Oportunităţi de finanţare prin programul eContent

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 februarie 2004

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei invită companiile interesate să aplice în cadrul celui de-al 4-lea apel pentru propuneri privind Programul eContent, lansat de Comisia Europeană pe 14 februarie 2004 şi care se va închide pe 14 mai 2004. Acest al 4-lea apel pentru propuneri acoperă atît proiectele realizate în parteneriat public-privat privind îmbunătăţirea accesului la informaţie în sectorul public şi utilizarea acesteia, cît şi pe cele care promovează cre-area de conţinut digital într-un mediu multilingvistic şi multicultural.

Consiliul european de la Lisabona a concluzionat că trebuie asigurat accesul la conţinut digital în cît mai multe limbi europene, precum şi creşterea disponibilităţii, utilizării şi distribuirii conţinuturilor digitale pe reţelele de mare viteză.

Cel de-al 4-lea apel pentru propuneri privind Programul eContent se adresează exclusiv proiectelor demonstrative. Cu un bugetul alocat de 26,8 milioane euro, acesta vizează dezvoltarea serviciilor de informare transfrontalieră bazate pe infor-maţii din sectorul public şi întărirea infrastructurii lingvistice. La acest tip de proiecte trebuie să participe un consorţiu format din cel puţin doi parteneri din minim două ţări, iar unul din parteneri să fie coordonatorul proiectului, care raportează Comisiei Europene. Proiectele demonstrative se întind pe o perioadă de 24 pînă la 30 luni. Comisia Europeană contribuie cu pînă la 50% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 2,5 milioane euro.

De asemenea, apelul permanent lansat la 20 decembrie 2002 în cadrul celui de-al 3-lea apel pentru propuneri, rezervat studiilor de fezabilitate, va avea ca dată de închidere 14 mai 2004.

Cu un buget alocat de 1,5 milioane euro, proiectele de fezabilitate se întind pe o perioadă de 6 pînă la 9 luni, furnizînd cadrul experimental şi de evaluare pentru concepte novatoare. Ele se vor finaliza printr-un proiect concret, bazat pe un parteneriat şi pe un plan de afaceri clar definit. Proiectele îşi propun să faciliteze participarea întreprinderilor mici, mai ales a celor din cele 10 state care aderă şi din ţările candidate, care nu au luat parte la prima fază a proiectului. Comisia Europeană contribuie cu pînă la 50% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 200.000 euro.

Programul eContent face parte din planul de acţiuni eEurope. Adoptat în decembrie 2000, cu un buget de 100 milioane Euro pentru perioada 2001-2005, programul se adresează companiilor care produc, editează şi comercializează conţinuturi online, furnizorilor de acces la Internet, administraţiilor guvernamentale, instituţiilor de învăţămînt, instituţiilor publice şi colectivităţilor locale. Proiectele eContent au la bază parteneriate constituite din cel puţin 2 entităţi diferite, una publică şi una privată, din ţări diferite. România este parte la programul eContent din anul 2003.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb