Opoziţia şi puterea revendică meritele privatizării BCR

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2006

Colaborarea PNL-PD va fi pusă la încercare în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, unde democraţii au prezentat drept obiective prioritare ordonanţa de privatizare a Băncii Naţionale a României (BNR) şi legea Curţii de Conturi. Democratul Adriean Videanu spune că "pentru cea mai de succes privatizare din ultimii 16 ani, lucrurile sunt îndeplinite aproape total în ceea ce-l priveşte pe cîştigătorul licitaţiei". Finanţistul PSD, Mihai Tănăsescu, crede că "Videanu se laudă". Domnia sa a ţinut să precizeze pentru cotidianul nostru că privatizarea BCR este un proces început în 2001. "Ea s-a datorat intervenţiei de rol catalitic al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi al Internaţional Financial Corporation (IFC)", este de părere Tănăsescu. Deputatul social-democrat a amintit că pînă acum cîţiva ani nu prea vroia nimeni să cumpere BCR-ul, dar în urma infuziei de credibilitate girată de cele două organisme, banca a crescut foarte mult.

Referitor la legea Curţii de Conturi, Mihai Tănăsescu a afirmat că proiectul propus de democraţi - care prevede păstrarea structurii actuale cu unele modificări - este mai aproape de principiile PSD. "Curtea de Conturi trebuie să rămînă o curte de conturi şi nu una de audit, aşa cum prevede proiectul liberal", a conchis parlamentarul social-democrat.

În ultima vreme, liderii liberali şi democraţi dau semne tardive de reconciliere. Premierul Călin Popescu Tăiceanu susţine consolidarea relaţiei PNL-PD pe baza a două "elemente cheie", anume asumarea în comun a responsabilităţii guvernării şi respectarea protocolului Alianţei. Omologul său democrat, Emil Boc adaugă celor două principii şi ideea integrării europene a ţării noastre. La fel ca şi Tăriceanu, preşedintele PD susţine provocarea de alegeri anticipate doar în condiţiile în care contextul politic impune luarea unei asemenea măsuri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb