şi preoţii misionari după ei.

Românii aveau, de aceea nu se omorau cu navigaţia. Neamurile care nu aveau ieşire la mare şi nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu' s-a rezolvat, nu mai avem! Aşa că... n'şpe milioane de români şi-au luat lumea în cap şi sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdăşie cu alţi hoţi!) sau înrolaţi în Legiunea Străină.

Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toţi hoţii au aceeaşi vrăjeală, ca englezii în India: cică aduc civilizaţia. Aiurea, au venit să fure! La noi, indiferent că au fost habsburgii şi apoi austro-ungarii (care mai sunt încă!), că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemţii şi pe urmă ruşii, aceeaşi situaţie: toţi au venit la furat! Până şi bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, aşa că măcar ei ne-au lăsat dracu' în pace.

BNR a ţinut de 6! - mesaj trimis de Observator în data de 18.09.2017, ora 11:48

Am avut o mare banca românească şi am vândut-o austriecilor de la Erste, cei din din Clubul Lombard, care au fost amendaţi cu 39 milioane euro pentru manipularea dobânzilor. Interfaţa BCR a ajutat Erste să continue aceste practici ilicite în România începând cu 2007, fără să mai aibă probleme cu legea. Între 2007 şi 2009 au acordat un număr enorm de credite cu "dobânda de referinţă variabilă" ca indicator, evident denumirea inducea în eroare consumatorul, acesta crezând că este Euribor/Robor, dar era de fapt dobânda internă a BCR, evaluată la 9%. BCR încălca normele prudenţiale ale BNR făcând evaluarea bonităţii la o dobândă artificial menţinută fixă timp de 6 luni - 18 luni, apoi se dubla. Practic aveai venit de 2000 lei, maxim 60% luai credit şi BCR te evalua nu pe dobânda dorită conform dobânda, ci pe o dobândă introductivă la jumătate. Astfel s-au creat adevărate drame în clasa de mijloc, persoane care acum au între 35 - 45 de ani, pentru că nu mai puteau plăti. Banca vindea creanţa sub 10%, iar noul creditor satelit al băncii, executa silit până la moartea debitorului. S-au format adevărate reţele infracţionale de spălare a garanţiilor imobiliare, iar BNR care avea rolul de a nu lăsa aceste contracte în piaţă a devenit complice. BCR a fost banca ce a dat startul tuturor băncilor să-şi abuzeze clienţii, având spate asigurat pentru că mari barosani din BNR îşi au economiile la această banca, chiar şi acţiuni. O vânzare în pierdere este permisă doar în anumite condiţii. Interesant cum BCR vinde creanţa cu 10%, fără să-i facă propunere debitorului de reducere a poverii sau chiar să i-o vândă lui. Clar o schemă bine pusă la punct, importată odată cu venirea băncilor din Clubul Lombard.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb