Opoziţia şi puterea revendică meritele privatizării BCR

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2006

Colaborarea PNL-PD va fi pusă la încercare în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, unde democraţii au prezentat drept obiective prioritare ordonanţa de privatizare a Băncii Naţionale a României (BNR) şi legea Curţii de Conturi. Democratul Adriean Videanu spune că "pentru cea mai de succes privatizare din ultimii 16 ani, lucrurile sunt îndeplinite aproape total în ceea ce-l priveşte pe cîştigătorul licitaţiei". Finanţistul PSD, Mihai Tănăsescu, crede că "Videanu se laudă". Domnia sa a ţinut să precizeze pentru cotidianul nostru că privatizarea BCR este un proces început în 2001. "Ea s-a datorat intervenţiei de rol catalitic al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi al Internaţional Financial Corporation (IFC)", este de părere Tănăsescu. Deputatul social-democrat a amintit că pînă acum cîţiva ani nu prea vroia nimeni să cumpere BCR-ul, dar în urma infuziei de credibilitate girată de cele două organisme, banca a crescut foarte mult.

Referitor la legea Curţii de Conturi, Mihai Tănăsescu a afirmat că proiectul propus de democraţi - care prevede păstrarea structurii actuale cu unele modificări - este mai aproape de principiile PSD. "Curtea de Conturi trebuie să rămînă o curte de conturi şi nu una de audit, aşa cum prevede proiectul liberal", a conchis parlamentarul social-democrat.

În ultima vreme, liderii liberali şi democraţi dau semne tardive de reconciliere. Premierul Călin Popescu Tăiceanu susţine consolidarea relaţiei PNL-PD pe baza a două "elemente cheie", anume asumarea în comun a responsabilităţii guvernării şi respectarea protocolului Alianţei. Omologul său democrat, Emil Boc adaugă celor două principii şi ideea integrării europene a ţării noastre. La fel ca şi Tăriceanu, preşedintele PD susţine provocarea de alegeri anticipate doar în condiţiile în care contextul politic impune luarea unei asemenea măsuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb