OPINII Poveste cu extratereştri?

RADU F. ALEXANDRU
Ziarul BURSA #Editorial / 16 august 2005

RADU F. ALEXANDRU

Ioana venea dinspre Bucureşti îndreptîndu-se spre una dintre localităţile din Moldova afectate de inundaţii. Ea transporta ajutoare pentru sinistraţi.

Nicolae şi-a început cariera de poliţist în urmă cu aproape zece ani. A lucrat cîteva luni la Bucureşti, la "mascaţi", dar lipsa unor condiţii omeneşti de viaţă l-a făcut să se tragă pe lîngă casă şi să revină la Buzău.

Ioana, la volanul unui autoturism de teren, a fost surprinsă de radar circulînd cu peste 110 km/oră, pe DE 85, prin satul Limpeziş, la 20 de kilometri de Buzău.

Nicolae este agent-şef în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Buzău şi, mai toată ziua, bate drumurile, ca să supravegheze traficul rutier.

Ioana a fost trasă pe dreapta de agentul poliţiei rutiere, i s-a comunicat că a fost înregistrată cu o viteză de 111 km în localitate şi că Legea rutieră prevede, în astfel de cazuri, suspendarea carnetului de conducere pe trei luni de zile şi o amendă de un milion de lei.

Nicolae a cerut actele şoferiţei care a depăşit viteza legală, le-a primit imediat, fără nici un fel de obiecţie şi a intrat în maşina Poliţiei să întocmească procesul-verbal de contravenţie.

Numele de familie al Ioanei este "Marin"; la numele părinţilor sînt trecute numele preşedintelui şi al primei doamne a ţării.

Nicolae a întrebat-o pe Ioana dacă are vreo legătură cu preşedintele statului.

Ioana a negat, dar unul dintre bărbaţii care o însoţeau în maşină a semnalat agentului, printr-un gest discret, că, într-adevăr, şoferiţa este fiica preşedintelui.

Nicolae a continuat de completat procesul-verbal, a reţinut permisul de conducere, a încasat amenda şi a recomandat persoanei de la volan să circule cu mai multă atenţie.

Ioana şi-a cerut scuze pentru cele întîmplate şi şi-a continuat drumul.

Nicolae cîştigă în jur de 12 milioane de lei, are o maşină veche, de care se declară mulţumit şi locuieşte cu familia într-un apartament primit de la socri.

Întîmplarea a avut loc în data de 16 iulie 2005.

Şi dacă cei doi protagonişti nu sînt doi extratereştri, ci cu adevărat Ioana Marin Băsescu, fiica preşedintelui ţării, şi Nicolae Stoica, un "tablagiu" de la Circulaţie - eu mă simt dator să le mulţumesc cu toată recunoştinţa, pentru unda de speranţă pe care mi-au insuflat-o că, odată şi odată, România tot va intra şi ea într-o stare de normalitate.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb