OPINII Dacă tot servim propagandă pe pâine, măcar să fie una mai de calitate

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 septembrie 2021

Dacă tot servim propagandă pe pâine, măcar să fie una mai de calitate

Dezbaterea zilei pare să fie introducerea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii de bugetari, în special pentru cei din sănătate şi învăţământ, deci interfeţele cu publicul. Argumentul forte adus de suporterii acestei măsuri este că un nevaccinat care interacţionează cu oamenii, precum un doctor sau un profesor, îi poate îmbolnăvi. Pare logic, câtă vreme nu ne gândim un pic la Israel. O ţară unde majoritatea populaţiei a fost vaccinată şi cu toate acestea valul 4 a fost mai mare decât precedentele. De pildă, vârful valului 4 a fost de 12.000 de cazuri, în vreme ce valurile 3 şi 2 avuseseră 10.000 şi 11.000 de cazuri în vârful curbelor.

De altfel, acum se recunoaşte deschis că vaccinarea nu presupune imunizare, ci doar forme mai uşoare ale bolii. Atunci, dacă prin vaccinare nu obţinem imunizarea, ce ne garantează că un profesor sau un doctor vaccinat nu transmite Covid unui elev sau unui pacient precum acelaşi specialist nevaccinat? A făcut cineva vreun studiu din care să rezulte că doctorii sau profesorii vaccinati nu pot transmite decât forme uşoare ale virusului? Eu nu ştiu să existe aşa ceva şi, în lipsa unei astfel de constatări, insistenţa cu vaccinarea obligatorie e mai mult propagandă decât măsura de sănătate publică.

Să vorbim puţin şi de formele mai uşoare ale bolii, beneficiul incontestabil al vaccinului. După un an şi jumătate de pandemie la nivel global, au fost afectate 217 milioane de persoane (conform Worldometer, 31 august) şi au decedat 4,5 milioane. Cu alte cuvinte, după 3 valuri ale bolii şi în plin val 4, avem un virus unde riscul de deces este de 2%, concentrat în special în jurul persoanelor vulnerabile, vârstnice, cu comorbidităţi, victimele uzuale ale epidemiilor de gripă, în paranteză fie spus.

În acest moment, sunt 18,6 milioane de cazuri active la nivel global, din care forme grave, critice, sunt 113.000. Deci 0,6% au probleme serioase dintre persoanele infectate în prezent, un procent care nu prea sperie, deşi acesta ar putea creşte pe măsură ce valul 4 avansează în lume.

Prin urmare, nevacinatii se confruntă cu un risc de deces de 2% (deşi formele grave din prezent sunt mai reduse procentual, raportat la cazurile active, mergem pe procentul mai mare), iar vaccinatii cu cât? Dacă ne uităm la Israel, numărul deceselor în valul 4 a atins un maxim egal cu cel din valul 2 şi cam la jumătate raportat la valul 3. Israel se vaccinase preponderent cu Pfizer şi Moderna, în Marea Britanie, unde se alesese Astra Zeneca, cifrele arată mai bine la acest capitol, cam de zece ori mai puţini morţi pe vârful valului 4 decât în valul 3. Dacă am alege o medie şi am presupune că, prin vaccinare, mortalitatea scade de 4 ori, am putea considera că riscul de deces se reduce de la 2% la 0,5% dintre cei infectaţi. Adică din 200 de infectaţi Covid, moare unul singur dacă sunt toţi vacinati sau mor 4 dacă nimeni nu este vaccinat (probabil cei mai bătrâni sau bolnavi dintre ei). Să-mi fie cu iertare, dar ăsta nu e un argument forte nici în favoarea vaccinării, decât, cel mult, în rândul categoriilor foarte vulnerabile, nicidecum unul pentru vaccinare obligatorie. Plus că de eventualele efecte negative ale vaccinurilor pe termen lung nu vorbeşte nimeni, pentru că nimeni nu a ajuns încă să studieze aşa ceva...

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Niste inflatie tranzitorie nu doriti cu propaganda Dv? E proaspata!

    Vai de mine. Ieri am fost asaltat de cel putin doi securisti pusi pe dezinformare si care negau realitatile stiintifice publicate deja despre eficienta foarte redusa a vaccinurilor de a preveni infectarea. Si care securisti doreau inchiderea, omorarea nevaccinatilor. Asa analfabetism functional si retard mintal doar la fascisti mai gaseai.

     

    Sa recapitulam faptele: 

     

    - ECDC a anunta deja din iulie ca varianta Delta este dominanta in mare parte din Europa si se va extinde si la noi. 

    - In fata variantei Delta si la sase luni de la vaccinare, Pfizer mai este eficient doar 39% in prevenirea infectiei simptomatice iar Janssen doar 33%. Pentru oligofrenii care inca nu stiu aceste date si mai incearca sa dezinformeze, sa isi inghita ce emana. 

    - Aceste fapte deja sunt aduse in fata instantelor in Europa si certificatele verzi covid cad unele dupa altele pentru ca in mod evident nu servesc aproape la nimic din punctul de vedere al riscului infectarii. Spania deja este libera de certificat, acesta nu mai poate fi folosit pentru discriminari. Franta a inceput deja prin blocarea folosirii lui intr-un mall. Danemarca a renuntat singura la folosirea acestuia in primul rand pentru ca afacerile horeca au cazut in cap dupa introducerea lui. 

    Mai vreti fapte stiintifice? Sau ne luptam cu propaganda sceleratilor fascisti ai vaccinarii fortate? 

    1. Pune la socoteala ca Israel deja a trecut de doua zile la expirarea certificatului de vaccinare dupa sase luni de la rapel. Fara a treia doza, cetatenii din Israel sunt considerati nevaccinati, stau in carantina si toate alte restrictii. Asta va face si Europa in maximum doua luni, prevad eu.

    MODELUL AUSTRALIAN ce va fi implementat pe INTREG PAMANTUL: toata lumea (vaccinati si nevaccinati) in lockdown, iar vaccinatii sunt premiati cu “ORA DE RECREERE” in aer liber o data pe zi

    Multi europeni s-au vaccinat deoarece s-au lasat prostiti de propaganda ce le spune ca astfel isi vor relua viata din trecutul nepandemic. 

    Ceea ce se petrece insa in Australia dovedeste ca s-au inselat amarnic, deoarece ce li s-a promis va fi de scurta durata. In Australia absolut toata lumea este la puscarie, indiferent daca e sau nu e vaccinata. Cei vaccinati primesc totusi un strop de “libertate”: au voie sa iasa o ora in plus la plimbator. 

    Si asa va fi pe intreg Pamantul… 

    Iata ce putem citi pe SUMMIT NEWS la Chilling: Vaccinated Australians To Be Granted New “Freedom”; Government Sanctioned “Hour Of Recreation”: 

    Înfiorător : Australienii vaccinați vor avea parte de o nouă ‘libertate’; Guvernământul a autorizat ‘Ora de recreere’ 

    „Asta pe deasupra deja permisei ore de exerciții fizice” 

    Într-o evoluție înfricoșătoare, australienilor din New South Wales (Noul Wales de Sud), care include orașul Sydney, li se va acorda o „libertate” suplimentară dacă sunt complet vaccinați, rezidenții putând „ieși din casă pentru o oră de recreere în plus față de ora de exerciții fizice”. 

    9 News din Australia a relatat: „Premierul Gladys Berejiklian a declarat că pragul de șase milioane de vaccinări atins săptămâna aceasta va permite o mică îmbunătățire a libertăților pentru rezidenții care și-au făcut vaccinul”. 

    Reportajul adaugă că „începând cu 13 septembrie, gospodăriile din zonele de interes ale guvernului din Noul Wales de Sud, vor putea petrece o oră suplimentară de recreere în aer liber, atâta timp cât toți adulții din gospodărie sunt complet vaccinați.” 

    Apoi clarifică: „Acest lucru se adaugă la ora de exerciții fizice deja permisă, ceea ce înseamnă că cei din gospodării vor putea vizita un parc.” 

    Australia s-a confruntat cu unele dintre cele mai draconice reguli de izolare din lume. Armata a fost chemată să asiste la aplicarea măsurilor sanitare, iar criticii au comparând această situație cu cea din Coreea de Nord. 

    Lockdown-urile au fost instituite de mai multe ori în mai multe regiuni după ce a fost înregistrat un singur caz de COVID, iar scenele în care locuitorii, inclusiv copiii, sunt hăituiți de autorități au devenit ceva obișnuit. 

    Toți australienii care vor fi prinși că își exprimă sentimentele anti-lockdown riscă amenzi uriașe, iar miniștrii guvernamentali le-au spus deja oamenilor să nu vorbească între ei, și au declarat că ceea ce le va fi permis să facă în comunitate celor nevaccinați „va trebui controlat și restricționat” de către autorități. 

    ASA VA FI PE INTREG PAMANTUL? Pentru 78 de cazuri si un deces, australienilor li se cere să evite conversațiile ocazionale – chiar dacă poartă mască și sunt vaccinați 

     

    1. Daca este asa Coreea de Nord scrie pe toata planeta,oare nu cumva toti care l critica pe dictator au inceput sa ravneasca la ...

      Coreea de Nord e mic copil fata de ce fac ăștia. Hitler ar rămâne mut de admirație daca ar vedea ce a făcut Australia.

      Din păcate somnul rațiunii, sclavia corporatist-consumerista a condus la asa ceva... oamenii în regim de lagăr in propriile case. 

      Corect! Aia din Coreea de Nord au voie sa iasa pe strazi, sa vada cerul si sa respire aer curat, pe cand australienii, nu! Si ora aia in care pot iesi, nu e pentru relaxare in natura, ci e pt alergat sau pentru exercitii fizice! Ce mai, sunt sclavi in lanturi, bagati in Ghetou!

      Multumesc autorului pentru acest articol.

      Ma bucur ca sunt oameni care inca vad si gandesc.

      Felul cum se lupta contra covidului tradeaza ori incompetenta, ori tendintele dictatoriale ale autoritatilor de pretutindeni.  

    vaccinurile repetate cum este cu acest covid , caz unic ( vaccinul adevarat se face o data in viata ) invata sistemul imunitar sa fie lenes , sa nu lupte cu bolile . ori asta urmareste big pharma , un organism dependent de asa zisele vaccinuri si in consecinta profituri grase . acest tip de vaccin este ca si drogul , o data sau de doua ori luat trebuie sa iei mereu sa poti supravietui . big pharma si dealerii de droguri iti ofera o data sau de doua ori gratis si apoi vii tu in patru labe sa ceri , cu bani , bineinteles .

    cat de bine s-ar simti autorulvsa fie unul din cei pateu care o mierlesc? csnd ar sti ca vaccinat ar fi avut de trei-patru ori mai multe sanse sa scape?

    un statistician diletant, de altfel. 

    diferenta de la 99.50% la 99.75% e enirma: de doua ori ameliorarea: un calculator greseste de doua ori mai putin un medicament vindeca de doua ori mai mult. enorm, mon cher, enorm! 

    dar nu e bine sa te pui cu autorul, pentru ca are mintea odihnita... 

    1. Era greu de crezut sa nu apara unul cu neuronul vioi care nu se odihneste niciodata. Sa te intepi cat mai des ca sa ai parte de o moarte usoara. Daca apoi rudele accepta sa doneze organele tale, se numeste ca salvezi vieti.

      Tot mintea odihnita are si Nicusor Dan care nu s-a vaccinat?

    Oare ce zice propaganda in cazul Islandei (sa lasam Israelul). 69% din populatie vaccinata (adica aproape de 90% din cea eligibila). Si valul actual a batut toate recordurile.

    Trebuie lustrati! Au prins gustul totalitarismului neonazibolsevik dinainte de 89, al Securitatii de Sat Mondisl Primitiv, si vor să impuna masuri de green pass in institutii (inclusiv cei din Universitatea din Bucuresti si din Cluj! Batranul Locotenent Secu Boc trebuie lustrat!

    Ca pe animale! Prin vaccine! Mii de victime nerecunoscute in randul adolescentilor, nerecunoscuti de propaganda!

    1. Ii castrau chimic pe adolescenti! Pensionsrilor le luau banii, iar cetatenilor banii in taxe tot mai mari! Studentii aveau să fir vaccinati tot pentru sterilisation/termination! Revolte violente Se profilau! In Australia, chiar vaccinatii (desi raspandesc!), au dreptul la 1 h de plimbare afara, ca detinutii!

    Părinții revoltați sunt gata sa ia cu asalt scolile și universitățile pentru conditionarea “Nu ești vaccinat, nu intri!”... sute si mii de procese vor începe! ... Împotriva fiilor de Secu ai lui Ceașca, ajunși acum

    In funcții mari... dosarele lor de Secu trebuie publicate pe Net! 

    1. Nu demisionezi? Cât mai are nevoie poporul de un om mânjit cu sângele romanilor din &9?

      La UBB Cluj? Când erai ch arma în mâna și trăgeai in 89 contra romanilor alături de frății tai ruși? Acum tragi cu seringa împotriva cetățenilor romani?

      Colaborationistule!

      Prim-ministru, pentru ca ai colaborat cu prorușii, acum

      Cu chinezii? 

    O ora in aer liber pt plimbare SAU exercitii fizice in Australia? SI cumpararea alimentelor? Sau australienii nu mananca, nu beau, nu se spala etc? Sau au inv sa faca toate astea online?

    1. Online! Închisoare!

    Din Universități: puse pe Net! Toți studenții sa știe de ce fac ei ce fac!

    1. Sa de-ajungă la asta!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb