Optical Investment Group devine cel mai mare jucător de pe piaţa de optică medicală din România, prin fuziunea a 4 companii importante din domeniu

Comunicate de presă / 19 iulie 2021

Optical Investment Group devine cel mai mare jucător de pe piaţa de optică medicală din România, prin fuziunea a 4 companii importante din domeniu

Optical Investment Group devine cel mai mare jucător de pe piaţa de optică medicală din România prin fuziunea prin absorbţie a companiilor Optical Network SRL, Optiplaza SRL, Mann Optic şi Optic Planet. În urma acestei fuziuni, Optical Investment Group deţine cea mai mare reţea de optică medicală din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 10% şi 102 magazine în 29 de localităţi din ţară: 77 de magazine OPTIblu, 23 magazine Optiplaza şi 2 magazine de nişă pe segmentul premium market, sub numele O51, în Bucureşti. Toate cele 102 magazine, atât cele stradale cât şi cele amplasate in centre comerciale, cuprind cabinete dotate cu echipament ultra-modern pentru măsurarea dioptriilor şi adaptări de lentile de contact. Compania este prezentă, de asemenea, şi în sectorul de e-commerce, deţinând 2 magazine online optiblu.ro şi optiplaza.ro. Cifra de afaceri consolidată a companiilor care sunt astăzi încorporate în OIG a fost de peste 105 milioane de lei în 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În 2021, vom continua consolidarea reţelei de retail de optică medicală existente, urmărind o creştere a afacerilor de 30%. Vom investi constant în evoluţia noastră şi a angajaţilor noştri, ca şi până acum, urmărind cu atenţie inclusiv oportunităţile de achiziţie a altor magazine. În cei aproape 17 de ani de activitate, am inovat constant şi am adus, în premieră, nenumărate mărci de produse pe piaţa din România. Într-un an în care provocările au fost mari din punct de vedere financiar, noi am ales să mizăm pe unitate, pe valoarea lui "Împreună". Echipele de optometrişti, opticieni şi consilieri de vânzări, cu un înalt grad de profesionalism, şi-au dat mâna şi vor lucra de acum sub aceeaşi umbrelă pentru a identifica şi răspunde nevoilor tuturor clienţilor noştri" , a declarat Raluca Cîmpianu, CEO al Optical Investment Group.

Fuziunea transformă Optical Investment Group într-o organizaţie competitivă, flexibilă, bine poziţionată pentru o creştere accelerată şi solidă din punct de vedere financiar, cu o mare capacitate de a face faţă provocărilor aduse de pandemie şi a celor de pe piaţa de optică medicală din România. Toţi angajaţii Optical Network şi Optiplaza au devenit angajaţi ai Optical Investment Group, compania având două sedii, în Bucureşti şi la Braşov.

Până în luna august 2020, reţeaua Optical Investment Group deţinea 5 lanţuri de magazine - OPTIblu, Klarmann, O51(Optical Network) şi Optiplaza şi Optica Express (Optiplaza). La sfârşitul lunii septembrie 2020, s-a finalizat procesul de rebranding al magazinelor în urma căruia au rămas 3 lanţuri de magazine: Optiblu, Optiplaza şi O51.

În acest moment, Optical Investment Group are 700 de angajaţi, o echipă puternică de manageri şi peste 150.000 de clienţi fideli activi, număr care creşte constant datorită serviciilor de calitate, aparaturii moderne cu care sunt dotate cabinetele medicale şi specialiştilor în optică medicală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb